سفر ویژه رئیسی به ترکیه در آینده نزدیک
رئیسجمهور به دعوت همتای ترکیهای خود و به منظور انجام سفر رسمی، صبح پنجشنبه در راس یک هیئت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی عازم آنکارا پایتخت ترکیه خواهد شد. سید ابراهیم رئیسی در این سفر پس از استقبال رسمی از سوی آقای «رجب طیب اردوغان»، با وی ملاقاتی خصوصی خواهد داشت و سپس هشتمین نشست شورایعالی همکاریهای ایران و ترکیه به ریاست دو رئیس جمهور برگزار میشود.
هفتمین نشست شورایعالی همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه سهشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱ و در جریان سفر رسمی رئیس جمهور ترکیه به تهران برگزار شد که دو طرف در این نشست بر توسعه مناسبات و ارتقای روابط در حوزههای اقتصادی، زیرساختی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی توافق کردند. پس از آن روسای جمهور در نشست مطبوعاتی نتایج رایزنیهای خود را با حضور رسانهها تشریح خواهند کرد.
همچنین در جریان این سفر دو رئیس جمهور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و ترکیه حضور خواهند یافت و رئیسی با ایرانیان مقیم این کشور نیز دیدار میکند.
رسانههای ترکیهای در آستانه دیدار روسای جمهوری ایران و ترکیه، به محورهای احتمالی گفتوگوهای آنها اشاره کرده و گزارش دادند که موضوع حلوفصل مناقشات در نوار غزه نیز از جمله این موضوعات خواهد بود. رسانههای ترکیهای در آستانه سفر «سید ابراهیم رئیسی» رییس جمهوری ایران به ترکیه برای دیدار با «رجب طیب اردوغان» رییسجمهوری این کشور گزارش دادند که اردوغان قرار است پیشنهادات آنکارا را برای حلوفصل مناقشات در نوار غزه به همتای ایرانی خود ارائه کند. خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که روزنامه ترکیهای استار با اشاره به این موضوع نوشت: رئیسی اولین مهمان اردوغان در سال ۲۰۲۴ خواهد بود. روسای این دو کشور قرار است دیداری غیرعلنی داشته باشند و بعد در هشتمین نشست شورای عالی همکاری ایران و روسیه حضور خواهند یافت.
طبق گزارش این روزنامه، دستور کار این مذاکرات شامل عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، راههای متوقف کردن این بحران انسانی و ایجاد آتشبسی دائمی در این منطقه خواهد بود. اردوغان و رئیسی همچنین قرار است درباره روابط میان ترکیه و ایران، از جمله راههای توسعه شراکت در زمینه تجاری و انرژی، همکاری در صنایع دفاعی و امضای توافقهای مرتبط گفتوگو کنند. روزنامه استار در ادامه نوشت که روسای دو کشور درباره تحولات اخیر در قفقاز جنوبی و سوریه و اقدامات ضد تروریسم نیز تبادل نظر خواهند کرد. جنبش مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر عملیات گسترده «طوفان الاقصی» را از نوار غزه علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد و رزمندگان آن نیز از مرز به اراضی اشغالی وارد شدند. رژیم صهیونیستی نیز در پی آن حملات تلافیجویانه خود علیه گروه حماس در غزه را آغاز کرده و این شهر را در محاصره انسانی کامل قرار داد. تا کنون، بیش از ۲۱ هزار نفر طی حملات رژیم صهیونیستی در غزه کشته شدهاند که عمدتا، زنان و کودکان هستند. یک توافق آتشبس موقت در ۲۴ نوامبر با میانجیگری قطر میان رژیم صهیونیستی و فلسطین انجام شد که تبادل اسرا با حماس و تحویل کمکهای بشردوستانه به غزه نیز بخشی از آن بود. این آتشبس چندین بار تمدید شد و سرانجام، در یک دسامبر پایان یافت.