در مسیر چابک سازی و امیدآفرینی
رئیسجمهوری با تأکید بر الزام انکارناپذیر تحول در نظام اداری کشور در گام دو م انقلاب اسلامی گفت: «نظام اداری کارآمد، چابک و امیدآفرین برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی، بسیار نقشآفرین است.»
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری در هجدهمین همایش شهید رجایی که در سالن اجلاس سران طی سخنانی گفت: «از همه وزارتخانهها، دستاندرکاران و همکاران بخشهای مختلف کشور که حقیقتا تلاششان در حوزههای مختلف قابل تقدیر است تشکر میکنم و فقط این نیست که تلاش عدهای خاص را مورد تشکر قرار دهیم، بلکه بسیاری از افرادی که امیدآفرینی میکنند زحمات آنها قابل تشکر است. در گام دوم انقلاب اسلامی یک گام انکارناپذیر داریم که تحول اداری در کشور است. نظام اداری در تحقق اهداف، بسیار نقشآفرین است. نظام اداری امیدآفرین، کارآمد و چابک در تحقق هدفهای انقلاب بسیار مهم است تا همه شاخصهای نظام انقلابی را داشته باشد تا در نتیجه ایمان و تقویت آن، مردم پایه بودن و هم عدالت پایه بودن را داشته باشیم و هم همراه آن افزایش بهرهوری را داشته باشد.»
نظام اداری متناسب با نظام انقلابی شود
رئیسجمهوری ادامه داد: «ما در این نظام اداری با مشخصههایی که برای نظریه انقلاب اسلامی داریم باید مقایسه کنیم که سازمان اداری کشور متناسب با سازمان آماده شده و در راستای تحقق اهداف نظام انقلابی هست، یا فاصله دارد. وظیفه همه مسئولان، مدیران و کارمندان آن است که این فاصلهها را کم کنند و نظام اداری متناسب با نظام انقلابی شود. در این راه ممکن است با یکسری موانع و نخواستنها مواجه شویم، چون برخی تحولناپذیرند و وضع موجود را بپسندند. بر کسی پوشیده نیست که مشکلات نظام اداری ما بوروکراسی و پیچیدگی و درهمتنیدگی دارد. آن موضوعاتی که موجب کندی کارها میشود، باید استخراج شود و با کار کارشناسی برای رفع آنها اقدام کنیم. دموکراسی همزاد خود دارد که به قول دانشمندان این همزاد همان بوروکراسی است که مشکلات و پیچیدگیهای خاص خود را دارد.»
افراد متناسب با میزان کارشان حقوق و مزایا بگیرند
وی درخصوص موضوع حقوق و مزایای کارکنان دولت افزود: «از ابتدای دولت دنبال نظام عادلانه پرداخت بودیم و هستیم. باید این نظام، جایگزین نظام چانهزنی برای بودجه سازمانها شود. تا هرکس به میزان کاری که میکند، دریافتی داشته باشد. نظام عادلانه پرداخت از آرزوهای جدی است که باید دولت و مجلس دستبهدست هم دهند و آنرا اجرا کنند. نظام عادلانه پرداخت برای کارمندانی که در جایجای کشور در حال خدمت هستند بسیار مهم است و باید پیاده و اجرا شود. به همه مدیران در سراسر کشور توصیه میکنم که فرآیندهای اداری را یکبار باز نگاه و بررسی و تجدیدنظر کنند که آیا فلان گردش کار لازم است؟ در نتیجه این بازنگری، کارها چابکتر، سهلتر و آسانتر به نتیجه میرسد.»
رشد اقتصادی همراه با افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری
رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه باید به سازمان و سازوکاری چابک با افرایش بهرهوری اندیشید، افزود: «رشد اقتصادی باید همراه با دو رکن افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری باشد و این دو در کنار هم رشد اقتصادی را به ارمغان میآورند.»
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه افزایش بهرهوری موجب رونق تولید در حوزه اقتصاد و رشد در تولید سبب افزایش اعتمادعمومی و رضایتمندی نسبت به سازمان اداری و رشد سرمایه اجتماعی خواهد شد، تحقق این مهم را در گرو داشتن سازمان اداری چابک، کارآمد و سهل برای امور مردم دانست که در سایه توجه به کرامت مردم شکل میگیرد.
تعطیلات بهانهای برای به تعویق افتادن کار مردم نشود
رئیسجمهوری با اشاره به معطل ماندن کار مردم در ادارات به بهانههای مختلف، متذکر شد: «تعطیلات نباید بهانهای برای به تعویق افتادن کار مردم شود. چرا فرضا روز چهارشنبه که اداره به مناسبتی تعطیل میشود و روز پنجشنبه هم تعطیل کاری است، باید کار مردم دو روز معطل بماند؟ اگر نیاز شد، روز کاری هفته یک ساعت بیشتر بمانید و کارها را انجام دهید.»
درست نیست که برای افراد جا تعیین کنیم ،
نه برای کار
وی افزود: حتماً دنبال این باشید که با مردم بیواسطه صحبت کنید. در جلسات هم حاضر شوید ،اما با مردم ارتباط نزدیک داشته باشید. کارسنجی کنید که انجام یک امر چند نفر نیرو نیاز دارد. گاهی کاری آن حجم از نیرو و فرد را نمیخواهد. انجام یک کار واقعن نیازی به اینهمه معاونت، پست و مسئولیت ندارد.
رئیسجمهوری تصریح کرد: در برخی ادارات تا نیمی از معاونتها و در برخی دیگر یکسوم معاونتها خالی مانده است. یعنی بدون اینکه کاری تعریف شود برای آن معاونت تعریف کردهاند. درست نیست که برای افراد جا تعیین کنیم ،نه برای کار. بگوییم فلانی شأنش کمتر از معاونت نیست و برایش معاونت تعریف شود، این جای تعجب دارد.