ذخایر آب و غذا در غزه تمامشده است
[ شهروند] عملیات طوفان الاقصی درحالی وارد نوزدهمین روز خود شده که پیروزیهای کمنظیر رزمندگان مقاومت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی بهرغم بمباران منازل مسکونی و مراکز درمانی غزه از سوی صهیونیستها همچنان ادامه دارد؛ اشغالگران با خیالی آسوده و با چراغ سبز آمریکا و دیگر کشورهای غربی به تجاوزگری و محاصره همهجانبه و جلوگیری از ورود نیازهای اساسی و مبرم مردم مظلوم این منطقه ادامه میدهند. این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت درباره وضعیت فاجعهبار بخش بهداشت غزه اعلام کرد که این سازمان بهدلیل فقدان تضمینهای امنیتی، هنوز قادر به توزیع سوخت یا لوازم بهداشتی اولیه برای نجات جان بیمارستانهای بزرگ، در غزه نیست. سخنگوی برنامه جهانی غذا نیز در همین زمینه اعلام کرد، شرایط غزه فاجعهبار بوده و ذخایر آب و غذا تمامشده است.
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تأکید کرده که ۳۵ هزار رزمنده این جنبش در غزه در کمین صهیونیستها هستند. دفتر اطلاعرسانی حماس در نوار غزه اعلام کرده که از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) گذشته، بمبافکنهای رژیم صهیونیستی بهطور میانگین در هر کیلومتر از خاک غزه ۳۳ تُن مواد منفجره بر سر مردم غزه ریختهاند. در پاسخ به بمبارانهای بیوقفه غزه از سوی بمبافکنهای رژیم صهیونیستی با بمبها و تسلیحاتی غربی بهویژه آمریکا، رزمندگان مقاومت در دو کشور عراق و سوریه به سراغ پایگاههای آمریکایی در این دو کشور رفتهاند و بنابر اعلام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) پایگاههای یانکیها ۱۲ بار در عراق و سوریه میزبان دهها راکت مقاومت بودهاند.
بیش از 6500فلسطینی شهید شدهاند
چهارشنبه وزارت بهداشت غزه، آمار تلفات بهروز شده را منتشر کرده است. براساس این گزارش، از 7اکتبر تاکنون6هزار و 546فلسطینی در نوار غزه در اثر حملات هوایی رژیم صهیونیستی شهید شدهاند که 2هزار و 704نفر از آنها کودک هستند. این آمار شامل 756نفر که 344نفر از آنها کودک بودند و در 24ساعت گذشته شهید شدند، میشود. براساس اعلام این وزارتخانه در مجموع 17 هزار و 439نفر مجروح شدند.
پناهگاههای سازمان ملل در غزه 4برابر ظرفیت، آواره در خود جای دادهاند
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد میگوید پناهگاههای این سازمان در غزه هماکنون 4برابر ظرفیت خود، آواره اسکان دادهاند. مطابق اعلام این سازمان، نزدیک به 600هزار فلسطینی که در نتیجه حملات رژیم اشغالگر آواره شدهاند در این پناهگاهها سکونت دارند. بسیاری از مردم بهدلیل نبود امکان اسکان در 150پناهگاه «آنروا» مجبور شدهاند شبها را در خیابانها بخوابند.
اتمام ذخایر غذایی و خطر بزرگ گرسنگی در نوار غزه
«ژرمی لورانس»، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت کمکهایی که به نوار غزه میرسد در برابر نیازهای مردم این منطقه همچون قطرهای در برابر دریاست. «ریم ندا»، سخنگوی برنامه جهانی غذا نیز در همین زمینه اعلام کرد، شرایط غزه فاجعهبار بوده و ذخایر آب و غذا تمامشده است. پناهگاههای آوارگان بهشدت شلوغ شده و اتمام سوخت موجب قطعی برق و از کار افتادن بخشهای حیاتی شده است. حملات هوایی به غزه شبکههای تولید و توزیع مواد غذایی در غزه و حتی کرانه باختری را بهشدت مختل کرده و آب آشامیدنی نیز نایاب شده است. این مسئول برنامه جهانی غزه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در حملات خود نانواییها را نیز هدف قرار میدهد تأکید کرد قبل از شروع این بحران تقریبا یکسوم فلسطینیها از ناامنی غذایی رنج میبردند و سطح ناامنی غذایی بهویژه در میان زنان بسیار بالاست. کمکهایی که از چند روز قبل وارد غزه میشود نیز بهشدت کم بوده و اصلا پاسخگوی نیازها نیست.
