روزنامه جوان
1402/11/14
دوست داشتم با «تمساح خونی» مخاطب با سینما آشتی کند
جوان آنلاین: من دیدگاه خودم را از کمدی و سینمایی که بلد بودم، جلوی دوربین بردم و قصد مقایسه با کمدیهای دیگر را نداشتم.جواد عزتی، کارگردان فیلم تمساح خونی در نشست خبری این فیلم در جشنواره فیلم فجر در پاسخ به اولین سؤال درباره الگوهای تجاری در ساخت این فیلم عنوان کرد: من میخواستم یک فیلم تماشاگرپسند بسازم و بخش سینما بودن فیلم برایم مهم بود، یعنی وقتی فیلم را میبینم، بین پلانهای این فیلم و پلانهای یک سریال تفاوت قائل باشم.
عزتی ادامه داد: یادم هست روز اول که دور هم جمع شدیم، گفتم دوست دارم این فیلم را برای این بسازم که در هر بخش آن، حتی یک پیشنهاد کوچک برای سینما داشته باشد. اولین بار بود که کامل این فیلم را در سینمای رسانه تماشا کردم و به نظرم قطعاً پیشنهادهایی در فیلمبرداری، تدوین و طراحی صحنه داشته است.
محمدرضا مقدسیان، مجری نشستهای خبری جشنواره فجر ۴۲ نیز در جریان این نشست توضیح داد که هر روز جشنواره به یکی از بزرگان سینما که دیگر میان ما نیستند، تقدیم میشود و امروز جشنواره به نام فریماه فرجامی اختصاص دارد.
وی در ادامه از مجتبی امینی، دبیر جشنواره دعوت کرد تا برای تجلیل از خانواده فرجامی روی سن بیاید. دبیر جشنواره فجر ۴۲ عنوان کرد: مجدداً فصل جدید جشنواره فیلم فجر را تبریک عرض میکنم. هر روز جشنواره به یکی از بزرگان سینما اختصاص دارد و امروز هم یاد میکنیم از خانم فرجامی، بانوی عزیزی که سالها برای سینمای ما زحمت کشیدند و جایشان در این جمع خالی است.
در ادامه یکی از اعضای خانواده فریماه فرجامی روی سن آمد و گفت: از دستاندرکاران این برنامه که یاد و خاطره هنرمندان از دسترفته را گرامی میدارند، تشکر میکنم.
عباس جمشیدیفر دیگر بازیگر «تمساح خونی» درباره همکاری با جواد عزتی بیان کرد: من تجربه کار کردن با آقای عزتی را در جایگاه کارگردان داشتم. اولین نمایشی که در تئاتر بازی کردم به کارگردانی جواد عزتی بود. در سال ۱۳۷۹ در جشنواره تئاتر فجر حضور داشتم و در آن سال جایزه اول بازیگری فجر را گرفتم. سه کار بازی کردم که کارگردان آن جواد عزتی بود. شکر خدا در اولین فیلم سینماییاش هم به من اعتماد کرد و با هم کار کردیم.
شبنم قربانی بازیگر «تمساح خونی» در ادامه این نشست گفت: خوشحالم که در این گروه حضور داشتم. آقای عزتی مانند بازیگری در عرصه کارگردانی هم درخشان بودند و یکی از چالشهای بزرگ من در این فیلم بازی کردن جلوی آقای جمشیدیفر بود.
در ادامه نیز بهزاد خلج دیگر بازیگر فیلم اظهار داشت: دغدغه اول من برای بازی کردن در این فیلم مشق کردن برای جواد عزتی بود. در کار طنز بازی کردن بسیار سخت است، اما نگران بازی در این فیلم نبودم، زیرا میدانستم جواد عزتی کار را هدایت میکند و به خودش دل سپردم.
جواد عزتی، کارگردان اثر نیز درباره فاصله گرفتن از سینمای کمدی و ساخت فیلم کمدی عنوان کرد: من ذات سینمای ایران را دوست دارم و حیف است که این سینمای باشکوه در سرش بخورد و دائماً بگوییم سینمای ایران عقبمانده است. قبل از هر چیزی دوست داشتم سعی کنم مخاطبان با سینما آشتی کنند. من دیدگاه خودم را از کمدی و سینمایی که بلد بودم، جلوی دوربین بردم و قصد مقایسه با کمدیهای دیگر را نداشتم.
عزتی در خصوص سؤالی درباره پیام فیلم برای مخاطب گفت: خوش باشید!
این کارگردان و بازیگر درباره معنای «تمساح خونی» و وجود فحاشی در فیلم توضیح داد: «تمساح خونی» یک اصطلاح و برای انسانهایی است که با جیب خالی ریسکهای بزرگ میکنند. ما نخواستیم چنین چیزی باشد و فکر میکنم فحاشی وجود ندارد، ولی اگر فحاشی هم در فیلم بوده، من عذرخواهی میکنم.
پدرام افشار، نویسنده این فیلم درباره پایبندی به سینمای ژانر در نوشتن فیلمنامه عنوان کرد: حضورم در این پروژه را مدیون اعتماد آقایان عزتی و حجازی هستم. این فیلم کاملاً به ژانر وفادار و تلفیقی از اکشن و کمدی است. طبعاً بخش عظیمی از کارهای اکشن منوط به اجراست و آقای عزتی ایدههایی داشتند و با هم چک کردیم. صادقانه اینکه صددرصد فیلمنامه با اجرای جواد عزتی ارتقا یافت. فیلمنامه سکانسهای سختی داشت که انگار کار یک کارگردان فیلم اولی نبود.
سایر اخبار این روزنامه
هدیه فجرانه دولت به هرمزگان
خاطرهای از مرحوم جم و یک نکته راهبردی
معنایابی «عصبانیت غرب» از پیشرفتهای فضایی ایران
امریکا دیگر «گزینه روی میز» ندارد!
اصلاحطلبان حتی توانایی رأی اعتراضی هم ندارند
حمایت عبدالحمید از تروریسم گروهکها
سرود ابدی خواننده «یار دبستانی من»
آقای شیخ طادی شما نباید طلبکار باشید
دوست داشتم با «تمساح خونی» مخاطب با سینما آشتی کند
فینال زودهنگام
فرصت اشتباه نداریم
اعلام همبستگی ۳ هزار و ۵۰۰ خبرنگار ایرانی با خبرنگاران فلسطینی
آخرینتنفسهای نتانیاهو قبل از آتشبس
«حضور حداکثری» پادزهر توطئه ضدمشارکت دشمن
عملیات بزرگ شناسایی جواسیس موساد در ۲۸کشور