نیکی هیلی مقابل رئیس سابق! آیا ترامپ باید نگران این زن هندیالاصل باشد؟
[شهروند]پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات هشتم نوامبر 2016 میلادی که او را به چهل و پنجمین رئیسجمهوری ایالات متحده تبدیل کرد، باعث شد پای چهرههای نسبتاً جدید و همچنین تندرو به کاخ سفید باز شود. یکی از این چهرههای جدید نیکی هیلی (با نام سابق نمراتا نیکی راندوا)، فرماندار پیشین کارولینای جنوبی بود. او که بیستم ژانویه 1972 میلادی در بامبرگ (کارولینای جنوبی)، از پدر و مادری با مذهب سیک و اهل ایالت پنجاب هند متولد شده بود، با اوج گرفتن خانوادهاش در مسائل اقتصادی قدم در وادی سیاست گذاشت. انتخاب به عنوان یکصد و شانزدهمین فرماندار کارولینای جنوبی و همچنین کسب لقب جوانترین فرماندار ایالات متحده، او را که دومین هندی-آمریکایی عرصه سیاست ایالات متحده (پس از بابی جیندال، فرماندار سابق لوئیزیانا) به شمار میرفت، بیش از پیش در مسیر شهرت قرار داد. اما قله توجهات وقتی نصیب هیلی شد که دونالد ترامپ رئیسجمهوری کاسب مسلک آمریکا او را به عنوان سفیر ایالات متحده به سازمان ملل فرستاد.
دوست شفیق و متحد اسرائیل، دشمن ایران و روسیه
حضور نیکی هیلی در سازمان ملل متحد به عنوان سفیر آمریکا، یا به عبارت بهتر نماینده ترامپ در این نهاد بینالمللی، به خاطر شخصیت خاص و علائق سیاسیاش، دوره نمایندگی او را به یکی از پرخبرترینها نسبت به اسلافش تبدیل کرد. حمایت بیچون و چرای آمریکا از رژیم صهیونیستی در سازمان ملل طی دوران سفارت هیلی به حد اعلای خود رسید تا جایی که تلآویو اگر خود اقدام به انتخاب سفیر ایالات متحده میکرد گزینهای بهتر از او نمییافت. از آن طرف دشمنی با ایران و روسیه را شاید بتوان مهمترین خصیصه سیاسی هیلی ذکر کرد تا جایی که گاهاً از رئیس خود نیز پیشی میگرفت. لفاظیهای نیکی هیلی بر علیه روسیه گاه تا به آنجا میرسید که ترامپ مجبور میشد سخنان سفیر محبوب خود را با اتیکت «مزخرف» نشانهگذاری کند تا احیاناً به روابط حسنه ادعاییاش با ولادیمیر پوتین لطمهای وارد نشود. ماه عسل هیلی - ترامپ اما 21 ماه بیشتر به طول نیانجامید و او پس از توافق با رئیسجمهوری آمریکا از سمت خود به عنوان نماینده ایالات متحده در سازمان ملل استعفا داد.
هیلی: ترامپ تمام شد! ترامپ: اوف بر تو مغز فندقی
دلایل بسیاری برای استعفای نیکی هیلی ذکر شد از جمله نیاز مالی خانواده هیلی و تصمیم او برای یافتن شغلی پردرآمدتر و همچنین اختلاف سلیقه با ترامپ در مسائل سیاسی خصوصاً در موارد مربوط به روسیه. تا اینکه بعدها معلوم شد ورود عناصر تندرویی چون مایک پمپئو و جان بولتون به دولت، آنقدر عرصه را بر هیلی تنگ میکند که چارهای جز استعفا برای او باقی نمیگذارد. هیلی زمانی گفته بود هیچگاه وارد کارزار انتخابات ریاستجمهوری نخواهد شد و تا لحظه آخر از رئیس سابق خود حمایت خواهد کرد. اما این وعده خیلی زود رنگ باخت و اکنون هیلی یکی از مهمترین رقبای ترامپ در رقابتهای داخلی حزب جمهوریخواه برای انتخاب نامزد انتخابات ریاستجمهوری سال 2024 است. هیلی در توجیه تصمیم خود حمایت ترامپ از حمله مهاجمان به کنگره آمریکا را پایان عمر سیاسی رئیس سابق اعلام کرد. از آن طرف ترامپ نیز با دادن لقب «مغز فندقی» به هیلی، از این خلف وعده او انتقام گرفت. آگاهان سیاسی معتقدند تنها جمهوریخواهی که قادر است ترامپ را شکست بدهد هیلی است، هرچند تا این لحظه رئیسجمهوری سابق با اختلاف صدرنشین نامزدهای جمهوریخواه است.