«نوجهان» کار کارستان دهه هشتادی‌ها

همه چیز از ۱۱ آبان پارسال شروع شد؛ از یک مأموریت! حتماً خاطرتان هست که در دیدار سال گذشته مقام معظم رهبری با دانش‌آموزان، ایشان از نظم جدیدی که در دنیا در حال شکل گرفتن است، سخن گفتند. از ویژگی‌های آن شامل انزوای امریکا، انتقال قدرت از غرب به آسیا و گسترش منطق و محور مقاومت در جهان صحبت کردند و به ویژگی‌های ذاتی ایران شامل ظرفیت‌های طبیعی و نیروی انسانی و بخصوص موقعیت جغرافیایی (ژئوپلتیک) کشورمان اشاره کردند و در آخر یک مأموریت به مخاطبان؛ بله دانش‌آموزان!
آقا فرمودند بروید ببینید در این نظم جدید، جایگاه ایران کجاست و این شد دغدغه ۱۱ ماه گذشته ما در تشکلی که خود آقا فرمودند: تشکل امین.
اولین سؤالی که از ذهن ما گذشت این بود که چرا آقا این مأموریت را به دانش‌آموزان دادند. در حالی که یکی، دو ماه قبل و بعد از همین دیدار ایشان با دانشجویان، معلمان، هیئت دولت، نمایندگان مجلس و خیلی‌های دیگر جلسه داشتند، اما این مأموریت را به دانش‌آموزانی که قبلاً در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ به آن‌ها درجه افسری جنگ نرم را داده‌بودند، ابلاغ کردند؟!
هر چه گشتیم و پرسیدیم و همفکری کردیم، به چیزی جز این نرسیدیم که امید آقا برای به ثمر نشستن این انقلاب، کسی غیر از همین دهه هشتادیا نیست و اتفاقاً امروز‌ی (۱۱ آبان ۱۴۰۱) که همه از خودی و دشمن فکر می‌کنند دانش‌آموزان و دهه هشتادیا از دست رفته‌اند و سرباز جنگ ترکیبی در مدرسه، خانواده و جامعه شده‌اند، فرمانده این جنگ باید بیاید و تأکید کند که کورخوانده‌اید! این‌ها سربازان ما هستند و امروز مأموریت جدیدی برای آن‌ها دارم.


این نتیجه سرآغاز تحولات بسیاری در طراحی‌های بعضاً منفعلانه ما در محیط عملیات مدرسه و نقطه کانونی تصمیم ما بر ورود فعال‌تر به مدارس بود که مهم‌ترین جلوه آن در نمایشگاه‌های مدرسه انقلاب در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ خود را نشان داد و جالب اینکه دشمنان که هیچ، خودمان هم باورمان نمی‌شد این افسران دهه هشتادی چقدر آماده تشخیص و انجام مأموریت‌های سخت هستند. زمانی که در دوره آشوب پائیزی هیچ‌کس جرئت ورود به مدارس را نداشت، این افسران جوان جنگ نرم کاری کردند کارستان و اتفاقاً توانستند با بهره‌گیری از ظرفیت دانش‌آموزان فضای مدارس را برای صحبت از چرایی انقلاب، امروز انقلاب و فردای انقلاب آماده کنند.
و، اما امروز و در تابستانی که آخرین روز‌های آن را طی می‌کنیم، همین نوجوانان توانسته‌اند با شناخت دقیق محل عملیات و تشکیل کارگروه‌های چهارگانه به تفکیک برآمده از بیانات آقا، نقشه عملیاتی برای پاسخ به این مأموریت طراحی کنند که رسیدیم به «نوجهان». در نوجهان قرار است نوجوانان با هم به گفتگو بپردازند و این بار بزرگ‌تر‌ها بنشینند و ببینند افسران جوان در این مأموریت چه کرده‌اند. شش نفر از دانش‌آموزان به نمایندگی از ۳۰۰ دانش‌آموز عضو کارگروه‌های محتوایی، پاسخ مأموریت خود را با دیگر دانش‌آموزان و مسئولان به اشتراک خواهند گذاشت.
در همین مجال، فرصتی نیز برای دیگر دانش‌آموزان در پیام‌رسان شاد ایجاد شده‌است تا با شرکت در پویش نوجهان، پاسخ خود را به این مأموریت با ما شریک شوند. البته کار به اینجا ختم نخواهد شد و دانش‌آموزان در ۶ هزار مدرسه از یکم تا سیزدهم آبان‌ماه نقشه عملیاتی خودشان را در نظم جدید جهان با دانش‌آموزان مدرسه خود، به گفتگو و تبادل نظر خواهند نشست.
*معاون فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان