روزنامه جوان
1402/08/18
موظفیم ظلم تاریخی به مردم غزه را پایان دهیم
جوان آنلاین: رئیسجمهور نگاه ایران و تاجیکستان به مسائل جهان را دارای اشتراکات فراوان دانست و تصریح کرد: یکی از مسائل مهم امروز ظلم و جنایات بیسابقه علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین در غزه است که در این زمینه ما به عنوان دو کشور مسلمان موظف به تلاش برای خاتمه دادن به این ظلم تاریخی هستیم.رئیسجمهور کشورمان که به دعوت رسمی «امامعلی رحمان» همتای تاجیکستانی خود و در راستای گسترش و تعمیق تعاملات اقتصادی و سیاسی با کشورهای همسایه، عازم تاجیکستان شده است، روز گذشته پس از ورود به فرودگاه دوشنبه، در محل قصر ملت این کشور مورد استقبال رئیسجمهور تاجیکستان قرار گرفت. پس از استقبال رسمی از رئیسی، سران دو کشور ایران و تاجیکستان در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور، شرکت کردند. رئیسجمهور کشورمان در این نشست، اشتراکات متعدد و سوابق دیرینه تاریخی، دینی، فرهنگی و تمدنی میان ایران و تاجیکستان را زمینه مناسبی برای گسترش روابط در همه ابعاد دانست و گفت: در دو سال گذشته قدمهای خوبی برای ارتقای سطح همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور برداشته شده، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
رئیسی هدفگذاری برای افزایش همکاریهای اقتصادی دو کشور در قدم اول تا سطح ۵۰۰ میلیون دلار را کاملاً امکانپذیر دانست و افزود: با توجه به زمینههای مختلف همکاری در بخش نفت، گاز، آب، صدور خدمات فنی و مهندسی و داروسازی دستیابی به این هدف در دسترس است. رئیسجمهور نگاه دو کشور به مسائل جهان را دارای اشتراکات فراوان برشمرد و تصریح کرد: یکی از مسائل مهم امروز ظلم و جنایات بیسابقه علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین در غزه است که در این زمینه ما به عنوان دو کشور مسلمان موظف به تلاش برای خاتمه دادن به این ظلم تاریخی هستیم. رئیسی کمک به برقراری امنیت کامل در افغانستان و مبارزه با پدیدههای مخربی همچون تروریسم، مواد مخدر و جرایم سازمان یافته را از دیگر زمینههای همکاری میان دو کشور دانست.
در این نشست امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان نیز توسعه همه جانبه روابط دو کشور به خصوص در بخش معدن، سلامت، کشاورزی، تأسیس شرکتهای فناوری و صنعتی، نیروگاههای برق آبی، اکتشاف و استخراج نفت و گاز و همکاریهای فرهنگی و علم و فناوری را ضروری دانست. رئیسجمهور تاجیکستان در ادامه وضعیت کنونی فلسطین و کشتار هزاران انسان بهویژه زنان و کودکان مظلوم و بیگناه غزه را بهشدت محکوم و بر ضرورت تلاش برای برقراری آتشبس فراگیر در غزه تأکید کرد. امامعلی رحمان با اشاره به دیدگاههای نزدیک و مشترک دو کشور در مسائل مختلف بینالمللی خاطرنشان کرد: باید برای بهرهگیری از این ظرفیتها و همچنین فرصت عضویت مشترک دو کشور در سازمانهای مهم منطقهای و بینالمللی بیشتر تلاش کنیم.
ایران و تاجیکستان ۱۸ سند همکاری امضا کردند
پس از نشست مشترک، رؤسای جمهور و مقامات عالیرتبه ایران و تاجیکستان یک بیانیه مشترک و ۱۸ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند. در مراسم امضای اسناد همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان، دکتر سید ابراهیم رئیسی و امامعلی رحمان بیانیه مشترک تعمیق روابط راهبردی و بلندمدت دوجانبه را به امضا رساندند.
همچنین مقامات عالیرتبه ایران و تاجیکستان در حضور رؤسای جمهور ۱۸ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند. یادداشت تفاهم نقشه راه همکاریهای تجاری و اقتصادی بلندمدت برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰، لغو روادید، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حمل و نقل و ترانزیت، مدیریت بحران، ایجاد منطقه آزاد مشترک، فرهنگ و هنر، آموزش عالی، تحقیقات فناوری و نوآوری، خدمات پستی، امور ورزشی و خواهر خواندگی میان شهرهای یزد و خجند تاجیکستان از جمله اسناد و تفاهمنامههای همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان بود که به دست مقامات دو کشور به امضا رسید. این اسناد همکاری میان وزرای امور خارجه، نیرو و فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران با وزرای فرهنگ، رشد اقتصاد، معارف، نقلیات و صناعت تاجیکستان امضا شد.
آمادهایم پیشرفتهای خود را با تاجیکستان به اشتراک بگذاریم
دکتر سید ابراهیم رئیسی همچنین در نشست مطبوعاتی مشترک با رئیسجمهور تاجیکستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولان کشور دوست، برادر و همزبان تصریح کرد: بدون تردید رفت و آمدها بین دو کشور دوست، میتواند در جهت توسعه روابط مؤثر باشد.
