۲۸ شهریور پایان مهلت خلع سلاح تجزیه‌طلب‌ها در عراق

سردار سرتيپ پاسدار عباس نيلفروشان، معاون عمليات كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در گفت‌وگويي تفصيلي با تسنيم، در تحليل تحولات جديد منطقه و نقش‌آفريني ايران براي جلوگيري از تحقق نقشه امريكايي‌ها در غرب آسيا با بيان اين مطلب گفت: ما از برادرانمان در اقليم انتظار برادري داريم. جاي دادن به تروريست‌ها در اقليم كه تبديل به منشأ عمليات عليه كشورمان گرديده با منطق برادري و با حسن همجواري مطابقت ندارد. ما پس از مذاكرات پي در پي نهايتاً با دولت مركزي عراق و اقليم توافق‌نامه‌اي امضا كرديم كه پايان مدت اجراي آن از لحاظ زمانبندي و موارد توافق شده 28 شهريورماه است. ما به تمام مفاد توافق‌نامه نه یک كلمه كمتر و نه يك كلمه بيشتر پايبند هستيم. انتظار داريم در مدت ياد شده همان‌طور كه جمهوري اسلامي ايران به عهد خود وفا كرده است طرف مقابل نيز به توافق‌نامه عمل كند. در غير اين صورت وضعيت ما به حالت قبل باز مي‌گردد و ما ناچار هستيم از منافع ملت ايران پاسداري كنيم. چرايي توسل دشمن به جنگ تركيبي
سردار نيلفروشان در توضيح مفهوم جنگ تركيبي و اينكه چرا دشمن در مواجهه با جمهوري اسلامي ايران به اين جنگ روي آورده است، گفت: من اين موضوع را قبلاً هم گفته‌ام هيچ ملتي شكست نمي‌خورد مگر آنكه پيش از جنگ در ذهن و اراده خودش شكست را پذيرفته باشد، اينكه امريكايي‌ها پيش از هر جنگي سعي مي‌كنند با عمليات وسيع رواني و رسانه‌اي طرف مقابل را مرعوب قدرت خود كنند به خاطر همين اصل مهم و اساسي است. ارتش و ملتي كه عزم و اراده جنگيدن داشته باشد به هيچ عنوان در هيچ جنگي شكست نخواهد خورد. امروز هم امريكايي‌ها به اين برآورد رسيده‌اند كه ايراني‌ها عزم و اراده جنگيدن دارند لذا نمي‌شود به صورت مستقيم با آنها رودر رو شد. بر همين اساس يك جنگ تركيبي را عليه انقلاب اسلامي طراحي كردند. جنگ تركيبي در سه طيف عملياتي جنگ نرم، نيمه سخت و سخت تعريف مي‌شود.
مرحله اول جنگ تركيبي با ورود به حوزه جنگ نرم و عمدتاً حوزه‌هاي تحريم اقتصادي، فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي براي تهي‌سازي نسل جوان از اصل و ريشه‌هاي اجتماعي و مذهبي و همچنين جنگ شناختي و ادراكي به وسيله ابزار رسانه‌اي و جنگ رواني به منظور تأثيرگذاري روي شناخت و ادراك جوانان و تغيير تلقي از جبهه حق و باطل در ذهن آنها آغاز مي‌شود. تلاش براي تبديل اختلاف نظرهاي قومي و مذهبي به شكاف‌هاي عميق و سوق دادن آن به سمت تنش و درگيري و استفاده از ابزار جنگ سايبري از ديگر موضوعات مطرح در اين مرحله است. در اين مسير استفاده از ابزارهايي مانند سلبريتي‌ها و وابستگان به جريان فكري غرب، هنر و سينما و فضاي مجازي و ابزارهاي اصلي جنگ نرم هستند. سال قبل مشاهده كرديد كه آنها از همه ظرفيت خود در اين حوزه‌ها استفاده كردند و حتي متوسل به رقاصه‌هايي شدند كه نمي‌دانستند ايران كجاي نقشه جغرافيايي جهان قرار گرفته است. زماني كه فعاليت‌هاي آنها در حوزه جنگ نرم به مرحله اشباع رسيد و موفق شدند مردم را به خيابان بكشند و اغتشاش راه بيندازند در مرحله بعد سعي مي‌كنند با محرك‌هايي فضا را وارد جنگ نيمه سخت كنند كه كشته‌سازي يكي از مقوله‌هاي اصلي اين تكنيك است.
در اين مرحله تحريك افراد به منظور افزايش خشونت و حمله به مقرهاي نظامي و انتظامي به منظور به دست آوردن سلاح در كنار قاچاق سرسام‌آور اسلحه به كشور با هدف ايجاد درگيري‌هاي مسلحانه صورت مي‌گيرد. آنها سعي مي‌كنند با ترور، بمب‌گذاري، انفجار و خشونت كشور را وارد يك جنگ نيمه سخت كنند، اين در حالي است كه جنگ نرم نيز تمام قد از آن پشتيباني مي‌كند. پس از آنكه در كشور بي‌ثباتي حكمفرما شد نيروهاي مسلح و گروه‌هاي تروريستي با پشتيباني خارجي سعي مي‌كنند با كمك نفوذي‌هاي خودي بخش‌هايي از آن كشور را تصرف كنند. سپس با بهانه‌هايي مانند ايجاد منطقه پرواز ممنوع و استفاده كشور هدف از تسليحات شيميايي و كشتار جمعي سعي مي‌كنند نيروهاي خارجي را به صورت محدود وارد كشور هدف كنند و از گروه‌هاي معارض حمايت كنند.


