نگاه ویژه «اعتماد» به عربستان

یک بررسی کوتاه نشان می‌دهد که روزنامه اعتماد توجه بیش از اندازه و غیرعادی نسبت به اخبار عربستان سعودی دارد و تلاش می‌کند تیتر‌هایی به زعم خود مثبت، امیدوارانه و نشان از توسعه‌یافتگی از عربستان سعودی برای مخاطب ایرانی خود منتشر کند.
خریداری رونالدو و نیمار از سوی تیم‌های عربستانی باعث شد که جریان غربگرای ایرانی با حسرت به عربستان سعودی خیره شود و با نگاهی تحقیرآمیز به ایران، این خرید‌ها را نشانه توسعه ورزش در عربستان بداند (البته که بازی‌های آسیاسی گوانگژو در حال برگزاری است و عدم مدال‌آوری عربستان میزان پیشرفت ورزش این کشور را به خوبی نشان می‌دهد، اما اینجا مسئله وضعیت پیشرفت عربستان نیست.).
روزنامه اعتماد اخبار متعددی از عربستان سعودی کار می‌کند و همگی این اخبار هم حکایت از وضعیت خوب و خوش عربستان دارد. اما ماجرا فراتر از نشان دادن روزگار خوب عربستانی‌هاست.
به این تیتر‌ها نگاه کنیم:


انتصاب یک زن به سمت وزارت خارجه عربستان
عربستان سعودی اولین فضانورد زن خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌فرستد
۲۲ زن در عربستان راننده قطار سریع‌السیر شدند
از این دست اخبار در کانال تلگرامی اعتمادآنلاین زیاد است و خیلی روشن تلاش می‌کند نگاه زن ستیزانه وهابی‌ها را بپوشاند و وضعیت زنان در عربستان را خیلی آزاد نشان دهد.
جالب آنکه در مجادله توییتری میان معاون وزیر ورزش ایران و اکانت پادشاهی عربستان، روزنامه اعتماد به گونه‌ای به انعکاس ماجرا می‌پردازد که گویی عربستانی است: «کنایه سنگین حساب پادشاهی عربستان به یامین‌پور». یامین‌پور فقط مدال نیاوردن عربستانی‌ها در بازی‌های آسیایی را یادآور شده بود، اما گویی بیشتر از عربستانی‌ها به این رسانه اصلاح‌طلب برخورده است!
در واقع امثال این رسانه به بزک غرب اکتفا نکرده‌اند و می‌کوشند برای توسعه، الگوی غربی از منطقه را هم ردیف کنند. عربستان همواره به لحاظ حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان تحت فشار بوده، اما اگر چند یار رسانه‌ای در جهان همچون اعتمادآنلاین داشت، اکنون همگان عربستان سعودی را به عنوان مهد آزادی زنان می‌شناختند!