بدرقه عاشورایی شهدای امنیت

بیشترین درگیری‌های صورت گرفته مخلان امنیت و معاندان با پلیس از ابتدای سال تاکنون در اردیبهشت‌ماه امسال اتفاق افتاده است که در جریان آن ۱۴ نفر از مدافعان امنیت به شهادت رسیدند. در تیرماه هفت مأمور پلیس، در دو روز ابتدایی مرداد‌ماه شش مأمور پلیس، در خرداد‌ماه پنج مدافع امنیت و در فروردین‌ماه هم یک مأمور پلیس در جریان دفاع از امنیت عمومی به شهادت رسیده‌اند. بیشترین شهدای فرمانده انتظامی کشور هم با ۱۶ شهید در استان سیستان و بلوچستان ثبت شده است. در استان خوزستان، چهار مدافع امنیت به شهادت رسیدند و در استان هرمزگان نیز سه مأمور پلیس. استان‌های اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد هر کدام دو شهید و استان‌های کردستان، زنجان، آذربایجان‌غربی، مرکزی، کرمان و ایلام هم هر کدام یک شهید تقدیم دفاع از کشور کرده‌اند. ۱۳ نفر از مأموران پلیس در جریان درگیری با گروه‌های معاند، هفت نفر در جریان درگیری با قاچاقچیان موادمخدر و بقیه هنگام درگیری با مخلان امنیت از جمله سارقان یا مجرمان خطرناک و با شلیک گلوله به شهادت رسیده‌اند. در میان شهدای فراجا، پنج سرباز و ۲۸ کادر انتظامی به شهادت رسیده‌اند که در میان آن‌ها پنج سرهنگ پلیس، ۹ سرگرد، هشت سروان و پنج درجه استوار ثبت شده است. در میان شهدای فراجا، سرباز مجید جمال‌زاده با ۱۹ سال سن جوان‌ترین شهید و سرگرد شهید محمد قنبری با ۴۸ سال و دیگر شهدای امنیت با میانگین سنی در همین گروه سنی وجود دارد.
معاندان نظام
فراوانی آمار شهدای فراجا در جریان درگیری با معاندان نظام جمهوری اسلامی که با عبور از مرز‌های شرقی، امنیت کشور را با خطر مواجه می‌کنند، تهدیدی است که ریشه در حمایت دولت‌های خارجی و تفکرات افراطی گروه‌های تکفیری دارد که توانسته‌اند بیشترین درگیری‌ها را در استان سیستان و بلوچستان رقم بزنند و ۱۶ نفر از مدافعان امنیت را به شهادت برسانند. این استان همواره با ظهور و بروز تفکر‌های افراطی از جمله گروه تکفیری جیش‌الظلم در بروز ناامنی در این استان فعال بوده و حوادث بسیاری را علیه امنیت کشور رقم زده است. آشوب‌های صورت گرفته سال گذشته و فراهم شدن امکان قاچاق سلاح از مرز‌های شرقی کشور به این استان و استفاده از بستر‌های موجود فضای مجازی برای تهدید مدافعان امنیت و تحریک افراد آسیب‌پذیر برای حمله به مراکز انتظامی و تلاش تفکر‌های افراطی برای فاصله‌گذاری بین مردم و حاکمیت از جمله زمینه‌های بروز ناامنی در این استان را فراهم کرده است.
قاچاق موادمخدر


هرچند کانون ورود موادمخدر مرز‌های شرقی از جمله استان سیستان و بلوچستان است، اما قاچاق آن به دیگر استان‌های کشور سبب شده فرمانده انتظامی همواره در جریان درگیری با سوداگران مرگ بخشی از سرمایه انسانی خود را از دست بدهد. مجرمانی که در جریان قاچاق موادمخدر فعال هستند، می‌دانند که چیزی برای از دست دادن ندارند، بنابراین وقتی با پلیس مواجه می‌شوند دست به ماشه می‌برند و شروع به تیراندازی می‌کنند. مأموران پلیس در برخورد با چنین تهدید‌هایی از بدیهی‌ترین تجهیزات دفاعی استفاده می‌کنند و توان مقابله‌ای آن‌ها با تهدید‌هایی که در معرض آن قرار دارند برابری نمی‌کند، بنابراین بهره‌مندی از تجهیزات نوین پلیسی از خودرو گرفته تا سلاح‌های پیشرفته و پشتیبانی فوری از نیرو‌های عملیاتی از بدیهی‌ترین نیاز‌های پلیس است که هر لحظه در معرض چنین تهدید‌هایی قرار دارد.