گرسنگی؛ سلاح جنگی اسرائیل علیه غیرنظامیان غزه است
هشدارها درباره اتمام ذخایر حیاتی در غزه در حالی داده میشود که مؤسسه خیریه آکسفام براساس پژوهشی عنوان کرده که «گرسنگی، سلاح جنگی اسرائیل علیه غیرنظامیان غزه» است. این مطالعه نشان میدهد که از زمانی که رژیم اشغالگر محاصره نوار غزه را در پی عملیات جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در اراضی اشغالی تشدید کرد، تنها 2درصد از مواد غذایی که بهطور معمول تحویل داده میشد، وارد غزه شده است. سالی ابی خلیل، مدیر خاورمیانه منطقهای آکسفام گفت: «وضعیت وحشتناکی نیست - بشریت کجاست؟ میلیونها غیرنظامی بهطور دستهجمعی در معرض دید کامل جهان مجازات میشوند، استفاده از گرسنگی بهعنوان یک سلاح جنگی هیچ توجیهی ندارد. رهبران جهان نمیتوانند به نشستن و تماشا کردن ادامه دهند، آنها موظفند هماکنون اقدام کنند.» آکسفام از شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای عضو سازمان ملل خواست که فورا برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع اقدام کنند.
هشدارهای بینالمللی درباره فاجعه بهداشتی در نوار غزه
سازمان جهانی بهداشت درباره وضعیت فاجعهبار بخش بهداشت غزه اعلام کرد که این سازمان بهدلیل فقدان تضمینهای امنیتی، هنوز قادر به توزیع سوخت یا لوازم بهداشتی اولیه برای نجات جان بیمارستانهای بزرگ در غزه نیست. این سازمان خواستار «آتشبس فوری بشردوستانه» شد تا تجهیزات بهداشتی و سوخت به تمام بخشهای نوار غزه برسد. آنروا (آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) نیز به نوبه خود هشدار داد که درصورت عدمورود سوخت لازم به نوار غزه، روند کمکرسانی، شیرینسازی آب و عملیات بیمارستانها از روزگذشته متوقف میشود.
وقتی رژیم صهیونیستی میخواهد به سازمان ملل درس عبرت دهد!
رژیم صهیونیستی به مقامات سازمان ملل روادید نمیدهد؛ زیرا مقامات این رژیم غاصب، میدانند جرائمی که طی 19روز گذشته در غزه مرتکب شدهاند، قابل توجیه نیست و در برابر پرسشهای مقامات سازمان ملل پاسخی ندارند. بر همین اساس آنها ترجیح میدهند با مقامات یک سازمان بشردوستانه روبهرو نشوند. رژیم اشغالگر قدس میگوید برای «عبرتآموزی» روادید مقامات سازمان ملل را رد کرده است. این رژیم اعلام کرده بهدلیل اظهارات آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ویزا برای مارتین گریفیث، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل را رد کرده است. رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که گیلاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، در رادیو ارتش گفت: «با توجه به اظهارات وی، ما از صدور ویزا برای نمایندگان سازمان ملل خودداری خواهیم کرد. ما قبلاً ویزای معاون دبیرکل در امور بشردوستانه مارتین گریفیث را رد کردهایم. وقت آن رسیده است که به آنها درسی بدهیم.»
رژیم صهیونیستی پس از اینکه گوترش گفت که «عملیات گسترده» حماس علیه رژیم اشغالگر در 7اکتبر نمیتواند «مجازات دستهجمعی مردم فلسطین» را توجیه کند، از دبیرکل سازمان ملل خواست استعفا دهد. گوترش از «نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه» در غزه صحبت کرد. به نوشته گاردین، گوترش گفته بود: «هیچچیز نمیتواند کشتار، مجروح کردن و ربودن عمدی غیرنظامیان یا پرتاب موشک به اهداف غیرنظامی را توجیه کند. باید با همه گروگانها رفتاری انسانی کرد و فورا و بدون قیدوشرط آزاد شوند.»
دبیرکل سازمان ملل متحد سپس با بیان اینکه عملیات جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در خلأ اتفاق نیفتاده و بهدنبال «56سال اشغال خفقانآور» برای مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی است، افزود: «آنها شاهد بودهاند که سرزمینشان بهطور پیوسته توسط شهرکسازی و خشونت بلعیده شده است. اقتصاد آنها خفه شده و مردم آنها، آواره و خانههایشان ویران شده است. امید آنها برای داشتن یک زندگی آرام، در پیچ و خم یک راهحل سیاسی برای مشکلاتشان ناپدید شده است.» گیلاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، این سخنرانی را «تکاندهنده» خواند و گفت که گوترش باید استعفا دهد.