امريكايي‌ها به دنبال سوريه‌سازي ايران بودند
معاون عمليات سپاه در ادامه اين گفت‌وگو افزوده سال گذشته امريكايي‌ها در طراحي‌ای كه براي كشور ما كرده بودند تمامي مراحل سه طيف جنگ تركيبي پيش بيني شده بود و مي‌خواستند مدل سوريه را در ايران اجرا كنند. در حقيقت بايد گفت امريكايي‌ها به دنبال سوريه‌سازي ايران بودند. هماهنگي سرويس‌هاي جاسوسي با گروهك‌هاي تروريستي در منطقه كه اطلاعات دقيق آن در دست ما است و اگر لازم باشد با اسم و رسم قابل انتشار است و همچنين تشكيل قرارگاه‌هايي براي هدايت و كنترل، گواه ادعاي اينجانب است. ما در ايران تاكنون توانسته‌ايم اين جنگ را در مرحله اول آن يعني جنگ نرم و قبل از رسيدن به حوزه نيمه سخت مهار كنيم، به همين دليل است كه معمولاً جنگ تركيبي را تنها در حوزه جنگ نرم تحليل مي‌كنند. در حقيقت اين جنگ تركيبي در درون خود طيف‌هاي سه گانه‌اي دارد و در اتصال ماتريسي اين سه طيف به يكديگر معنا پيدا مي‌كند. پايان عمر سامانه‌هاي اسرائيل با هايپرسونيك فتاح
سردار نيلفروشان در پاسخ به اين سؤال كه افزايش برد 2 هزار كيلومتري موشك‌ها تابع چه متغيري است، گفت: ما به لحاظ فناوري هيچ مشكلي براي افزايش برد موشك‌هايمان نداريم اما برد موشك بر مبناي دكترين‌هاي عملياتي و بر مبناي تهديدات تعريف مي‌شود كه امروز بر مبناي منويات فرمانده معظم كل قوا برد 2000 كيلومتري تعريف شده است. لذا اگر نياز باشد يا تدبير جديدي از فرمانده كل قوا ابلاغ شود هيچ محدوديت فني براي افزايش برد موشك‌ها نداريم. بنابراین، ما در محدوده همين برد 2000 كيلومتري به دنبال كيفي‌سازي موشك‌ها هستيم. امروز به در پی آن هستيم تا كيفيت و قابليت‌هاي موشك‌هايمان در برد 2000 كيلومتر را ارتقا دهيم. مانند موشك هايپرسونيك «فتاح» كه از آن رونمايي شد و شما هم آن را ملاحظه كرديد. او گفت: ما در حوزه موشكي به لحاظ سرعت سه دسته‌بندي عمده داريم؛ موشك‌هاي ساب‌سونيك كه زير سرعت صوت حركت مي‌كنند موشك‌هاي سوپرسونيك كه سرعت آنها از 2/1 تا 5 ماخ است و موشك‌هاي هايپرسونيك كه سرعت آنها از 5 ماخ به بالاست. حركت بالستيكي پرتابه‌ها به سه قسمت تقسيم مي‌شود؛ بخش اول طي مسير ابتدايي حركت موشك پس از شليك در جو است. دوم مسير حركت در خارج جو و بخش سوم مسير حركت فرود موشك به سمت هدف است كه اين مهم‌ترين بخش از حركت موشك است، در اين حالت اگر موشك نتواند تغيير مسير دهد و مانور دهي خوبي نداشته باشد با سامانه‌هاي ضد موشكي مورد هدف قرار مي‌گيرد. نيلفروشان اضافه كرد: موشك فتاح دو ويژگي بسيار مهم دارد؛ يكي سرعت بالاي آن است كه بين 14 تا 15 ماخ است و ويژگي دوم آن سر جنگي مانورپذير آن است كه موجب مي‌شود زماني كه به سمت هدف شيرجه مي‌زند با توجه به پيشراني كه براي آن تعبيه شده قابليت اجراي مانور داشته باشد.
در حقيقت موشك فتاح براي مقابله با سامانه‌هاي ضدموشكي رژيم صهيونيستي كه ما اطلاعات دقيقي از نحوه عملكرد آنها داريم طراحي شده است و قطعاً اين موشك و مدل‌هاي جديدي كه از آن در دست طراحي قرار دارد، هزينه‌هاي سنگيني را متوجه رژيم صهيونيستي خواهد كرد. قطعاً موشك هايپرسونيك فتاح هزينه‌هاي سنگيني را متوجه رژيم صهيونيستي خواهد كرد و زمان بازنشستگي سامانه‌هاي ضد موشكي فعلي اين رژيم فرا رسيده است. من با اطمينان به شما مي‌گويم كه سامانه‌هاي پدافند موشكي رژيم صهيونيستي در مقابله با اين موشك از رده خارج هستند هرچند آنها پس از رونمايي از موشك فتاح اين‌طور مطرح كردند كه يك سامانه ضد موشكي هايپرسونيك در اختيار دارند اما اين يك بلوف و عمليات رواني بيشتر نبود. موشك فتاح هم اكنون در دست توليد انبوه و عملياتي است.
معاون عمليات سپاه همچنين در پاسخ به اين سؤال كه آيا حمايت از گروه‌هاي مقاومتي كه در جنگ سوريه پديد آمدند، دایمي است يا يك امر مقطعي بوده است، تصريح كرد: حمايت و پشتيباني از گروه‌هاي مقاومت يك راهبرد دایمي است زيرا هنوز شيطنت‌هاي امريكا در منطقه تمام نشده و آنها به دنبال احياي گروه‌هاي تكفيري در منطقه هستند. بنابراین تا زماني كه دشمني امريكا برقرار است دفاع در مقابل آنها هم جزو سياست‌هاي راهبردي ماست.