انتقام شکست میدان با ترور در لبنان

جوان آنلاین: ترور صالح العاروری، یکی از رهبران ارشد حماس در بیروت، معادلات تازه‌ای ایجاد کرده و صفحات جدیدی را در کتاب جنگ بین اسرائیل و حماس باز خواهد کرد؛ جنایتی که اولین تأثیر آن زدن تیر خلاص بر پیکر آتش‌بس بود که حماس مذاکرات آن را متوقف کرد. این اقدام که با هدف جبران شکست‌های میدانی در غزه انجام شد، با پاسخ حزب‌الله و دیگر اضلاع محور مقاومت می‌تواند دامنه جنگ را گسترش دهد. با توجه به تجاوزات مداوم سه‌ماهه علیه غزه که از ۷ اکتبر آغاز شد و با شدت یافتن درگیری‌ها در میدان نبرد بین مقاومت فلسطین و ارتش صهیونیستی، مقامات این رژیم چاره‌ای جز جست‌وجوی راه‌حل‌های دیگر برای جنگ ندارند. جنبش حماس شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد که صالح العاروری، از رهبران ارشد حماس و تعدادی دیگر از اعضای این جنبش در ضاحیه جنوب بیروت، هدف قرار گرفته‌اند. این حمله را پهپاد‌های ناشناس به ساختمانی که اعضای حماس در آن اقامت داشتند، انجام دادند. به گزارش شبکه المیادین، عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس در این باره گفت: «ترور‌های ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی علیه رهبران و نماد‌های مردم فلسطین در داخل و خارج از فلسطین، موفق نخواهد شد تا اراده و استواری ملت ما را در هم بشکند و ادامه مقاومت شجاعانه آن‌ها را متوقف کند.» اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با تأ‌کید بر اینکه رژیم صهیونیستی دامنه تجاوزات خود ضد امت اسلام را گسترش داده، تأکید کرد که ترور فرماندهان، قدرت و اراده مبارزه در مقاومت را بیشتر خواهد کرد. گروه‌های فلسطینی هم این جنایت را محکوم کرده و در بیانیه‌ای اعلام کردند: «شهادت صالح العاروری و یارانش باعث شکسته شدن مقاومت و تضعیف آن نمی‌شود بلکه این جنایت باعث افزایش مقاومت و قدرت و اعتماد مردم ما به پیروزی و رهایی و اثبات شکست تجاوزکاران غزه خواهد شد.» گروه‌های فلسطینی افزودند که رژیم صهیونیستی به دنبال پیروزی‌سازی است و این امر محقق نمی‌شود و بابت این جنایت در همه میدان‌ها و جبهه‌ها بهای سنگینی خواهد پرداخت. در این بیانیه آمده است که پاسخ به جنایت ترور شهید العاروری باید در همه کشور‌های عربی و اسلامی باشد. خبرگزاری آناتولی به نقل از یک منبع اعلام کرد که حماس طرف‌های واسطه را در جریان تعلیق هرگونه مذاکره در مورد آتش‌بس یا مبادله اسرا قرار داده است.
با اینکه گروه‌های مقاومت انگشت اتهام را به سمت اسرائیل نشانه رفتند، اما این رژیم در اظهارنظر‌های رسمی مسئولیت این ترور را نپذیرفته است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به وزرای این رژیم دستور داده هیچ مصاحبه مطبوعاتی یا واکنش مستقیم نسبت به ترور معاون رئیس دفتر سیاسی حماس نداشته باشند. مشاور نتانیاهو در گفتگو با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفت که اسرائیل مسئولیت خود در قبال حمله بیروت را اعلام نکرده و این حمله نیز دولت لبنان یا حزب‌الله را هدف قرار نداده است. بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که از افراطی‌ترین وزرای رژیم به شمار می‌رود، قبل از دستور دفتر نتانیاهو در صفحه رسمی خود در ایکس نوشت:‌ای اسرائیل، تمام دشمنان تو این‌گونه نابود خواهند شد.» به رغم انکار صهیونیست‌ها، روزنامه واشینگتن‌پست در این ارتباط به نقل از یک مقام دفاعی امریکا که نخواست نامش فاش شود، گفت که نیرو‌های نظامی اسرائیل مسئول حمله به «صالح العاروی» بوده‌اند. العاروری در لیست ترور
العاروری به دلیل نقش مهمی که در هسته نظامی حماس داشت، در یک دهه اخیر تحت تعقیب رژیم صهیونیستی قرار داشت. نام العاروری تا زمان آزادی از زندان‌های اسرائیل در مارس ۲۰۱۰ چندان شناخته شده نبود، اما به طور خاص در سال ۲۰۱۴، پس از اینکه تل‌آویو، او را جرقه جنگ دانست، در لیست ترور‌های این رژیم قرار گرفت. در ماه آگوست، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، صالح العاروری را به ترور تهدید کرد و مدعی شد که او در پشت توسعه زیرساخت‌های حماس در کرانه باختری و تشکیل هسته‌هایی برای این جنبش در لبنان، قرار دارد.
