برکناری وزیر ناپدید، سجادی منتظر تصمیم‌گیری رئیسی و حضور وزیر خارجه لیبی در تهران


 
 
 


 
«چین گانگ»، پس از یک ماه غیبت مشکوک از مقامش عزل و وانگ یی، وزیر خارجه پیشین چین، دوباره به این سمت منصوب شد
برکناری وزیر ناپدید! 
 
نبی شریفی- غیبت یک ماهه «چین گانگ»، وزیر خارجه چین از انظار عمومی، سرانجام به عزل وی، تنها باگذشت 7 ماه از انتصابش انجامید. این غیبت مرموز و عزل مشکوک در حالی رخ داده که طی دو هفته گذشته، «بایدو»، بزرگ ترین موتور جست‌وجو در چین شاهد افزایش ناگهانی و شدید جست‌وجوی نام این وزیر خارجه بوده است. بر اساس آمار بایدو، جست‌وجوی «چین گانگ» در این سایت طی دو هفته اخیر، بیش از 5 هزار درصد افزایش داشته و نام او بسیار بیشتر از مشهورترین و محبوب‌ترین چهره‌ها در چین جست‌وجو شده است. در پی عزل دیروز، وانگ یی، مسئول امور خارجه حزب کمونیست که قبلا وزیر امور خارجه بود، دوباره به فرمان رئیس جمهور شی جین پینگ، برای تکیه بر این کرسی وزارت خارجه منصوب شد، اما هنوز پرونده این غیبت مشکوک در رسانه ها باز است. به گزارش بی بی سی، یکی از نظریه‌هایی که به صورت گسترده در اینترنت مطرح شده،‌ این است که «چین گانگ» احتمالا در زمینه یک رابطه خارج از ازدواج هدف تحقیقات دولتی قرار گرفته است. هرچند، وقتی درباره این ادعا از سخنگوی وزارت خارجه چین سوال شد،‌ گفت که درباره این موضوع چیزی نمی‌داند. «چین گانگ»، وزیر خارجه سابق چین، یکی از چهره ها و پدیده های سیاسی این کشور به شمار می رفت. سرعت «چین» 57 ساله در پیمودن پله‌های ترقی در زمانی کوتاه، خیره‌کننده بود. او از جوان‌ترین افرادی بود که در تاریخ چین به عنوان وزیر خارجه این کشور منصوب می‌شد. او قبل از رسیدن به این مقام کمتر از دو سال به عنوان سفیر جمهوری خلق چین در آمریکا خدمت کرده بود. قبل از آن هم یکی از سخنگوهای وزارت خارجه بود و در برنامه‌ریزی و تدارکات سفرهای خارجی رئیس جمهور شی جین پینگ نقش داشت. همین مسئله باعث شد که فرصت کار کردن نزدیک با رهبر چین را پیدا کند و احتمالا با کارهایش او را تحت تاثیر قرار دهد. غیبت چین گانگ در هفته های گذشته، باعث شد که او تعداد زیادی از دیدارهای مهم دیپلماتیک در چین از جمله دیدار با جانت یلن، وزیر خزانه‌داری و جان کری، فرستاده ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی را از دست بدهد. به این فهرست باید غیبت در دیدار با هنری کیسینجر، وزیر خارجه پیشین آمریکا و لغو سفر وزیر خارجه پکن به دلیل این غیبت طولانی مدت را اضافه کرد. فرانس پل ون در پوتن، محقق ارشد موسسه کلینگندال، یک اندیشکده هلندی، می‌گوید: «نمی‌توان دانست چرا او در انظار عمومی دیده نشده است، زیرا پنهان‌کاری بخشی از سیستم سیاسی در چین است و در باره شخصیت‌های عمومی اطلاعات بسیار کمی وجود دارد.» با استناد به وب‌سایت وزارت خارجه چین، آخرین باری که وزیر خارجه چین در انظار عمومی دیده شد، ۲۵ ژوئن در پکن بود؛ زمانی که با همتایانش از روسیه، ویتنام و سریلانکا ملاقات کرد. در سیستم سیاسی عمدتا غیرشفاف چین، ناپدید شدن یک مقام ارشد می‌تواند نشانی از دردسر باشد. در چین چندان غیر معمول نیست که سیاستمداران بلندپایه بدون هیچ توضیحی برای مدتی طولانی از صحنه عمومی ناپدید شوند و ناگهان با خبر تحقیقات کیفری از آن ها، دوباره به سرخط خبرها برگردند. در سال ۲۰۱۸، منگ هونگوی، معاون وزیر امنیت عمومی چین و رئیس اینترپل، در راه   بازگشت به کشورش از اروپا ناپدید شد. او بعدها به دریافت رشوه متهم و به بیش از ۱۳ سال زندان محکوم شد.
 
 
 
