پرونده۱۰۷ عضو ارشد منافقین باز شد

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در گفتگو با میزان ضمن اشاره به اینکه منافقین یک گروهک تروریستی است که دستش به خون هزاران نفر از ایرانیان آلوده شده است، گفت: آن‌ها مردم بی‎گناه کشورمان را به شهادت رساندند و اکنون آزادانه در برخی از کشور‌ها تردد می‌کنند. وی با بیان اینکه به موازات فشار‌های حقوقی، قضایی و سیاسی که جمهوری اسلامی ایران بر برخی از کشور‌های میزبان منافقین وارد کرده، خود این کشور‌ها هم به این نتیجه رسیده‌اند که منافقین واقعاً یک گروهک تروریستی است، اظهار کرد: این کشور‌ها در حال محدود کردن منافقین هستند و ما از اقدام‌های صورت گرفته برای محدودسازی گروهک تروریستی منافقین استقبال می‌کنیم.
غریب‌آبادی بیان کرد: ما طبیعتاً به این سطح از اقدام‌ها قانع نیستیم و کشور‌های میزبان منافقین باید یا آن‌ها را اخراج یا محاکمه کنند. دبیر ستاد حقوق بشر همچنین با اشاره به این موضوع که پرونده عظیمی برای گروهک تروریستی منافقین و ۱۰۷ نفر از اعضای ارشد این گروهک تروریستی تشکیل و کیفرخواست آن به دادگاه ارسال شده است، عنوان کرد: شعبه ویژه‌ای تشکیل و نشر آگهی شده است. ضمن اینکه از طریق ایمیل به متهمان اطلاع‌‎رسانی شده است. معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه، اعلام کرد: این دادگاه به زودی برابر مقررات آیین دادرسی کیفری کار خود را آغاز خواهد کرد. به گفته غریب‌آبادی، ما درصدد هستیم از تمامی ظرفیت‌ها برای مقابله با تروریست‌ها به ویژه گروهک تروریستی منافقین استفاده کنیم.
دبیرستاد حقوق بشر در ادامه با بیان اینکه در این چارچوب از ظرفیت‌های حقوقی – قضایی در سطح داخل و در سطح بین‌المللی استفاده می‌کنیم، توضیح داد: در رابطه دو‌جانبه با کشور‌هایی که منافقین در آن‌ها حضور دارند، آزادانه تردد می‌کنند و از آنجا عملیات‌های تروریستی خود را هدایت می‌کنند نیز فعالیت می‌کنیم. غریب‌آبادی در پایان گفت: طبیعتاً از ظرفیت سیاسی نیز با این هدف که نه تنها از شر این گروهک تروریستی خلاص شویم، استفاده می‌کنیم بلکه بر این باوریم که دنیا باید از شر این گروهک‌های تروریست خلاص شود. ما به اقدام‌های خود در این زمینه ادامه خواهیم داد.
هفتم مرداد ماه بود که دادگاه کیفری یک استان تهران با انتشار یک آگهی عمومی که در روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر شده، از اعضای متواری سازمان مجاهدین خلق معروف به منافقین خواست وکیل قانونی خود را به این دادگاه معرفی کنند تا در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ای که برای آن‌ها تشکیل شده از این افراد دفاع کنند.


کانادا مقصد بعدی منافقین پس از تیرانا
خبرگزاری تسنیم روز گذشته به نقل از یک منبع آگاه امنیتی نوشت: سران گروهک تروریستی منافقین در حال تدارک مقدمات کار برای انتقال اعضای این گروهک از آلبانی به کانادا هستند، این تصمیم پس از فشار‌های شدید دولت آلبانی بر آن‌ها و مذاکرات ناکامشان با فرانسه برای انتقال به آنجا گرفته شده است. این منبع آگاه امنیتی به تسنیم گفت: این تصمیم درپی عزم جدی دولت و دادگاه ویژه ضدتروریسم آلبانی بر محدود کردن این گروهک به‌دلیل مستندات کشف‌شده در مقر اشرف ۳، گرفته شده است و سران آن در حال فراهم کردن مقدمات خروج تدریجی اعضای خود هستند. گروهک منافقین پس از ناکام ماندن در کسب موافقت دولت فرانسه برای پذیرش بخشی از عناصر خود در قرارگاه اور سوراواز، لابی‌های خود در دولت کانادا را فعال کرده و طبق هماهنگی شکل‌گرفته مقرر شده است در گام اول عناصر دارای اقامت یا پاسپورت موقت کانادا از آلبانی به این کشور منتقل شوند.