پس از آغاز جنگ اسرائیل در غزه، نیرو‌های اسرائیلی به خانه العاروری در شهر عروره در شمال رام‌الله یورش بردند و آن را به یک پادگان نظامی و یک ستاد تحقیقات برای سازمان شین‌بت اسرائیل تبدیل کردند تا به خیال خود انتقام کشته‌های صهیونیستی را گرفته باشند.


به گزارش الشرق‌الاوسط، در طول سه ماه گذشته، رسانه‌های اسرائیلی بر العاروری تمرکز کردند و ایتان دانگوته، سرلشکر ذخیره ارتش صهیونیستی که به عنوان وزیر نظامی برای سه وزیر سابق ارتش خدمت کرده است، گفت: «من معتقدم که او خطرناک‌ترین شخصیت امروز حماس است؛ و من می‌بینم که خون او هدر می‌رود، زیرا او افراطی‌ترین شخصیتی است که به دنبال کشتن بیشترین تعداد اسرائیلی‌ها است.»
رسانه‌های اسرائیلی اغلب العاروری را کاریزماتیک‌ترین چهره در خارج از فلسطین و عامل «وحدت عرصه‌ها» در محور مقاومت می‌دانند که برای دستیابی به بالاترین هدف خود یعنی حمله به اسرائیل از تهران تا بیروت، بیت‌المقدس و غزه ارتباطات جمع‌آوری می‌کند. شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که مسئولان امنیتی اسرائیلی بر این باورند که حمله راکتی اخیر از لبنان به شمال فلسطین اشغالی به دستور صالح العاروری انجام شده است.
العاروری کسی است که رژیم صهیونیستی بار‌ها اعلام به ترور او کرده بود و وی را مغز متفکر مقاومت فلسطینی در داخل کرانه باختری به دلیل نوع ارتباطات و محل تولدش می‌دانستند. به گونه‌ای که صهیونیست‌ها بار‌ها اعلام کردند که العاروری خطرناک‌ترین عضو حماس است. العاروری بنیانگذار گردان‌های القسام در کرانه باختری در سال‌های ۱۹۹۲-۱۹۹۱ بود و دلیل زندانی شدن او توسط ارتش هم این اتهام بود که در نهایت ۱۸ سال گوشه زندان تاوان آن بود. العاروری، معمار طوفان الاقصی
اگرچه بسیاری از کارشناسان یحیی السنوار و محمد الضیف را به عنوان طراحان اصلی حمله اخیر به سرزمین‌های اشغالی می‌دانند، اما برای صهیونیست‌ها ماجرا طور دیگری است.
مقامات و رسانه‌های صهیونیستی مدعی هستند که العاروری یکی از طراحان اصلی عملیات طوفان الاقصی بود و چند روز پس از شروع حملات اسرائیل به غزه، ترور او در دستورکار قرار گرفت. اسرائیل، العاروری را در فهرست ترور فوری که شامل شش تن از برجسته‌ترین رهبران حماس در داخل و خارج از کشور است، قرار داد. روزنامه یدیعوت آحارونوت که این فهرست را منتشر کرد، العاروری را «نفر دوم حماس مسئول فعالیت‌های بازوی نظامی آن در کرانه باختری» توصیف کرد، که ممکن است اولویت ترور وی را در مقایسه با سایر نام‌های حاضر در خارج توضیح دهد.