 
گزارش
حمید سجادی: برای کناره گیری از وزارت ورزش ایران منتظر نظر رئیس جمهور هستم
 
سارا اصلانی/ درحالی که روز گذشته اعلام شد سیدحمید سجادی به دلیل عارضه ناشی از سقوط بالگرد و ضرورت ادامه درمان از سمت خود استعفا کرده، وزیر ورزش و جوانان روز گذشته در مراسم عزاداری دهه اول محرم با حضور جامعه ورزش و جوانان، در نخستین واکنش رسمی خود درباره استعفایش، موضوع را تکذیب نکرد اما با گفتن جمله «سنگر را خالی نکردم» به‌نوعی در لفافه حرف زد. سجادی که از لفظ استعفا استفاده نکرد، در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا به دلیل شرایط جسمانی بعد از حادثه سقوط استعفا کرده، می‌گوید: «خدا را شکر وضعیتم بهتر شده اما در چهار روز گذشته عمل جراحی داشتم. خوشبختانه تیم پزشکی خوبی در کنار من هست و شرایطم بهتر است و در حال مدارا هستم. من شرایطم را برای رئیس جمهور توضیح دادم و گفتم به درمان و رسیدگی به سلامتی‌ام نیاز دارم و گزارش خود را دادم. تصمیم‌گیری با رئیس جمهور است و ایشان اتخاذ تصمیم خواهند کرد اما فعلا سنگر را خالی نکردم و انجام وظیفه می‌کنم.» او ادامه می‌دهد: «وظیفه من بود که گزارشی از شرایط خودم به رئیس جمهوری بدهم و این کار را هم انجام دادم.»
 پولادگر: حضور وزیر در وزارتخانه به چه معناست؟!
نکته قابل تامل اما واکنش سید محمد پولادگر معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان به ماجرای استعفای وزیر ورزش است. معاون سجادی که مثل همیشه خنثی‌ترین واکنش‌ها را راجع به مسائل روز ورزش دارد، این بار به گونه‌ای درباره استعفای وزیر حرف زد که در نوع خودش تکذیبیه بود. حال آن‌که سجادی خودش پیشتر خبر ارسال استعفایش به ریاست جمهوری را تایید کرده بود، اما وقتی خبرنگاران درباره استعفای وزیر ورزش از پولادگر سوال کردند، با این پاسخ عجیب مواجه شدند: «این ها خبر است دیگر. ولی وقتی خود وزیر این‌جاست به حرف زدن من نیازی نیست. پس حضور او به چه معناست؟» این درحالی است که پولادگر روز دوشنبه هر نوع استعفا و تغییر در ورزش کشور را در آستانه بازی‌های آسیایی به ضرر ورزش کشور دانسته بود.
 
 
 
 
 
13سال بعد از سرنگونی حکومت قذافی در لیبی ، وزیر خارجه این کشور به تهران سفر کرد
فصل جدید در روابط تهران- طرابلس
 
هادی محمدی – روز گذشته تهران و حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بعد از سال ها میزبان یک وزیر خارجه از لیبی بود ، کشوری که حدود 13 سال دچار ناآرامی و جنگ های داخلی شده بود و دولت های ضعیف و لرزانی در طرابلس روی کار آمده‌اند . خانم «نجلاء المنقوش» وزیر خارجه لیبی به تهران آمد و پس از استقبال از وی، در گفت‌وگویی پشت درهای بسته، دو وزیر خارجه درباره ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کردند. البته آخرین بار در سال 1391 وزیر خارجه ای از لیبی برای شرکت در اجلاس عدم تعهد به تهران سفر کرده بود .وزیر خارجه کشورمان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از برقراری امنیت و ثبات در لیبی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای گسترش روابط با کشور دوست، لیبی و کمک به بازسازی این کشور اعلام کرد.امیرعبداللهیان با تشریح جایگاه واقعی زن در ایران، از سیاست‌های دوگانه غرب و بهره برداری سیاسی از موضوع حقوق زنان انتقاد و همچنین اقدام اهانت آمیز در سوئد و دانمارک در هتک حرمت قرآن کریم را محکوم کرد و همبستگی و اتحاد کشورهای اسلامی در سطح جهان در این زمینه را حائز اهمیت خواند.نجلاء المنقوش وزیر امور خارجه لیبی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به تهران، بعد از گذشت حدود ۱۷ سال از سفر دو جانبه یک مقام عالی‌رتبه لیبی به ایران، گفت: این سفر بیانگر اراده دو کشور برای توسعه مناسبات فیمابین است.همچنین وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و لیبی با ابراز خرسندی از تحولات ماه‌های اخیر در روابط دو کشور از جمله ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک لیبی در تهران به سطح سفیر، شروع فعالیت مجدد سفارت جمهوری اسلامی ایران در طرابلس و از سرگیری خط کشتیرانی بین دو کشور، بر عزم و اراده مقامات دو کشور برای گسترش روابط دوجانبه در حوزه‌های مختلف، به ویژه همکاری‌های اقتصادی و تجاری تاکید کردند وبه طور مشترک اقدام اهانت آمیز به قرآن کریم را مردود خواندند.در این دیدار دوطرف درباره توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله فعال سازی کمیسیون عالی مشترک، تشکیل کمیته مشورت‌های سیاسی، تقویت روابط اقتصادی و تجاری، همکاری‌های علمی و فناوری و برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی توافق کردند.حسین امیرعبداللهیان و خانم «نجلاء المنقوش» وزیر خارجه و همکاری‌های بین‌المللی لیبی، ششم فروردین تلفنی درباره گسترش روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کردند.امیرعبداللهیان در آن گفت‌وگو از وزیر خارجه لیبی برای سفر به تهران دعوت کرد که با استقبال وی همراه بود. وزیران خارجه دو کشور همچنین درباره بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لیبی و اعزام سفیر ایران به طرابلس گفت‌وگو کرده بودند.پس از آن شاهد اعزام سفیر لیبی به تهران و بازگشایی سفارت ایران در طرابلس و اعزام هیئت دیپلماتیک ایران به سرپرستی عین‌ا... سوری برای بازگشایی سفارت ایران در لیبی بودیم و آن گونه که ناصر کنعانی پیش از این گفته بود گزینه تصدی این سفارتخانه هم مشخص شده است. اسفند سال گذشته نیز «محمدرضا رئوف شیبانی» سفیر آکردیته (غیر مقیم) جمهوری اسلامی ایران در لیبی با «نجلاء المنقوش» وزیر خارجه لیبی دیدار و گفت‌وگو کرده بود.