پول سهام دوباره در جیب مدیران سرخابی

قربانزاده، رئیس وقت سازمان خصوصی‌سازی با قدرت از مکانیسمی می‌گفت که اجازه نمی‌دهد پول‌های مردم خرج هزینه‌های جاری سرخابی‌ها شود، اما او امروز کجاست که ببیند استقلال خیلی وقت است که تمام پول سهام را هزینه کرده و پرسپولیس نیز به تازگی مجوز برداشت ۳۰ میلیارد دیگر را گرفته است. قرار بود ورود به تالار شیشه‌ای مانعی باشد تا مدیران این دو باشگاه نتوانند هر تصمیمی که می‌خواهند بگیرند. همانطور که قرار بود با واگذاری ۵۱ درصد از سهام پرسپولیس و استقلال به صورت بلوکی، نقش دولت در مدیریت این دو باشگاه کمرنگ شود، اما نه فقط آخرین وعده معاون وزیر ورزش نشان می‌دهد که دولت همچنان به صورت پنهان و آشکار حامی دو تیم پرطرفدار پایتخت است، بلکه تمام پول حاصل از فروش سهام یکی از دو باشگاه پرطرفدار پایتخت به‌طور کامل برداشت می‌شود، بی‌آنکه کسی به درستی بداند این پول چطور، چرا و کجا هزینه شده است.
اوضاع کمافی‌السابق است، درست مثل همان روز‌ها که پای سرخابی‌ها به بورس باز نشده و هیچ برگه سهامی از آن‌ها به فروش نرسیده بود. همانقدر دولتی، همانقدر غیرشفاف و بی‌دروپیکر، به‌طوری‌که باز هم سروته همه بگیر و ببند‌های روز‌های اخیر با یک جلسه هم آمد و مشکلات آقایان مثل همیشه با وعده حمایت مالی از سوی وزارت که بازوی دولت است حل و فصل شد، مشکلاتی که اتفاقاً یکسان هم بود.
در استقلال نکونام با خطیر نمی‌سازد و در پرسپولیس نیز درویش کارد را به استخوان یحیی رسانده است، اتفاقاً هر دو هم دست‌آخر چنان طاقت‌شان طاق شد که یکی قهر (با مدیریت) پیشه کرد و آن دیگری تصمیم به کناره‌گیری گرفت، اما مسئله مهم، نحوه مواجهه مدیریت دو باشگاه با این معضل جدی و ماهیگیری خوب آن‌ها از این آب گل‌آلود بود. درست بعد از قهروآشتی سرمربی پرسپولیس که این‌بار بسیار جدی بود و حتی هیئت مدیره منفعل سرخپوشان را نیز به تکاپو انداخته بود، درویش جلسه‌ای چند ساعته در سازمان خصوصی‌سازی با حضور معاون وزیر ورزش داشت. جلسه‌ای که نه تنها برای پرسپولیس که برای استقلال هم پربار بود، چرا که پولادگر، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در پایان جلسه از تزریق پول به این دو باشگاه خبر داد. البته درویش هم با چهره‌ای خندان جلسه سه ساعته را ترک کرده بود، چراکه اجازه برداشت از پول فروش سهام برای هزینه‌های جاری و حل و فصل اندکی از مشکلات مالی باشگاه به او داده شده بود! اما شنیده‌ها بعد از جلسه‌ای که در سازمان خصوصی‌سازی و با حضور پولادگر بین مدیران‌عامل سرخابی‌های پایتخت برگزار شد، سؤالات بسیاری را به دنبال داشت؛ اول اینکه مگر قرار نبود پول فروش سهام دو باشگاه صرف هزینه‌های جاری نشود و برای مسائل زیرساختی و توسعه پرسپولیس و استقلال هزینه شود، پس چرا با برگزاری تنها یک جلسه می‌توان مجوز استفاده از این پول را گرفت؟
از سوی دیگر این سؤال مطرح می‌شود که مگر استقلال همه ۳۵۹ میلیارد تومان پول فروش سهام را برداشت نکرده و علاوه بر آن، ۲۰۰ میلیارد هم به عنوان وام از محل بورس نگرفته، پس دیگر قرار است از کدام منبع تأمین اعتبار شود؟ اما مهم‌تر اینکه مگر واگذاری ۵۱ درصد از سهام دو باشگاه جهت کاهش دخالت دولت در مدیریت آن‌ها نبود، پس چرا معاون قهرمانی وزیر ورزش بعد از جلسه با مدیران پرسپولیس و استقلال صراحتاً از کمک به این دو باشگاه خبر می‌دهد؟!
تناقض در رفتار و گفتار مسئولان ورزش بسیار آزاردهنده است، خصوصاً وقتی از یک‌سو شاهد ریخت و پاش‌های خارج از عرف پرسپولیس و استقلال در لیگ هستیم و از سوی دیگر شاهد مشکلات دیگر تیم‌های لیگ که بی‌تردید یک‌دهم سرخابی‌های پایتخت نیز هزینه نکرده‌اند، اما با وجود رعایت قانون این شانس را ندارند که برای حل مشکلات خود با وزیر یا معاونان او تشکیل جلسه بدهند و موفق به تأمین اعتبار برای حل معضلات مالی تیم‌هایشان شوند.