پس از شروع عملیات طوفان الاقصی، اسرائیلی‌ها مدعی شدند که العاروری اندکی قبل از انجام این عملیات درباره درگیری نزدیک چند جبهه‌ای با صهیونیست‌ها هشدار داده بود. روزنامه فیگارو دیروز در گزارشی نوشت که یحیی السنوار، رهبر حماس در غزه، و محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی آن، در طراحی عملیات حمله به اسرائیل، تمامی رهبران حماس در خارج از غزه را بی‌خبر گذاشته بودند و السنوار تنها نیم ساعت پیش از آغاز حمله نیروهایش به شهرک‌های صهیونیست‌نشین به صالح العاروری تلفن کرده و از او خواست نزد سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان برود و او را آگاه کند. بنابراین، العاروری یکی از سه نفر مطلع از عملیات طوفان الاقصی بود. روزنامه یواس‌ای‌تودی پس از عملیات طوفان الاقصی نوشت که اسرائیل یک تعقیب بین‌المللی را برای هدف قرار دادن العاروری آغاز کرد که گمان می‌رود از جزئیات حمله این جنبش مطلع بوده است زیرا او رابط حماس با ایران و حزب‌الله است.
هرچند مقامات تل‌آویو دست داشتن در این جنایت را رد کرده و از اظهارنظر در این مورد منع شده‌اند، اما اسنادی منتشر شده که نشان می‌دهد در روز‌های اخیر تحرکاتی در این زمینه از سوی اشغالگران انجام شده بود. «برنارد امی»، رئیس اداره‌کل امنیت خارجی فرانسه پس از سفر به لبنان توسط امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور این کشور برکنار شده است. روزنامه «الدیار» حدود ۱۰ روز قبل گزارش کرده بود که «امی» مقامات لبنانی را از تصمیم موساد برای ترور صالح العاروری، اسامه حمدان و زیاد نخاله، از رهبران مقاومت که در خاک لبنان حضور دارند آگاه کرده و گفته است: «خطرات زیادی علیه این رهبران فلسطینی وجود دارد که نیازمند اقدامات استثنایی است.» ماکرون نیز پس از اطلاع این موضوع، دستور برکناری «امی» را صادر کرده است.
رژیم صهیونیستی که در سه ماه اخیر در جنگ غزه تلفات زیادی را متحمل و از نابودی حماس ناامید شده است، به ترور فرماندهان مقاومت روی آورده تا شاید بخشی از شکست خود را جبران کند. صهیونیست‌ها تصور می‌کنند که با حذف فرماندهان ارشد حماس می‌توانند این جنبش را تضعیف کرده و در نهایت به فروپاشی بکشانند، اما تجربه دو دهه اخیر نشان داده با شهادت فرماندهان، نیرو‌های دیگری جای آن‌ها را می‌گیرند و با قدرت مسیر مبارزه با اشغالگران را ادامه می‌دهند.
با ترور العاروری، گروه‌های مقاومت بیش از هر زمان دیگری در برابر رژیم اشغالگر متحد و هماهنگ خواهند بود و از آنجا که این جنایت در خاک لبنان اتفاق افتاده است، به گفته کارشناسان بدون تردید حزب‌الله هم پاسخ درخوری به آن نشان خواهد داد. به گزارش شبکه المیادین، حزب‌الله دیروز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ترور شهید صالح العاروری هرگز بی‌پاسخ نمی‌ماند و مقاومت در بالاترین سطح آمادگی قرار دارد و به این جنایت پاسخ خواهد داد.»
آنچه روز سه‌شنبه در بیروت با ترور صالح العاروری رخ داد، معادلات حاکم را از آغاز جنگ در غزه را تغییر داد و در روز‌های آینده جبهه شمالی ممکن است آبستن تحولات جدیدی باشد. رسانه‌های عبری گزارش دادند که «تل‌آویو خود را برای پاسخ قاطع حزب‌الله که ممکن است با موشک‌های دوربرد باشد، آماده می‌کند؛ ارتش اسرائیل سامانه گنبد آهنین را در امتداد مرز با لبنان و منطقه الجلیل تقویت کرده است.»