فلسطین و ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل

این روز‌ها وضعیت غزه و عمق جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار، ویرانی و آوارگی مردم سرزمین فلسطین، هدف قرار دادن بیمارستان‌ها، مساجد، کلیسا‌ها و مدارس دل هر انسان آزاده‌ای را به درد آورده است. بمباران و هدف قرار دادن بی‌محابای مناطق مسکونی و بیمارستان‌ها به وسیله جنگنده‌ها و موشک‌های رژیم صهیونیستی و کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان بی‌دفاع و جلوگیری از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم آواره و بی‌دفاع، امری نیست که انسان‌های آزاده از کنار آن بدون احساس درد و مسئولیت بگذرند، بنابراین امروز فلسطین و به ویژه غزه نیازمند کمک همه آزادی‌خواهان، عدالت جویان و صلح طلبان جهان به هر نحو ممکن است.
باید گفت که در کنار مقاومت و اعتراضات مدنی در شهر‌های جهان، یکی از راه‌های کمک مؤثر به مردم غزه در نجات از تهاجم و کشتار صهیونیست‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل است.
جامعه بشری باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل، بتواند ضمن مقابله با جنایات سازمان یافته رژیم صهیونیستی و حامیانش در حق فلسطینیان، شرایطی برای تحقق صلح عادلانه در این منطقه جست‌وجو کند، چراکه غزه بارزترین نماد قربانی حقوق بشر در اثر سیاست زدگی جامعه بین‌المللی و سیطره نگاه جانبدارانه به نفع صهیونیزم جهانی و علیه ملت مظلوم فلسطین است. بر این اساس و با در نظر گرفتن فعلیت نیافتن ظرفیت‌های نهفته در هنجار‌های بین‌المللی که مرور راهپیمایی‌های شهروندان در بیش از ۵۰ شهر از شهر‌های بزرگ جهان از جمله تهران، لندن، پاریس، استانبول، قاهره، بغداد، اسلام آباد و نیویورک نشان می‌دهد که افکار عمومی بین‌الملل نیز حامی به فعلیت درآمدن ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل در حمایت از مظلومیت فلسطین و غزه است.
بر اساس اصل عدم توسل به زور، رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان حق حمله به نوار غزه را نداشت و اگر شکایتی داشت، می‌بایست با استناد به حقوق بین‌الملل، اقدام به طرح دعوا در دیوان بین‌المللی کیفری می‌کرد، هر چند سال هاست که مردم مظلوم فلسطین زیر ظلم این رژیم غاصب مقاومت کرده، صدایشان به جایی نرسید و دستگاه‌های مسئول به جهت نگاه استثناگرایانه و تحت فشار واعمال نفوذ امریکا، صدای مظلومیت فلسطین را نشنیدند و به جای آنها، صدای صهیونیست‌های غاصب دیده و شنیده شده است.


تهاجم همه جانبه و کشتار غیرنظامیان نشان می‌دهد که این رژیم جعلی هیچ گونه پایبندی به حقوق بین‌المللی ندارد و با سوءاستفاده از چشم پوشی و حتی حمایت مدعیان طرفداری از حقوق بشردوستانه، ظرف ۱۰ روز، بزرگ‌ترین جنایت‌های ممکن را در نوار غزه مرتکب شده است؛ و به دنبال نسل کشی مردم مظلوم فلسطین و فشار برای کوچ اجباری آن‌ها براساس یک سناریو از پیش تعیین شده است که بر خلاف حق تعیین سرنوشت و همه حقوق شناخته شده بین‌المللی است؛ لذا می‌توان گفت که در کنار همه ظرفیت‌های ممکن برای جلوگیری از عمق یافتن فاجعه انسانی، نخبگان و حقوقدانان بین‌المللی تلاش کنند بر اساس قواعد حقوقی ناظر بر عدم تجاوز نظامی، از هنجار‌های موجود در نظام بین‌المللی و قواعد حقوقی پذیرفته شده در قالب‌های کلی حقوقی عدم توسل به زور، حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه و حقوق ملل متحد و همچنین سایر حوزه‌ها، به ویژه حقوق بین‌الملل کیفری برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اقدام نمایند.
این امر نیازمند واکنش مناسب و جدی سازمان‌های بین‌المللی حامی حقوق بشر می‌باشد که برای تحرک بخشی به آنها، لازم است نخبگان و گروه‌های مرجع و مردمی در کشور‌های مختلف از همگرایی و اتحاد لازم برای تاثیرگذاری بر دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی برخوردار باشند.
تردیدی نیست که یکی از ابعاد حقوقی برجسته در بحران غزه، مسئله امکان اقدام بازیگران غیردولتی در پرتو بهره‌بندی از ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل و حقوق بشردوستانه است که پیشتر از این در جنگ ۳۳ روزه مقاومت حزب الله لبنان و جنگ ۲۲ روزه غزه کارکرد خود را نشان داده است.
در محافل حقوقی این نظریه مطرح است که گروه‌های مقاومت از حق دفاع مشروع در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد برخوردار هستند، لذا در کنار تحصیل حقوق مشروع برای مردم فلسطین در دفاع از خود، از طریق ظرفیت‌های حقوق بین‌المللی می‌توان رژیم جعلی اسرائیل را وادار به عقب نشینی و به رسمیت شناختن حقوق حقه ساکنان اصلی سرزمین‌های اشغالی کرد.
می‌توان ناقضان این حقوق و سران رژیم صهیونیستی را در محاکم جهانی محاکمه و مجازات کرد تا دیگر شاهد این گونه حریم شکنی از هنجار‌های بین‌المللی و حقوق مردم مظلوم فلسطین نباشیم.
امروز فاجعه بزرگ و دردناکی در حال وقوع است و سکوت و تعلل جامعه بین‌الملل با وجود ظرفیت‌های حقوق بین‌المللی در دفاع از حق دفاع مشروع مردم فلسطین، آینده نظام بین‌الملل را در پرهیز از رواداری اخلاق در قبال جنایات فجیع رژیم صهیونیستی، دچار پشیمانی و عواقب غیر قابل جبرانی روبه‌رو خواهد ساخت.
بنابراین برای پاسخگویی به آیندگان و اعتقاد به کارآمدی حقوق بین‌الملل در حفظ صلح و عدالت، شایسته است اندیشمندان و حقوقدانان و سازمان‌های مردم نهاد جهان، از ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل برای جلوگیری از فاجعه بزرگ انسانی، آستین همت بالا بزنند و از تمام همت و اراده خود برای جلوگیری از جنایت‌های در حال وقوع علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه توسط رژیم کودک کش صهیونیستی با توسل به ظرفیت‌های جامعه جهانی و حقوق بین‌المللی، به پا خیزند. اولین اقدام تاثیر گذار در این زمینه تشکیل یک گروه غیر دولتی از حقوقدانان و سازمان‌های مردم نهاد برای مستندسازی رویدادها، حوادث، هم افزایی و ائتلاف فعالین و استمرار بخشی به اقدامات اثربخش است که امید داریم به آن اهتمام جهانی در سطح نخبگان و حقوقدانان بین‌المللی و تمامی انسان‌ها انسان دوست صورت گیرد.