از هت‌تریک طلا تا تاریخ‌سازی

جوان آنلاین: ورزش جانبازان و توان‌یابان کشورمان روز موفقی را پشت سر گذاشت. علاوه بر درخشش ملی‌پوشان پارادوومیدانی و پاراشنا، نخستین مدال تاریخ پاراوزنه‌برداری بانوان ایران در بازی‌های پاراآسیایی به ارمغان آمد.
دیروز در‌حالی‌که همه منتظر طلای روح‌الله رستمی، وزنه‌بردار سرشناس ایرانی بودند، مهدیه محمدیان با کسب مدال برنز تاریخ‌ساز شد. همچنین رزمی‌کارانمان با کسب مدال‌های رنگارنگ کم نگذاشتند و سینا ضیغمی‌نژاد هم سومین طلای خود را در هانگژو به گردن آویخت. رتبه دوم بازی‌های پاراآسیایی همچنان در اختیار کاروان فرزندان ایران است.
مثل همیشه پرمدال
اولین طلایی دیروز کاروان باز هم از رشته پارادوومیدانی بود. علیرضا زارع در فینال دو ۲۰۰ متر مردان با ثبت زمان ۲۵ ثانیه‌و‌۵۱ صدم‌ثانیه هم قهرمان آسیا شد و هم رکوردار این ماده در قاره‌کهن. زارع که امروز هم شانس مدال در ماده دو ۱۰۰ متر را دارد در خصوص رکوردشکنی‌اش گفت: «رکورد بازی‌ها ۲۷ ثانیه و ۱۵ صدم‌ثانیه بود که آن را ارتقا دادم. ما سرباز ایران هستیم و برای کشورمان می‌جنگیم. خدا را شکر توانستم طلا بگیرم تا افتخاری برای کشورم باشد.» رشید مسجدی هجدهمین طلای کشورمان را به ارمغان آورد. ملی‌پوش پرتاب وزنه طلایی شد. مسجدی که پیش از این یک مدال برنز هم گرفته بود، مدال طلایش را به شهدای دفاع‌مقدس تقدیم کرد: «مدال مسابقات جهانی خود را به شهدای دفاع مقدس تقدیم کردم و این مدال را هم به شهدا تقدیم می‌کنم. مدال‌های بعدی خودم را هم به شهدا اهدا می‌کنم، چون ما مدیون شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس هستیم. اگر آن‌ها نبودند قطعاً نمی‌توانستیم در این مسابقات حضور داشته باشیم و رکوردشکنی کنیم.»


سیدعلی‌اصغر جوانمردی هم در پرتاب وزنه کلاس F۳۵ با پرتاب ۱۶ متر و ۱۷ سانتی‌متر از همه رقبایش بهتر بود و سومین طلای پارادوومیدانی را تصاحب کرد. یاسین خسروی در فینال پرتاب وزنه F۵۷ موفق شد با پرتاب ۱۶‌متر به مدال زرین آسیا دست یابد.
علیرضا مختاری دیگر ملی‌پوش پرتاب وزنه که قبلاً طلا گرفته بود، این‌بار یک مدال نقره به گردن آویخت. هرمز صیدی در حالی در پرتاب نیزه کلاس F۳۷ به مدال نقره رسید که معتقد بود برخی در کلاس‌بندی‌ها تمارض کرده‌اند. مهدی مرادی در پرش طول و پرستو حبیبی در پرتاب وزنه با ایستادن بر سکوی نایب‌قهرمانی دو مدال نقره کسب کردند. سجاد محمدیان هم در کلاس F۶۳ پرتاب وزنه، موفق به کسب مدال نقره شد. لیلا کبگ‌زن نیز در پرتاب وزنه برنز بازی‌ها را از آن خود کرد.
مدال تاریخی، نا داوری تاریخی
مدال تاریخی مهدیه محمدیان در رشته پاراوزنه‌برداری دل همه را شاد کرد. ملی‌پوش دسته ۵۵‌-کیلوگرم وزنه ۱۰۵ کیلوگرمی را بالای سر برد تا برنز بازی‌های آسیایی از آن او شود. این نخستین مدال تاریخ پاراوزنه‌برداری بانوان کشورمان در این بازی‌هاست. محمدیان بلافاصله پس از این موفقیت، درخشش در پارالمپیک پاریس را هدف بعدی‌اش عنوان کرد: «بسیار خوشحالم که در این بازی‌ها موفق به کسب مدال برنز شدم. از همین لحظه برای پارالمپیک پاریس سعی و تلاش خواهم کرد.»
روح‌الله رستمی نماینده دسته ۸۰ - کیلوگرم که تنها با یک کیلوگرم اختلاف نسبت به وزنه‌بردار چینی رنگ مدالش از طلا به نقره تغییر یافت از ناداوری‌ها به شدت انتقاد داشت: «همه دیدند چه اتفاقی افتاد و نمی‌دانم چه بگویم. این ناداوری‌ها آدم را دلسرد می‌کند که وزنه‌برداری را ببوسیم و بگذاریم کنار. این‌ها با پنبه سر می‌برند و باید یک جایی پیگیری شود.»
