جان کودکان بازیچه جنون صهیونیست

  [ لیلا مهداد]  غزه در حال تبدیل شدن به گورستان کودکان است؛ با کشته شدن 4هزار و 630 کودک. 15مهر رژیم صهیونیستی در پاسخ به حملات طوفان الاقصی حماس، به باریکه غزه حمله کرد. حمله ناجوانمردانه‌ای که تا 27آبان جان بیش از 12هزار شهروند فلسطینی را گرفت. در این میان بیش از 4هزار و 630 کودک و 3هزار و 130زن کشته شدند، اگرچه 4هزار و 863کودک نیز مجروح شده‌اند. بنابراین گزارش در غزه 52هزار زن حامله با تعطیلی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی مجبور شدند در پناهگاه‌ها، خانه‌ها یا در میان آوارها زایمان کنند. 130نوزاد نارس به‌دلیل نبود سوخت در بیمارستان‌ها با خطر مرگ روبه‌رو هستند، این در حالی است که بیمارستان‌های غزه امکان نگهداری آنها را ندارند. 30هزار نوزاد متولد شده و مادران شیرده آنها نیز به آب سالم دسترسی ندارند. بیش از 2هزار و 700نفر زیر آوار ساختمان‌های ویرانه در حملات رژیم صهیونیستی مانده‌اند. از این تعداد حدود یک‌هزار و 350نفر کودک هستند.

جنگ‌ هم قواعد خاص خودش را دارد
آخرین آمارها نشان می‌دهد که حدود 80درصد جمعیت 2میلیون نفری غزه آواره شده‌اند. طبق گزارش 27آبان ایرنا؛ حدود 1.7میلیون نفر از مردان، زنان و کودکان بی‌پناه فلسطینی در این باریکه آواره شده‌اند. صدها هزار نفر از آنان در کمپ‌های سازمان ملل در جنوب غزه مستقر شده‌اند، اما وضعیت آنها اسفبار است. هیچ‌کجای غزه برای شهروندانش امن نیست و این در حالی است که حملات گاه‌وبیگاه رژیم صهیونیستی همچنان قربانی می‌گیرد. در این شرایط فاجعه‌بار انسانی، جهان نظاره‌گر کشتار انسان‌های بی‌گناهی است که بی‌پناه مانده‌اند و سازمان‌های بین‌المللی و حتی بسیاری از کشورهای مدافع حقوق بشر تنها نظاره‌گر این فاجعه انسانی هستند و فقط به صدور بیانیه و تشویق زبانی رژیم صهیونیستی به آتش‌بس بسنده کرده‌اند. حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه جان انسان‌های بسیاری را گرفته و این در حالی است آنانی که زنده مانده‌اند درمیان آواره‌های بجا مانده از جنگ با گرسنگی، تشنگی، بیماری و سوگواری دست‌به‌گریبان هستند؛ وضعیتی که قطعا یک جنایت بزرگ بشری است. جنایتی جنگی که رژیم صهیونیستی به‌دنبال توجیه آن است. رژیم کودک‌کُشی که برای تبرئه جنایتش می‌گوید؛ حماس در مناطق غیرنظامی و در میان مردم پنهان شده است. این در حالی است که جنگ‌ها، قواعد خاص خودشان را دارند؛ قواعدی که بر رعایت اصول انسانی و حفاظت از غیرنظامیان تأکید دارند تا مبادا کودکان، زنان، سالخوردگان و مردم بی‌دفاع آسیب ببینند. قواعدی که رژیم اشغالگر وقیحانه در جنگ غزه زیر پا گذاشته است.

رژیم اشغالگر همه مفاد عهدنامه چهارجانبه ژنو را زیر پا گذاشته است
رژیم صهیونیستی در جنگ غزه تمام مفاد عهدنامه‌های چهارجانبه ژنو را در 40روز گذشته نقض کرده است. به‌گفته نایب‌رئیس انجمن علمی حقوق کودک ایران به «شهروند» ما شاهد جرائم بین‌المللی که در اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی دیده شده، هستیم. به‌گفته «محمود عباسی» رژیم اشغالگر مرتکب همه این جرائم شده است. بنابرنظر رئیس اندیشکده بین‌المللی کرامت انسانی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین جرائم دیوان کیفری بین‌المللی نسل‌کُشی است: «در بازه 40روزه، رژیم اشغالگر بیش از 12هزار نفر را کشته که از این تعداد 5هزار نفر کودک هستند. این موضوع نوعی نسل‌کُشی آشکار و بدون‌تردید است.»
به‌گفته «عباسی» دومین جرمی که در دیوان کیفری بین‌المللی لحاظ شده، جنایت علیه بشریت است: «در جنگ غزه بسیاری از مصادیقی که جهان شاهدش بود، جنایت علیه بشریت به‌حساب می‌آمد. همه اقدامات رژیم صهیونیستی جنایت جنگی و هم جنایت علیه بشریت است.»