سارقان مسلح
براساس آماری که به آن اشاره شد، بخشی از آمار شهدای فراجا هم مربوط است به درگیری پلیس با مخلان امنیت از جمله سارقان مسلح و اوباش که در جریان آن، مأموران به شهادت می‌رسند. بدیهی‌ترین دلیل در این باره مربوط است به تغییر سبک بروز جرائم که عمده مجرمان به دلیل امکان دسترسی آسان به اسلحه مسلح می‌شوند و هنگام مواجهه با پلیس شروع به تیراندازی می‌کنند. آشوب‌های سال گذشته و بروز ناامنی در مرز‌های غرب و شرق کشور و حمایت‌های کشور‌های خارجی سبب شده است بخش زیادی از سلاح و مهمات به داخل کشور قاچاق شود که یا در آشوب‌های صورت گرفته از آن استفاده شود یا در بروز ناامنی‌های بعد از آشوب‌ها به دست مخلان امنیت برسد.
یک مطالبه عمومی
زمانی که امنیت کشور با شهادت مدافعان امنیت تهدید شود، بدنه اجتماعی حق دارد احساس خطر کند که هم نگران خانواده شهدای مدافع امنیت باشد و هم نگران شیوع ناامنی در جامعه. شهادت ۳۳ مأمور پلیس از فروردین‌ماه امسال تاکنون هم مطالبه عمومی برای برخورد با مخلان امنیت را افزایش داده و هم از ساختار مدیریتی کشور درخواست دارد به زمینه‌هایی که منجر به بروز این حوادث می‌شود، توجه کند. داشتن پلیس مقتدر که از حمایت کامل قانون در برخورد با مخلان امنیت برخوردار و به تجهیزات نوین پلیسی مجهز باشد از بدیهی‌ترین انتظاراتی است که ساختار قانونی باید آن را در اختیار پلیس قرار دهد، وگرنه با روزآمد شدن تهدید‌هایی که مدام جامعه را در معرض خطر قرار می‌دهد، جان مدافعان امنیت همواره در معرض خطر قرار خواهد داشت.
بدرقه شهدای امنیت
صبح روز گذشته پیکر مطهر سه مأمور پلیس راهور «مهدی الله‌پور»، «رضا اسماعیلی» و «محمدرضا شیخی» که روز یک‌شنبه، اول مردادماه در جریان حادثه تروریستی محور خاش به تفتان به شهادت رسیده بودند در ستاد پلیس راهور فراجا تشییع و پس از آن پیکر‌ها به موطن‌شان در استان‌های فارس، اصفهان و مازندران منتقل شد. پیکر حسن وحیدی، چهارمین شهید این حادثه هم همزمان در شهرستان بجنورد برگزار شد. آیین تشییع پیکر شهیدان ستوان یکم «علی غلامی» و ستوان سوم «سلمان غریبی» که در جریان درگیری با سارقان مسلح در شهرستان ایذه به شهادت رسیدند هم روز گذشته در اهواز برگزار شد.
سردار قاسم رضایی، جانشین فرمانده فراجا در آیین تشییع شهدای فراجا در پایتخت تأکید کرد که اقدام تروریست‌های جنایتکاری که مأموران پلیس‌راه را به شهادت رساندند بی‌پاسخ نخواهد ماند. وی ادامه داد: «انقلاب اسلامی ایران ادامه‌دهنده نهضت عاشوراست و در همین راستا نیز در برابر هر پلیدی می‌ایستد. شهیدانی که در طول این سال‌ها جان خود را تقدیم انقلاب کرده‌اند نیز این موضوع را تأیید می‌کند، از شهدای پیروان راه امام راحل، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافعین حرم در آن سوی مرز‌ها گرفته تا همین شهدای اخیر انتظامی کشور که همگی پاسدار انقلاب هستند.»
وی با بیان اینکه تنها در چند روز اخیر هشت مأمور انتظامی کشور به شهادت رسیده‌اند، گفت: «این شهدا زبان گویای سازمان انتظامی کشورند که حافظ این انقلاب و این وطن هستند. اینان نماد مدافعان ارزش‌های ما هستند که از انقلاب، از وطن و از امنیت همچنان دفاع می‌کنند. این شهدا از خود مردم هستند و برای همین مردم نیز در برابر هر پلیدی و هر ناهنجاری ایستادگی می‌کنند.» رضایی با بیان اینکه شهدا بر ما حکمرانی می‌کنند، گفت: «افرادی که گردن‌کشی و شرارت می‌کنند باید پاسخ فرزند سه ساله و طفل شش ماهه این شهدا را بدهند. همین دیروز در ایذه دو مأمور پلیس برای امنیت مردم با سارقان مسلح درگیر شدند و هم سارقان را به درک واصل کردند و هم خود به درجه رفیع شهادت نائل شدند. این‌ها نشان می‌دهد که مأموران انتظامی فداییان مردم هستند و با آرمان‌های انقلاب و دین عهد آسمانی بسته‌اند.»