رئیسجمهور با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در سفر قبلی وی به دوشنبه، افزود: امروز پس از گذشت ماهها، شاهدیم که روابط دو طرف در حوزههای سیاسی، اقتصادی و تجاری و فرهنگی، توسعه خوبی پیدا کرده است. رئیسی با بیان اینکه در مذاکراتی که با آقای رئیسجمهور داشتیم به این نتیجه رسیدیم که مانعی برای توسعه روابط بین دو کشور وجود ندارد، اظهار داشت: ایران و تاجیکستان دارای سابقه تاریخی، تمدنی و زبان مشترک هستند و از همه مهمتر باورهای مشترکی دارند. هر دو کشور متدین به دین و آموختههای اسلام عزیز هستند و اعتقادات و باورهای دو کشور ما را به آن میزان به هم نزدیک کرده و پیوند داده که این پیوند هرگز گسسته نخواهد شد. رئیسجمهور سطح روابط اقتصادی دو کشور را متناسب با میزان پیوندهای قلبی، اعتقادی، تاریخی و تمدنی فیمابین ندانست و گفت: پیوندهای تجاری و همکاریهای اقتصادی بین دو کشور حتماً میتواند بیش از این میزان باشد.
تحریمها را به فرصت تبدیل کردیم
رئیسی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران باوجود تهدیدها و تحریمها پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: ایران در حوزه علم و فناوری پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است و ظرفیتهای قابل توجهی در حوزههای انرژی، کشاورزی، صنعت، معادن و تجربیات فنی داریم که میتوانیم آنها را با مردم عزیز تاجیکستان به اشتراک بگذاریم. ملت ایران و جوانان عزیز ما با وجود تهدیدها و تحریمها تصمیم گرفتند تحریمها و تهدیدها را به فرصتها تبدیل کنند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی نیز با تاجیکستان اشتراکات زیاد و زمینههای همکاری فراوانی داریم، گفت: مقرر شد با فعال شدن بخشهای مربوطه در دو کشور بتوانیم گامهایی در جهت توسعه زبان فارسی در راستای توسعه فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی برداریم تا بتوانیم از داشتههای فرهنگی خود که سرمایه مهم و ماندگار ایران و تاجیکستان هستند صیانت کنیم.
دکتر رئیسی افزود: در حوزه تجاری و اقتصادی نیز ظرفیتهای خوبی بین دو کشور وجود دارد که با جدیت و پیگیری و ارادهای که امروز بین دو کشور وجود دارد، میتواند احیا شود.
ویرانی ارمغان دو دهه حضور امریکا در افغانستان بود
رئیسجمهور همچنین تأکید کرد که دو کشور در مسائل منطقهای نگاههای مشترکی دارند و اظهار داشت: هر دو کشور نسبت به مردم عزیز افغانستان دغدغه دارند و معتقدیم امریکاییها بعد از دو دهه اشغال این کشور چیزی جز ویرانی، قتل، کشتار و عقب نگه داشتن برای افغانستان باقی نگذاشتند. این حق مردم افغانستان است که رشد و پیشرفت داشته باشند؛ مردم بسیار خوبی که معتقدیم آینده بسیار درخشانی در انتظار آنهاست. رئیسی تصریح کرد: به عنوان دو همسایه بیش از دیگران نسبت به مردم عزیز افغانستان احساس مسئولیت میکنیم. معتقدیم دولتی باید در افغانستان تشکیل شود که همه اقوام، مذاهب و مردم افغانستان را نمایندگی کند و بتواند در راستای پیشرفت این کشور گامهای ماندگاری بردارد.
نمیتوانیم از موضوع فلسطین بگذریم
رئیسجمهور همچنین نگاه ایران و تاجیکستان را درباره ضرورت حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین مشترک توصیف و تصریح کرد: حضور امروز ما در جمع مردم عزیز تاجیکستان مایه خرسندی و شعف است، اما امروز همچنین داغی بر دل همه مردم مسلمان جهان و تمام انسانها و مردمان باوجدان عالم مانده است. ما نمیتوانیم از موضوع فلسطین بگذریم، فلسطین مسئله ما و جهان اسلام و بشریت است. رئیسی با تأکید بر ضرورت قطع فوری حملات به مردم عزیز غزه و پایان نسلکشی و کودکیکشی در این سرزمین خاطرنشان کرد: ۴ هزار کودک و در مجموع بیش از ۱۰ هزار نفر از فلسطینیان بیگناه و مظلوم در این منطقه به دست رژیم صهیونیستی و با حمایت امریکاییها و غربیها به شهادت رسیدهاند. رئیسجمهور تأکید کرد: امروز مردم جهان میخواهند سریعاً به این حملات پایان داده شود، محاصره مردم غزه سریعاً شکسته و امدادرسانی به مردم فلسطین آغاز و به حقوق حقه مردم فلسطین توجه شود. امیدواریم سازمانهای جهانی و بینالمللی این فریاد و سخن و صدای مردم جهان را بشنوند و به خواست آنها توجه کنند و هر چه زودتر به این ظلم روشن به مردم فلسطین خاتمه دهند و بگذارند این مردم که از وطن و خانه و کاشانه خود دفاع میکنند، این چنین مورد ظلم و تعدی قرار نگیرند و از این ظلمها رها شوند.
سایر اخبار این روزنامه
موظفیم ظلم تاریخی به مردم غزه را پایان دهیم
روحانی دنبال هزینه از نظام برای کاندیداتوری؟!
فقدان صلاحیت سیاسی تو را فراموش نمیکنیم
انتقادات مدیران مدارس را تحمل کنید تا تحول شود
هدیه تیتانیوم کویر به مردم
ناجوانمردی مدعیان آزادی بیان با برومند
فریادهایی که از کمپهای ترک اعتیاد شنیده میشود
دردسر بلاتکلیفی فدراسیونها قبل از المپیک
دعوا بر سر «استراتژی شکست» بین امریکا و اسرائیل
حرفهای ظریف رسماً و علناً بوی خیانت میداد
بمباران هدفمند مدارس، مساجد، پناهگاهها و آمبولانسها