بهشت دزدان فراری پاتوق تروریست‌ها
دولت کانادا که سیاست دشمنی با ایران را در سال‌های اخیر دنبال کرده است، به محلی برای پناه دادن به اختلاس‌گران بزرگی نظیر محمود خاوری و جریان‌های دشمن ایران تبدیل شده بود که حالا به نظر می‌رسد قرار است به پناهگاه جدید شناخته‌شده‌ترین گروهک تروریستی علیه ایران نیز تبدیل شود. گفته می‌شود منافقین این تصمیم را بر اساس شباهت وضعیت فعلی خود در آلبانی با شرایط زمان حضور در عراق، اتخاذ کرده‌اند. پس از سقوط صدام در عراق و اخراج منافقین از این کشور، آلبانی به‌عنوان محل استقرار آن‌ها در نظر گرفته شد و حالا آلبانی هم اعلام کرده که محدودیت‌های بیشتری برای این گروهک تروریستی در نظر گرفته است. چند روز پیش، دولت آلبانی مریم رجوی سرکرده منافقین را که در فرانسه حضور دارد، به این کشور ممنوع‌الورود کرد و پلیس نیز تردد و ورود و خروج اردوگاه اشرف ۳ را در دست گرفته است. ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی نیز در مصاحبه‌ای با شبکه آلمانی اشپیگل گفته بود که گروهک منافقین نمی‌توانند از آلبانی برای جنگ علیه ایران استفاده کنند: «آلبانی قصد جنگ با ایران را ندارد و کسی را که از مهمان‌نوازی ما سوء‌استفاده کرده باشد، نمی‌پذیرد.»‌
محدودیت‌های شدید ایجادشده برای گروهک منافقین و برخورد‌های دولت و پلیس آلبانی با آنها، موجب تشدید اختلافات داخلی در این گروهک شده است؛ اختلافاتی که سکوت رجوی نسبت به شرایط سخت آلبانی هم به آن دامن می‌زند.
فروپاشی تشکیلاتی میان اعضا
بنا بر برخی گزارش‌ها، پس از حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین، بیان صریح انتقادات و تناقضات از سوی اعضا به‌صورتی بی‌سابقه افزایش یافته است، به‌نحوی که در جلسات محرمانه این گروهک برخی از مقامات از آن با عنوان «فروپاشی تشکیلاتی» یاد کرده‌اند.
این درحالی است که طی روز‌های گذشته، اخباری از مرگ مشکوک برخی اعضای منافقین در اشرف ۳ نیز منتشر شده است که از جمله این افراد، اسماعیل علی‌پور عابدی از اعضای باسابقه این گروهک است. برخی منابع آگاه، علت مرگ علی‌پور را ترس کادر رهبری منافقین از جداشدن وی پس از حمله اخیر پلیس آلبانی و پیوستن او به جمع منتقدان علنی گروهک منافقین ارزیابی کردند. همین مسئله و انتقادات او نسبت به وضعیت گروهک منافقین موجب شد با وجود بیماری و نیاز شدید به دیالیز، مجوز خروج او از اشرف باطل شود و از پیگیری درمانی او در بیمارستان تیرانا، جلوگیری به‌عمل آید. عدم حمایت درمانی منافقین از علی‌پور موجب تشدید اعتراضات او و درخواست تحویل پاسپورت وی برای برگشت به امریکا و انجام روند درمانی شد، اما این اجازه نیز به وی داده نشد که نهایتاً به مرگ او در تاریخ ۱۲ مرداد ماه سال جاری انجامید.