پرچالش و پرهیاهو مثل انتخابات ورزشی

برگزاری مجامع انتخاباتی همواره یکی از چالش‌های ورزش ایران بوده و این چالش در ادوار مختلف و با حضور مدیران متفاوت کماکان به قوت خود باقی است. در آخرین روز‌های سال قرار داریم و انتظار می‌رود وزارت ورزش برای رفع بلاتکلیفی فدراسیون‌ها بیش از این تعلل به خرج ندهد. با اینکه هنوز بسیاری از رشته‌ها منتظر انتخاب مدیریت جدید هستند، روز گذشته اتفاق عجیبی در برگزاری یکی از مجامع انتخاباتی رخ داد. فدراسیون جانبازان و توان‌یابان چند ماهی بود که با رئیس چند شغله اداره می‌شد و این موضوع حواشی زیادی را به همراه داشت. دیروز صبح اعضای مجمع برای حضور در انتخابات در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک گردهم آمده بودند تا تکلیف رئیس جدید را مشخص کنند، اما بعد از معطلی بسیار زیاد و در شرایطی که خبرنگاران اجازه ورود به سالن را پیدا نکرده بودند، خبر آمد که مجمع چند ساعتی به تعویق افتاده است! 
طبق اعلام مسئولان، برگزاری این مجمع به بعدازظهر موکول شد! روز گذشته پس از پنج ساعت انتخابات برگزار و رئیس جدید مشخص شد. هیچ یک از مسئولان حاضر در سالن پاسخ واضحی نسبت به علت این تأخیر ندادند، اما از گوشه و کنار شنیده شد که باز هم بحث تأیید صلاحیت برخی کاندیدا‌ها وسط بوده است. 
انتخابات روز گذشته حواشی زیادی داشت، درحالی‌که اصولاً نباید برگزاری مجمع انتخاباتی اینقدر جنجالی شود. تعیین رئیس جدید فدراسیون‌ها در ورزش ما یکی از موضوعاتی است که پیچ‌وخم‌های زیادی دارد و در نهایت هم بروز حواشی در انتخابات قابل انتظار است. اسامی نامزد‌های انتخابات فدراسیون جانبازان از قبل اعلام شده بود و دیروز نیز خبر انصراف سه نفر از آن‌ها منتشر شد. انتظار می‌رفت طبق قانون، مجمع با نفرات باقیمانده برگزار شود، منتها به نظر می‌رسد دیگر مسائل اولویت بیشتری داشته و در نهایت نیز مجمع به تعویق افتاده است. داستان تأیید صلاحیت نامزد‌ها از آن دست مواردی است که معمولاً اصلی‌ترین علت حواشی انتخابات ورزشی محسوب می‌شود. اینکه قرار بود طی پنج ساعت چه مواردی تغییر کند یا اصلاح شود، ابهامات زیادی به همراه داشته است و بهتر بود متولی برگزاری مجامع انتخاباتی، پیش از به راه افتادن جنجال، ابهامات را برطرف می‌کرد. 
فدراسیون جانبازان و توان‌یابان از جمله نهاد‌های مهم ورزش کشور است و رشته‌های زیادی را زیرمجموعه خود دارد، به همین‌خاطر تعیین تکلیف مدیریت آن باید زودتر از این‌ها و با حداقل اتلاف وقت انجام می‌شد. شروین اسبقیان تا آخرین لحظه حاضر نشد صندلی ریاست این فدراسیون را در اختیار شخص دیگری قرار دهد و حتی در اظهارنظری مدعی شد دیگر مدیران فدراسیون اجازه نمی‌دهند کار‌ها روی زمین بماند. اسبقیان پاییز امسال ابتدا به عنوان مدیرکل حوزه وزارتی از کیومرث هاشمی حکم گرفت و در نهایت همانطور که پیش‌بینی می‌شد حکم معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای نیز برایش صادر شد. او که مسئولیت سنگین دو معاونت وزارت ورزش را برعهده گرفته بود، ترجیح داد تا آخرین لحظه رئیس فدراسیون هم باقی بماند! علاوه‌براین ریاست مجمع روز گذشته نیز برعهده اسبقیان بود. 
هرچند به هیاهوی انتخابات ورزشی عادت کرده‌ایم، ولی هم آقایان و هم اهالی ورزش می‌دانند اصلاً نیازی به این همه شلوغ‌کاری نیست. اگر وزارت برای تعیین زمان برگزاری انتخابات‌ها تعلل نکند، پروسه ثبت‌نام نامزد‌ها به‌موقع انجام شود، تعیین صلاحیت نامزد‌ها طبق روال صورت گیرد و در کل آقایان همت کنند، مجامع با کمترین حاشیه برگزار خواهد شد. کیست که نداند بسیاری از رؤسای فدراسیون‌ها به‌خاطر صلاحیت یا سوابق درخشان‌شان انتخاب نمی‌شوند، بلکه روابط و قول‌های زیاد به رؤسای هیئت‌ها و دیگر افراد است که سرنوشت ریاست یک فدراسیون را تعیین می‌کند! با این حساب شلوغ‌کاری و هیاهوی الکی دردی از ورزش ما دوا نمی‌کند. تا چشم به‌هم بزنیم بازی‌های پارالمپیک پاریس از راه می‌رسد و آنجاست که سطح ورزش جانبازان و توان‌یابانمان مشخص می‌شود. نتیجه درخشان بازی‌های پاراآسیایی هانگژو نباید مغرورمان کند. رئیس جدید فدراسیون جانبازان باید متوجه مسئولیت سنگینی که پذیرفته، باشد و انتظارات جامعه ورزش را برآورده کند. در هر صورت امیدواریم انتخابات روز گذشته به سرنوشت برخی فدراسیون‌ها دچار نشود و اعتراض برخی اعضای مجمع، ابطال آن را در پی نداشته باشد.