دانشگاه صهیونیسم‌زده هاروارد!

جوان آنلاین: پس از اجبار به استعفای دانشگاه پنسیلوانیا که حاضر نشده به صراحت در جلسه تفتیش عقاید کنگره از رفتار عدالت‌خواهانه دانشجویان دانشگاه خود انتقاد کند، اکنون کلودین گِی، رئیس دانشگاه هاروارد نیز با وجود حمایت بیش از ۷۰۰ عضو هیئت علمی از وی مجبور به استعفا شد. رئیس دانشگاه هاروارد استعفا داده شد، شاید این دقیق‌ترین توصیفی است که می‌توان درباره اتفاقی که برای کلودین گِی، رئیس دانشگاه معتبر امریکایی هاروارد پیش آماده داشت. او که پس از نشست پرتنش چند هفته پیش در کنگره امریکا با موضوع مقابله با یهودستیزی در دانشگاه‌ها با اتهام سرقت ادبی روبه‌رو شده‌بود با انتشار بیانیه استعفای خود از مدیریت دانشگاه هاروارد را اعلام کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ او کوتاه‌ترین دوره ریاست تاریخ دانشگاه هاروارد را داشته‌است و دوران شش ماهه مدیریت او در هاروارد، کوتاه‌ترین دوره مدیریت در تاریخ ۳۸۸ ساله این دانشگاه است. کلودین گِی که ۵۳ سال سن دارد متولد نیویورک از یک خانواده مهاجر هائیتی تبار، نخستین رئیس سیاهپوست و دومین زنی بود که به ریاست این دانشگاه معتبر انتخاب شده‌بود و اکنون اعلام می‌شود که او استعفا داده‌است.
کلودین گِی در متن استعفایش نوشته روشن است که به نفع هاروارد است من استعفا بدهم تا جامعه ما بتواند با تمرکز بر این دانشگاه به جای هر فردی، این دوره از چالش‌های فوق العاده را پشت سر بگذارد. خانم گی در استعفانامه خود تأکید دارد که «این تصمیمی نبود که به آسانی اتخاذ کرده‌باشم.» و البته ابراز امیدواری کرده با این استعفا به دانشگاه هاروارد امکان دهد به جای پرداختن به یک فرد، به اداره بهتر این نهاد تمرکز کند. دادگاه تفتیش عقاید کنگره امریکا
ماجرا از آنجا شروع شد که در شرایطی پس از جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، تجمعات گسترده‌ای در اعتراض به این جنایت‌ها در دانشگاه‌های امریکا برگزار می‌شود، رسانه‌ها و عوامل صهیونیست‌ها تمام تلاش خود را انجام دادند تا به هر نحو ممکن دانشجویان شرکت‌کننده در این تجمعات را به عنوان ضدیهودی معرفی کرده و ضمن شناسایی و تأکید بر اینکه آن‌ها را از دانشگاه اخراج می‌شوند، پیگیری کنند تا در آینده حتی برای اشتغال این دانشجویان نیز مشکل ایجاد خواهد شد. تهدیدات غیرمستقیمی که در ایالات متحده به نام داکسینگ نامیده مى شود.


کلودین گِی رئیس دانشگاهی است که به عنوان یکی از ارکان اصلی پرورش تصمیم سازان در ایالات‌متحده شناخته می‌شود، اکنون که در این دانشگاه برضد جنایات صهیونیست‌ها اقدام شده‌است، همین اتفاق کافی بود تا وی یکی از رؤسای دانشگاهی باشد که به سوءمدیریت در مورد مسائل یهودستیزی در محوطه دانشگاه محکوم شود.