پاراتیراندازی باکمان
طلای تیمی ریکرو با تلاش محمدرضا عرب‌عامری و غلامرضا رحیمی به دست آمد. روز گذشته تیم دوبل ریکرو مردان در مصاف با تیم چین خوش درخشید و اولین طلای پاراتیراندازی باکمان کشورمان توسط ملی‌پوشان ما به چنگ آمد.
رحیمی پس از درخشش در هانگژو، قهرمانی را حق ایران دانست: «برای این قهرمانی تلاش زیادی کرده بودیم و خوشحالم که به آن رسیدیم. استحقاق برتری مقابل چین به عنوان مدعی جدی قهرمانی را هم داشتیم.» عرب‌عامری نیز در این خصوص تأکید داشت: «برتری در دیدار فینال مقابل چین در شرایطی به دست آمد که ما در مراحل مقدماتی هم امتیازات بسیار بالاتری نسبت به آن‌ها داشتیم و این موفقیت برنامه‌ریزی شده بود.»
تیم دوبل ریکرو بانوان پاراتیروکمان با ترکیب زهرا نعمتی و سمیه رحیمی با شکست ۵ بر ۴ برابر چین به مدال نقره بازی‌های پارا آسیایی دست یافت. تیم دوبل کامپوند زنان نیز با ترکیب مریم یاورپور و فرزانه عسگری برنز بازی‌ها را از آن خود کرد.
موفقیت رزمی‌کاران
وحید نوری، پرچمدار و آخرین نماینده ایران در پاراجودو بود که با مدال زرین تاتامی مسابقات را ترک کرد. در فینال ۹۰ + کیلوگرم نوری، علاودین جوراکولوف نفر سوم جهان از ازبکستان را مغلوب کرد و مقتدرانه روی سکوی قهرمانی ایستاد. نوری موفقیت در فینال را دشوار خواند: «فینال مسابقه سخت بود. با این حریف ازبک که صاحب سبک است مسابقه نداده بودم. قول می‌دهم در پاریس عملکرد درخشان‌تری داشته باشیم و حتماً طلا را بگیریم.» علی نوایی نیز در وزن ۹۰+ کیلوگرم با ایپون کردن حریف ازبکستانی یک برنز ارزشمند را از آن خود کرد.
تیم پاراتکواندو در نخستین حضورش در بازی‌های پاراآسیایی با کسب سه طلا، چهار نقره و سه برنز عنوان قهرمانی را از چین ربود. در آخرین روز مسابقات این رشته، حامد حق‌شناس در ۸۰ + کیلوگرم به مدال طلا رسید و علیرضا بخت هم در ۸۰ - کیلوگرم با شکست مقابل حریف کره‌ای یک نقره برای کاروان ایران به دست آورد. حق‌شناس با تقدیم مدال طلایش به مردم تأکید کرد: «خوشحالم که توانستم سهمی در شادی مردم کشورم داشته باشم. هدف ما این بود که کسی دست خالی بازنگردد.» هر ۱۰ نماینده پاراتکواندو در این دوره روی سکو رفتند.
هت‌تریک ضیغمی‌نژاد
در پایان روز سوم رقابت‌های پاراشنا و در فینال ماده ۱۰۰ متر آزاد، سینا ضیغمی‌نژاد با زمان ۵۶‌ثانیه و ۳۳ صدم‌ثانیه در رده اول ایستاد و مدال طلا را کسب کرد. شاهین ایزدیار نیز با زمان ۵۷ ثانیه و ۹۴ صدم‌ثانیه به مدال برنز رسید. این سومین طلای ضیغمی‌نژاد در بازی‌های پاراآسیایی بود. این ملی‌پوش هنوز هم فرصت کسب مدال‌های بیشتر را دارد: «حس خیلی خوبی دارم. تقریباً کار من در بازی‌های آسیایی تمام شده است. فقط روز آخر باید در ماده ۱۰۰ متر پروانه شرکت کنم و تمام تلاشم را برای آن مسابقه هم انجام می‌دهم.»
حسن جانفشان در رشته پاراتنیس روی میز با شکست مقابل حریف کره‌ای به مدال برنز بسنده کرد.
سایر نتایج
تیم‌ملی بسکتبال باویلچر بانوان در پنجمین مسابقه خود برابر چین ۷۵ بر ۲۷ شکست خورد. تیم‌ملی والیبال نشسته بانوان هم مقابل چین ۳ بر صفر تن به شکست داد و تیم گلبال بانوان برابر تایلند ۶ بر ۲ مغلوب شد. تیم‌ملی بسکتبال باویلچر مردان، اما ۷۴ بر ۶۳ تایلند را از پیش‌رو برداشت.