روزنامه خراسان
1402/06/12
پروژهها فقط با مجوز محیط زیست
غفوریان-یک گام قانونی درجهت حفظ و احترام به محیط زیست در دولت برداشته و مصوب شد؛ از این پس اجرای تمامی پروژهها فقط با ارزیابی و مجوز سازمان محیط زیست امکانپذیر است. روز گذشته ایرنا در این باره نوشت: «دی ماه سال گذشته، علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه به رئیس جمهور پیشنهاد و درخواست کرده بود تا از فعالیت طرحها و پروژههای بدون مجوز ارزیابی محیط زیست جلوگیری شود، حتی سلاجقه خود نیز تاکید کرده بود که اگر کلنگ طرحی که فاقد مجوز محیط زیستی است به زمین زده شود، از نظر ما این کلنگ به زمین زده نشده است؛ با توجه به اهمیت موضوع، هیئت وزیران در جلسهای پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست را مبنی بر ممنوعیت اجرای طرحهای فاقد ارزیابی محیط زیست بررسی کرد. سرانجام، هیئت وزیران در جلسه یکم شهریور امسال، پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست را مبنی بر تعیین تکلیف طرحهای مشمول ارزیابی اثرات محیط زیستی بررسی و تصویب کرد.»نفتی ها زیر ذره بین محیط زیست
جالب است که بدانیم، پروژههای نفتی سال قبل هم باید مورد ارزیابی محیط زیستی قرار گیرند. این موضوع را در ابلاغ معاون اول در این زمینه میبینیم: «وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور و سازمانهای حفاظت محیط زیست و برنامه و بودجه همچنین معاونتهای اجرایی و حقوقی رئیس جمهور مکلف شدهاند تا به منظور تعیین تکلیف طرحهای تملک داراییهای سرمایهای و طرحهای صنعت نفت که مشمول ارزیابی اثرات محیط زیستی هستند و فاقد مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست و دارای پیشرفت فیزیکی منتهی به سال ۱۴۰۱ بودهاند، با ایجاد کارگروهی با مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست و وزارتخانهها و سازمانهای قیدشده و دستگاه مجری تصمیمگیری شود.»
در بخش دیگری از این ابلاغیه آمده است که کارگروه موظف است در مدت ۶ ماه از زمان ابلاغ این تصویبنامه، طرحهای مربوطه را شناسایی و تعیین تکلیف کند. همچنین باید شیوهنامه اجرایی نحوه بررسی موضوعات در کارگروه یاد شده در مدت ۲ هفته توسط سازمان حفاظت محیط زیست تهیه و در کارگروه تصویب شود.
پروژه ها آغاز نمی شود مگر...
در بخش دیگری از این تصویبنامه آمده است، شروع هرگونه طرح که مشمول ارزیابی اثرات محیط زیستی باشد بدون دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است. طبق دیگر بندهای این تصویبنامه، سازمان حفاظت محیط زیست نیز موظف است که به صورت ماهانه اجرای این تصویبنامه را به هیئت وزیران گزارش کند.
پیوست های زیست محیطی پروژه ها
به توسعه پایدار کمک می کند
به طور قطع یکی از مهمترین بخشهای اجرای این قانون، حفظ و حراست از حیات وحش و منابع طبیعی است. ما درباره مصوبه دولت درخصوص پیوست زیست محیطی پروژهها با غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست همکلام میشویم. او تاکید میکند که رعایت ضوابط محیط زیستی پروژهها، به توسعه پایدار کمک میکند. ابدالی به خراسان میگوید: همان طور که رئیس جمهور همواره بر حفاظت از محیط زیست تاکید دارند توسعه فرع بر محیط زیست است، این یعنی اجرای امور و پروژه های توسعهای نباید متضمن تخریب محیط زیست باشد. به طور قطع پیوستهای محیط زیستی برای تمامی طرحهای توسعهای امروز امری ضروری است. شکی نیست که رعایت این پیوست، توسعه را به توسعهای هدایت شده، هدفمند و پایدار رهنمون میشود. این که دولت به شدت الزام پیوستهای محیط زیستی را در پروژهها دنبال میکند و تلاش دارد که طرح ها مخرب محیط زیست نباشد یا در کمترین میزان آن باشد، در جهت وصول به توسعه مطمئن برای کشور است و بیشک با این گونه الزامات قانونی می تواند از منابع زیستی کشور که منابعی بیبدیل است، حفظ و حراست کند.
سایر اخبار این روزنامه
فتح قله امید
بازار جهانی در انتظار سلاح ایرانی
واکنش ها به پدیده رونق دلالی با خودروهای فرسوده
چالش تامین گاز در شهرکهای صنعتی
ریل گذاری برای تبدیل ایران به محور کریدورها
راهپیمایی اربعین؛ فرصت تفکر درباره مجاهدت سیدالشهداء(ع)
پروژهها فقط با مجوز محیط زیست
خط آهن ایران به مدیترانه متصل میشود
آزمون سخت نقش های جدی
دیپلماسی در امتداد سواحل مدیترانه
جنگ خیابانی در تلآویو
گفت وگو با زنی که دستور قتل شوهرش را صادر کرد
نزاع روی دور تند!