کلودین گِی، رئیس دانشگاه هاروارد، الیزابت مگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا و سالی کورنبلوث، رئیس دانشگاه ام‌ای تی سه رئیس دانشگاهی بودند که پس از آغاز جنگ غزه به کنگره امریکا رفتند تا «درباره شدت گرفتن یهود ستیزی در دانشگاه‌ها توضیح دهد.» سه‌شنبه، پنجم دسامبر، کلودین گی و رؤسای دانشگاه‌های پنسیلوانیا و ماساچوست در فضایی پرتنش به مدت پنج ساعت پاسخگوی سؤالات نمایندگان کنگره ایالات متحده امریکا بودند. در این جلسه که با دادگاه‌های تفتیش عقاید قرون وسطی مقایسه شده، دانشجویان این دانشگاه‌ها متهم به یهود‌ستیزی شدند و این سه رئیس دانشگاه نیز بار‌ها از پاسخ مستقیم به پرسش الیز استفانیک، نماینده جمهوری‌خواه کنگره مبنی بر اینکه «آیا فراخوان برای نابودی یهودیان، نقض اساسنامه دانشگاه است یا خیر و آیا دانشجویانی که خواستار نابودی یهودیان شده‌اند، تنبیه خواهند شد یا نه؟» سر باز زدند. کلودین گی در جواب به سؤال نماینده کنگره در زمینه «خواسته نابودی یهودیان» گفته بود که «تشخیص این امر بستگی به پیش زمینه و شرایط مطرح شدن چنین خواسته‌ای دارد.» و البته این رؤسا بابت اینکه هیچ کدام پاسخ صریحی به اعضای کنگره نداده‌بودند مورد انتقادات شدیدی قرار گرفتند، انتقاداتی که به سرعت منجر به استعفا داده شدن خانم الیزابت مگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا شد؛ اتفاقی که یادآوری مصاحبه جیمی کارتر رئیس‌جمهور اسبق ایالات‌متحده پس از انتشار کتابش با عنوان «فلسطین صلح، نه آپارتاید» بود که گفته‌بود نمی‌توان در امریکا به یهود ستیزی یا مخالفت با اسرائیل متهم شد و در شغل‌های بالا ماند! استعفا داده‌شدن رئیس دانشگاه هاروارد
مجلس نمایندگان ایالات‌متحده پس از جلسه استماع کنگره در مورد رسیدگی به یهود ستیزی در دانشگاه‌ها به محکومیت رؤسای دانشگاه‌های هاروارد، پنسیلوانیا و ام‌ای تی رأی داد. ۳۰۳ عضو از این پیشنهاد حمایت کردند و ۱۲۶ نفر نیز با آن مخالفت کردند. پس از جلسه تفتیش عقاید کنگره در ابتدا هیئت‌مدیره دانشگاه هاروارد از کلودین گِی حمایت کردند. هیئت مدیره این دانشگاه در آن زمان درخواست‌ها برای برکناری کلودین گی از شغلش را که مخصوصاً پس از اعلام استعفای لیز مگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا زیاد شده‌بود، رد کرد، اما بعد، اتهامات مربوط به سرقت ادبی در مورد پروژه‌های دانشگاهی، علیه وی مطرح شد. اتهاماتی که به ویژه توسط وب سایت‌های خبری وابسته به محافظه‌کاران از جمله «واشینگتن فری بیکن» مستند شده‌بود. هر چند این مستندات بیشتر از آنکه در مورد سرقت ادبی باشد، مدعی بود او به اندازه کافی به منابع خود در نوشته هایش اشاره نکرده ولی همین فشار‌ها در نهایت منجر به استعفای گی شد. با وجود همه این انتقادات البته گی از سوی دانشجویان و اساتید نیز مورد حمایت قرار می‌گرفت و تا روز دوشنبه، بیش از ۷۰۰ عضو هیئت علمی با امضای نامه‌ای از هاروارد خواسته بودند که گی را به عنوان رئیس دانشگاه حفظ کند.