2میلیون و 300هزار نفر در معرض قحطی، عدم‌خدمات بهداشتی و انواع بیماری‌ها هستند



 به‌گفته نایب‌رئیس انجمن علمی حقوق کودک ایران، دولت متجاوز صهیونیستی قطع‌نظر از اینکه می‌گوییم دولت نامشروعی است دست به جنایت زده به‌گونه‌ای که مردم یک منطقه را به منطقه دیگری فرستاده که در همان نقطه هم امنیتی برای آنها وجود ندارد. در این 40روز بمباران‌ها و اقدامات رژیم اشغالگر همگی جنایت جنگی و اقدامات تجاوزکارانه این رژیم را به نمایش گذاشته است. براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، آلوده کردن محیط‌زیست و به‌مخاطره انداختن سلامت و بهداشت مردم یک منطقه به‌مثابه جنایت جنگی است. به‌گفته رئیس اندیشکده بین‌المللی کرامت انسانی به «شهروند» رژیم صهیونیستی همه این موارد را زیر پا گذاشته است. در این جنگ، دسترسی به آب سالم، غذا، خدمات بهداشتی و پزشکی نقض شده است و این یعنی جنایت علیه بشریت: «2میلیون و 300هزار نفر در این نقطه در معرض قحطی، عدم‌خدمات بهداشتی و انواع بیماری‌ها هستند و اینها زیر سایه اقدامات نامیمون زیست‌محیطی رژیم اشغالگر، حیات این جمعیت را به مخاطره انداخته است.»

2 اصل اساسی جنگ‌ها رعایت نشده؛ اصل تفکیک و تناسب
در جنگ‌ها دو اصل اساسی باید رعایت شوند؛ اصل تناسب و تفکیک. به‌گفته رئیس اندیشکده بین‌المللی کرامت انسانی به «شهروند» دو اصل تناسب و تفکیک در جنگ‌ها باید رعایت شوند؛ دو اصلی که در جنگ غزه به هیچ‌عنوان رعایت نشد. بنابرنظر «محمود عباسی» اصل تفکیک تأکید دارد غیرنظامیان، کودکان و زنان باید از صحنه جنگ دور تا از آسیب‌های جنگ در امان باشند: «هیچ امنیتی برای هیچ‌یک از مردم غزه وجود ندارد. زنان، کودکان و مردان همه قربانیان وحشی‌گری رژیم صهیونیستی هستند.» بنابرنظر «عباسی» اصل عدم‌تناسب هم در این جنگ رعایت نشده است. صهیونیست‌ها مدعی‌اند مورد تعرض قرار گرفته‌اند و در قامت دفاع، عمل می‌کنند، اگر فرض را هم بر مقام دفاع درنظر بگیریم اصل تناسب رعایت نشده است هرچند در جنگ غزه موضوع دفاع اصلا مطرح نیست: «رژیم صهیونیستی، کشور متجاوزی است که غزه را به یک زندان تمام‌معنا بدل کرده و شهروندان هیچ راه گریزی ندارند و حتی نمی‌توانند دست به عملیاتی بزنند تا کمی دشمن متجاوزشان را عقب برانند. گفتن از دفاع از جانب رژیم صهیونیستی هیچ توجیهی ندارد.»

رژیم اشغالگر مرتکب هر چهار جرم مدنظر دیوان بین‌المللی کیفری شده است
«در جنگ‌ها حمله به بیمارستان‌ها، مساجد، مدارس و... مطلقا ممنوع است.» به‌گفته نایب‌رئیس انجمن علمی حقوق کودک ایران به «شهروند» در این منطقه 26بیمارستان تعطیل شده، بیمارستان شفاء به محاصره رژیم اشغالگر درآمده و همه بیماران از این بیمارستان اخراج شده‌اند. براساس مفاد اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری، رژیم صهیونیستی مرتکب هر چهار جرم مدنظر این دیوان شده، بنابراین همه جوامع بین‌المللی باید پرونده رژیم صهیونیستی در جنگ غزه را به دیوان بین‌المللی کیفری بفرستند، اگرچه دولت آمریکا و دول غربی برخلاف خواسته ملت‌هایشان پشت‌سر این اشغالگر ایستاده‌اند و اجازه نمی‌دهند این اتفاق بیفتد. بنابرنظر «محمود عباسی» در چند روز اخیر شاهد قطعنامه بی‌خاصیتی بودیم که در شورای امنیت تصویب شد که به همان هم تن نمی‌دهند و اجرا نمی‌کنند: «در این زمینه همه سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مسئول هستند و باید پاسخگو باشند درحالی‌که همه آنها تحت سیطره قدرت‌ها هستند. امید این است بیداری ملت‌ها سبب شود زمینه‌ای فراهم بیاید تا دولت‌ها مجبور شوند از غزه حمایت کنند.»

حامیان حقوق بشر سکوت کرده‌اند
«اصولا در تمام منشورهای بین‌المللی و آیین‌نامه‌های مربوط به جنگ‌ها و مخاصمات مسلحانه دو گروه از نظر حمایتی استثنا در نظر گرفته‌ شده‌اند و مورد حمایت حقوق بین‌الملل، عرف و رویه‌های ملل هستند؛ یکی زنان و دیگری کودکان.» به‌گفته رئیس هیأت‌مدیره انجمن حقوق‌شناسی به «شهروند» در جنگ غزه و حمله رژیم اشغالگر این اصل کاملا نادیده گرفته شده است، زیرا ما شاهد کشتار کودکان و زنان و بمباران بیمارستان‌ها بودیم. بنابر نظر «محمدحسین ساکت» در جنگ‌های جهانی اول و دوم هم ما با این حجم از وحشی‌گری روبه‌رو نبودیم. به‌گفته این قاضی سابق دیوانعالی کشور، در جنگ‌ها دو گروه زنان و کودکان اغلب از منطقه جنگی خارج می‌شوند. این در حالی است که غزه به زندان بزرگ زنان، کودکان و شهروندان فلسطینی بدل شده است. اگرچه در این میان کسانی که ادعای حقوق‌بشر را دارند و در تصویب آیین‌نامه‌ها و... دخالت داشتند امروز در مقابل این جنایت سکوت کرده‌اند و گاها حمایت هم می‌کنند.

سایر اخبار این روزنامه