مردم آموزش مواجهه با زلزله را جدی بگیرند

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه گسل‌های شمال و جنوب تهران توان لرزه‌خیزی بالایی دارند، گفت: «از همین رو باید همیشه نگران زلزله در تهران باشیم و آمادگی خود را بیشتر و بیشتر کنیم.»
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، درباره آسیب‌پذیری تهران در برابر زلزله‌ای با قدرت و شدت بالا گفت: «آمادگی ما در برابر زلزله نسبت به گذشته خیلی بهتر شده اما هنوز از وضعیت مطلوب فاصله داریم و لازم است که مانند هر بحران دیگری در دنیا عامه مردم و بدنه جامعه در این موضوع مشارکت و کمک کنند. درواقع می‌توان گفت که میزان آمادگی کشور در برابر زلزله ابعاد مختلفی دارد، مثلا یک بُعد آن افزایش آگاهی مردم درمورد حادثه است چون شهر تهران به‌عنوان پایتخت مانند بسیاری از شهرهای مهم دنیا شهر پرگسل و ضربه‌خیزی است.»
او ادامه داد: «دو گسل اصلی در شمال و جنوب تهران وجود دارند که متأسفانه توان لرزه‌خیزی به بزرگای هفت ریشتر را دارند، ضمن اینکه هر ریشتر ۳۲ برابر قبلی است بنابراین بزرگی زلزله‌ای که ما در تهران منتظرش هستیم صدها برابر یک زلزله ۵. ۲ ریشتری است.»
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تأکید بر اینکه قرار نیست همه تهران در اثر زلزله آسیب ببیند؛ گفت:‌ «اینطور نیست که زلزله‌ای بیاید و همه تهران به یک شهر بلااستفاده تبدیل شود، اما مهم این است که ما آماده‌تر و ایمن‌تر باشیم. این آمادگی شامل سامانه‌های هشدار، برنامه‌ریزی‌های عملیاتی، نصب تجهیزات و امکانات در خانه‌ها و دپوی آن در پایگاه‌های مدیریت بحران محله، ناحیه و منطقه و آموزش‌ها و تمرین است که ما در تک‌تک این موارد اقدامات زیادی انجام داده‌ایم و اقداماتی نیز در دستور کار است.»
او ادامه داد:‌ «بخشی نیز مربوط به مشارکت و همراهی شهروندان است، اینکه خود این عزیزان نیز در ارتقای این آمادگی مشارکت کنند. ما دوره‌های آموزشی رایگانی را برای مردم پیش‌بینی کردیم که هم از طریق مراجعه به سایت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران قابل ارائه است و هم با مراجعه به سراهای محله و خانه‌های دوام و... امکان شرکت حضوری در این کلاس‌ها و عضویت در گروه‌های دوام وجود دارد.