حالا پس از این استعفا نیز برخی از دانشجویان نگران این هستند که فعالان محافظه کار از قوانین دانشگاهی به عنوان سلاحی برای خفه کردن سخنرانی‌های سیاسی در دانشگاه استفاده کنند. اجبار رئیس دانشگاه هاروارد به استعفا البته در میان اعضای کنگره نیز با واکنش روبه‌رو شد، جمال بومن، عضو دموکرات مجلس نمایندگان امریکا در واکنش به این استعفا در ایکس نوشت: این اقدام در مورد سرقت ادبی یا یهود ستیزی نیست. این در مورد نژادپرستی و ارعاب است. این هیچ‌کس را امن‌تر نمی‌کند. تنها برندگان، فاشیست‌هایی هستند که یک زن سیاهپوست درخشان و تاریخی را به استعفا وادار کردند.
همچنین کورنل وست، نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا در واکنش به این استعفا در ایکس نوشت: چقدر غم انگیز، اما قابل‌پیش بینی است که همان شخصیت‌ها و نیرو‌هایی که امکان پاکسازی قومی و حملات نسل‌کشی علیه فلسطینیان را در غزه فراهم می‌کنند - آکمن، بلوم، سامرز و دیگران - اولین رئیس زن سیاهپوست هاروارد را بیرون می‌کنند. این نژادپرستی علیه فلسطینیان و سیاهپوستان، غیرقابل انکار و تحقیرآمیز است. من حملات مشابهی را از سوی همان نیرو‌ها در دانشگاه تجربه کرده ام و بسیاری از همکارانم سکوت کرده‌اند. وقتی پول کلان، سیاست دانشگاه را دیکته می‌کند و قدرت خام سیاست خارجی را دیکته می‌کند، ورشکستگی اخلاقی آموزش و دموکراسی امریکا به چشم می‌خورد، اما ما در مبارزه خود برای حقیقت عدالت و عشق قوی باقی خواهیم ماند. نظر واقعی جامعه جوان ایالات‌متحده
مسئله‌ای که در اینجا مهم است اینکه هر چند صهیونیست‌های امریکایی تلاش دارند تا با معرفی چند رئیس دانشگاه به عنوان عامل اصلی تنفر دانشجویان این کشور از اسرائیل موضوع را به فراموشی بسپارند، اما این اقدام در جامعه‌ای که اتفاقاً براساس نظرسنجی دانشگاه هاروارد نسل جوان آن خواهان محو رژیم صهیونیستی هستند، فقط پاک کردن صورت مسئله است.
بر اساس نتایج یک نظرسنجی که توسط دانشگاه هاروارد و هریس انجام‌شده و به عنوان نظرسنجی تکان‌دهنده در امریکا از آن یاد می‌شود، ۵۱ درصد از جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال امریکایی معتقدند راه‌حل نهایی خاتمه دادن به درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین این است که «حاکمیت صهیونیستی پایان یابد و اراضی فلسطینی اشغال شده به حماس داده‌شود تا یک کشور واحد فلسطینی در آن تأسیس کند.»
همچنین در بین ۴۹ درصد باقی مانده، تنها ۳۲ درصد گفتند که به راه حل دو دولتی اعتقاد دارند و فقط ۱۷ درصد معتقد به دولت واحد صهیونیستی بوده و گفتند که باید از دیگر کشور‌های عربی خواسته شود که جمعیت فلسطینی را جذب کنند. این واقعیت نشان می‌دهد صهیونیست‌ها چه بخواهند یا نه نسل بدی که در ایالات متحده زندگی خواهد کرد، حاضر نخواهد بود به راحتی اکنون مالیات آن‌ها تبدیل به بمب بر سر مردم بی دفاع فلسطین شود و با کلودین گِی در رأس هاروارد یا بدون وی صهیونیست‌ها دیگر حتی در امریکا نیز طرفدار نخواهند داشت. حالا اینکه غرب وحشی نمونه بارز آزادی بیان خود را در ماجرای رؤسای دانشگاه‌ها به نمایش بگذارد یا نه نیز به نظر می‌رسد جامعه ایالات متحده تصمیم خود در مورد حق فلسطنیان گرفته‌است.