روزنامه جوان
1402/11/16
«صنعت خودرو» متهم تشدید ناترازی و واردات مصرف بالای بنزین است
جوان آنلاین: کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه خودروی بیکیفیت و قدیمی سبب ازدیاد مصرف میشود، گفت: در حال حاضر متوسط مصرف خودروهای داخلی چندین برابر استاندارد جهانی است، بنابراین صنعت خودروسازی کشور باید به سمت اصلاح و تغییر رویه ساخت خودروها حرکت کند.شواهد نشان میدهد با وجود اینکه در سال۱۴۰۱ به صادرات بنزین میپرداختیم و ارزآوری یکمیلیارددلاری برای کشور داشتیم، حالا نه تنها این مزیت را از دست دادهایم، بلکه مجبوریم برای واردات بنزین نیز هزینه کنیم. طی سال جاری حدود ۶/۰ میلیارد دلار برای واردات بنزین به انحای مختلف از جمله تهاتر هزینه کردهایم.
در لایحه بودجه۱۴۰۳ پیشبینی شده است به چیزی حدود ۳میلیارد دلار برای واردات بنزین نیاز داریم، این به معنای تحمیل کسری بودجه ۲۰۰همتی به بودجه سال آتی است. یکی از دلایل مهم رد کلیات بودجه مربوط به بندهای مربوط به هدفمندی یارانهها بود. موضوع ناترازی بنزین به طرز عجیبی اقتصاد کشور را رنج میدهد. از شواهد این طور برمیآید که این مشکل در حال بزرگتر شدن است و نیاز به چارهاندیشیهای اساسی برای جلوگیری از وخیمترشدن موضوع داریم.
محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با «جوان» با بیان اینکه وجود فناوریهای قدیمی در ساخت خودروهای داخلی سبب افزایش مصرف آنها شده است، عنوان کرد: سالهای سال است موضوع ناترازی بنزین به شکلهای مختلفی مطرح میشود، متأسفانه از بین ۹پالایشگاه موجود در کشور حدود هفت پالایشگاه قدمتی بیش از ۴۰سال دارند و با تکنولوژی مربوط به دهههای ۵۰ و ۶۰ ساخته شدهاند.
وی افزود: طرحهایی با هدف افزایش کیفیت بنزین و تولید بنزین یورو۴ کلید خورد و کمکم واردات بنزین به کشور بسیار کاهش پیدا کرد.
کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه در سال۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل بیماری کرونا سفرها کاهش یافت و مصرف بنزین کمتر و این امر سبب شد مازاد نیاز جامعه را صادر کنیم، خاطرنشان کرد: با فروکشکردن کرونا و افزایش سفرها به خصوص در عید نوروز، مصرف بنزین ناگهان به ارقام ۱۲۴ و ۱۳۰میلیون لیتر در روز افزایش یافت.
مهرجو با بیان اینکه قبل از سال۱۳۹۶ که ستاره خلیجفارس هنوز به مدار نیامده بود، ارقام بسیار بالایی برای واردات بنزین هزینه میشد، تصریح کرد: با آمدن ستاره خلیجفارس به مدار روزانه بیش از ۴۰میلیون لیتر بنزین تولید شد.
وی با بیان اینکه با افزایش تقاضا از یک سو و بیشترشدن تولید خودرو از سوی دیگر کشور با کمبود مواجه شد، خاطرنشان کرد: بین ۱۰ تا ۱۱میلیون لیتر ناترازی بنزین در کشور به ثبت رسیده است.
مهرجو با اشاره به مصرف ۱۱۶میلیون لیتر بنزین در طول روز خاطرنشان کرد: افزایش مصرف تولید ثابت مانده و همانند دوران کرونا روزانه تنها به طور متوسط ۱۰۵ تا ۱۰۷میلیون لیتر بنزین تولید میشود.
وی ضمن تأکید بر تولید خودروی برقی اذعان کرد: نیاز است به منظور کنترل رشد مصرف بنزین و جلوگیری از ورود خودروهای «بی کیفیت» به بازار به مرور به سوی تولید خودروهای برقی حرکت کنیم.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه خودروی بیکیفیت و قدیمی سبب ازدیاد مصرف میشود، گفت: در حال حاضر متوسط مصرف خودروهای داخلی چندین برابر استاندارد جهانی است، بنابراین صنعت خودروسازی کشور باید به سمت اصلاح و تغییر رویه ساخت خودروها حرکت کند.
مهرجو با بیان اینکه به منظور واردات خودروهای برقی باید نظام تعرفهگذاری کاهش یابد و به صفر نزدیک شود، گفت: باید به خانوادهها تسهیلاتی ارائه شود تا بتوانند از این خودروها استفاده کنند. وی ضمن اشاره به اختصاص سهمیه بنزین به هر خانواده گفت: این سهمیه برای کنترل رشد مصرف بنزین چارهساز خواهد بود.
این کارشناس حوزه انرژی ضمن تأکید بر لزوم اصلاح قیمت بنزین گفت: قیمت پایین بنزین باعث شده است هیچ انگیزهای برای رفتن به سمت استفاده از گونههای دیگر خودروها وجود نداشته باشد، با اصلاح قیمت بنزین از یک طرف جلوی قاچاق را میگیریم و از طرف دیگر استفاده از برق، سیانجی و الپیجی را بهصرفه میکنیم.
سایر اخبار این روزنامه
جلوه ایران زیبا در فجر ۴۲
گره گشایی از زندگی مردم هدف مشترک دولت و گروههای جهادی
مردم سالاری دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی
پشیمانی تحریمکنندگان انتخابات
مشکلات بیماران SMA در تهیه دارو
«صنعت خودرو» متهم تشدید ناترازی و واردات مصرف بالای بنزین است
حجاب و تمدن نوین اسلامی
انتقادهای مغرضانه تعریفهای بیجا
مأموریت سخت قلعهنویی
بعدازظهر دعا و سجده و پیروزی!
دشواری صیانت از حریم خصوصی
فرار مردان نقابدار پس از قتل مادر و دختر
دادخواهی خانواده شهدای دریایی علیه امریکا
بعثت دوباره در اوایل آخرالزمان