دیدار رهبران مقاومت فلسطین با سیدحسن نصرالله
از دیگر تحولات جدید جنگ رژیم صهیونیستی و مقاومت اسلامی فلسطین میتوان به دیدار رهبران حماس با سیدحسن نصرالله اشاره کرد. دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه با سیدحسن نصرالله دیدار و طی آن آخرین تحولات نوار غزه و سرزمینهای اشغالی را بررسی کردند. دفتر رسانهای حزبالله اعلام کرد: «در این نشست وقایع اخیر در نوار غزه از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و تحولات بعدی در همه سطوح بررسی شد.» براساس این بیانیه، دیدار سید نصرالله و نخاله و العاروری به بررسی درگیریهای جاری در مرز لبنان با فلسطین اشغالی پرداخت.
دفتر رسانهای جنبش حزبالله طی بیانیهای اعلام کرد که در این دیدار، ارزیابی مواضع بینالمللی و منطقهای و اقداماتی که طرفهای محور مقاومت در این مرحله حساس باید انجام دهند، انجام شد. در این دیدار درباره راههای دستیابی به پیروزی واقعی مقاومت در غزه و فلسطین و توقف تجاوزها به غزه و کرانه باختری بحث و گفتوگو شد. سیدحسن نصرالله و زیاد نخاله و صالح العاروری بر ادامه هماهنگی و پیگیری دائمی تحولات بهصورت روزانه و دائمی توافق کردند.
همچنین سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، طی پیامی به واحدها و نهادهای رسانهای این حزب از آنها خواسته که شهدای مقامت لبنان را که از 15مهر تا امروز در جنوب این کشور و مرز فلسطین اشغالی شهید شدهاند، با عنوان «شهدای راه قدس» معرفی و شناسایی کنند.
نیویورکتایمز: موشک شلیکشده به بیمارستان المعمدانی، از غزه شلیک نشده بود
تحقیقات جدید روزنامه نیویورکتایمز نشان میدهد که ادعاهای ارتش رژیم صهیونیستی درباره اینکه بیمارستان المعمدانی در مرکز غزه با شلیک موشکی از داخل غزه هدف گرفته شد، نادرست هستند. براساس تحقیقات روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز، موشکی که در ویدیوی منتشرشده و منتسب به این موضوع دیده میشود و ارتش رژیم صهیونیستی به آن اتکا میکند، از غزه شلیک نشده است.
بررسیهای این روزنامه آمریکایی نشان میدهد که این موشک که مورد تحلیل ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته، از اسرائیل شلیک شده و پیش از آنکه به مرز برسد، منفجر شده است. پیشتر مقامات صهیونیست ادعا کردند که بیمارستان المعمدانی در مرکز غزه با موشکی که جهاد اسلامی فلسطین شلیک کرده بود، هدف اصابت قرار گرفت. رژیم صهیونیستی تلاش دارد تا از زیر بار مسئولیت این حمله موشکی مرگبار شانه خالی کند که جان حدود ۵۰۰ فلسطینی بیگناه را گرفته است.تحقیقات نیویورکتایمز بر پایه تصاویر ویدیویی شبکه تلویزیونی الجزیره از شب ۱۷ اکتبر است که خلاف ادعاهای تلآویو را نشان میدهد. طبق این گزارش، موشکی که در ویدیو دیده میشود، به احتمال زیاد عامل انفجار در بیمارستان المعمدانی نیست. تایمز دریافته که این موشک در واقع در آسمان و تقریبا دو مایل دورتر منفجر شد و جنبه نامربوطی از درگیری است که در آن شب بر فراز مرز اراضی اشغالی و غزه رخ داد.یافتههای روزنامه نیویورکتایمز پاسخ نمیدهد که واقعا چه چیزی باعث انفجار بیمارستان المعمدانی شد یا چه کسی مسئول آن است. طبق تجزیهوتحلیل نیویورکتایمز، تنها یکی از پرتکرارترین به اصطلاح شواهدی که مقامات رژیم صهیونیستی برای طرح ادعای خود استفاده کردهاند، مورد تردید قرار گرفته و روایتی را که آنها ارائه کردهاند، زیر سوال میبرد.