جنگ روانی؛ سناریوی پس از ترور
[شهروند] به باور بسیاری از منتقدان و روزنامهنگاران، یکی از مهمترین قسمتهای مراسم تحلیف دکتر پزشکیان، واکنش فرمانده سپاه قدس به بخشی از گفتار رئیسجمهور جدید بود. مسعود پزشکیان از توازن در سیاست خارجی گفت، دوربین روی چهره اسماعیل قاآنی رفت و سردار دو سه بار زیر لب احسنت گفت.
گفته میشود که سخنان پزشکیان و احسنتهای سردار قاآنی، نشانه آشکاری بود از همسویی وفاق ملی و امنیت ملی. اینکه ازیکسو، گفتمان وفاق ملی در جهت تحدید و تضعیف نهادها و نیروهای نظامی-امنیتی نیست و اتفاقاً امنیت را لازمه و پیشنیاز تغییرات و وعدههای دادهشده خود میداند و در این جهت، حتی با نفوذ و کنشگری سیاسی-نظامی در منطقه نیز تعارض مبنایی ندارد. ازآنسو، نهاد و نیروی نظامی-امنیتی نیز نمیتواند و نباید خود را منفک و مستقل از دولت بپندارد، چراکه اتکای اصلی نهاد نظامی و امنیتی بر پشتوانه ملی استوار است.
از دیگر سو، هم در مراسم تنفیذ و هم در مراسم تحلیف یکی از نکات مدنظر دکتر پزشکیان تأکید او بر حمایت از آرمان فلسطین و همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تعامل با هر کشور منطقهای و فرامنطقهای است که بهدنبال مذاکره و گفتوگو است؛ چه اروپا باشد، چه آمریکا باشد یا هر کشور دیگری. اینجاست که سیاست اعلامی پزشکیان، نتانیاهو و اسرائیلیها را بهشدت نگران کرد و احساس خطر در تلآویو شکل گرفت که مبادا سیاست ایرانهراسی مدنظر اسرائیل با دولت پزشکیان بهطورکامل به شکست برسد. شاید ترور شهید هنیه را باید از این زاویه دید.
پشت پرده توئیت های منافقین و عوامل موساد
در حالیکه پس از انتشار خبر شهادت اسماعیل هنیه، در داخل کشور همسو با مردم و دولت ، شاهد اجماع بین تشکل ها و احزاب در محکومیت این عمل تروریستی بودیم و موج جدیدی برای خونخواهی شهید مقاومت آغاز شد، اما از دیگر سو شاهد فعال شدن منافقین و رژیم صهیونیستی در ایجاد جنگ روانی در شبکههای مجازی و شبکه های معاند تلویزیونی علیه ایران بودیم. جنگ روانی آنها در اصل اجرای قسمت دوم نقشه رژیم صهیونیستی پس از عملیات ترور و در آغاز فعالیت دولت چهاردهم بود.
در همان ساعات اولیه اعلام خبر شهادت اسماعیل هنیه، برخی اکانتهای وابسته به رژیم صهیونیستی و منافقین، به سرعت با هدف ایجاد نفاق و چنددستگی میان ملت، حملاتی هدفمند را علیه پزشکیان و رأیدهندگان به او تدارک دیدند. همزمان با خط ایجاد نفاق، برخی حسابهای کاربری معاند، آشکارا یک خط دیگر را پیش گرفتند؛ تضعیف نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور.
تله ای انحرافی که با هوشیاری مردم و رسانه ها مورد توجه قرار گرفت و جامعه ایرانی با هوشیاری کامل با آن مقابله کرد.
اتهامزنیهای دشمنان به دستگاههای امنیتیاطلاعاتی ایران مغرضانه و غیرواقعی است
حسین کنعانیمقدم، کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل، گفت: ترور روسای جمهور آمریکا و سران بسیاری از کشورهای دنیا در کشور خود نشان میدهد به هیچ وجه نمیتوان ادعا کرد مسائل خرابکاری یا ترور صفر میشود، لذا متهمسازی دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی ایران اتهامزنی در راستای دستیابی به اغراض دشمنی است که با جمهوری اسلامی ایران دارند چرا که چنین حوادثی در همه دنیا اتفاق میافتد. این کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل درخصوص مباحث مرتبط با اقدامات تروریستی و ویژگیهای دنیای امروز در بحث فناوریهای مرتبط با مسائل اطلاعاتی-امنیتی بعد از شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران گفت: طی سالهای اخیر شبکههای فارسیزبان معاند آن سوی آبها تلاش میکنند به نوعی وانمود کنند که گویا دستگاههای اطلاعاتی وامنیتی ایران دچار فرسایش جدی شده و بسیار ضعیف عمل میکند درحالیکه اینگونه نیست و آنها بسیاری از جوانب امر در مسائل فنی مرتبط با اقدامات جاسوسی و تروریستی را برای مردم بیان نمیکنند.
گاه طعنه نیست
فیاض زاهد و محمد مهاجری نیز در یادداشتی مشترک نوشتند: این پرسش پیش میآید که زیر سؤال بردن سیستم امنیتی - اطلاعاتی کشور و متهم کردن آنها به اینکه نفوذیها بین خودتاناند، چه دردی را دوا میکند و چه پیامی دارد؟
لابد باید صبر کرد تا دستگاههای امنیتی اطلاعات بیشتری منتشر کنند و البته طبیعی است بسیاری از آنچه در این زمینهها بهدست میآید بهدلیل چسبندگیاش به تهدیدات امنیتی قابلیت آشکار شدن نداشته باشد. در همین حال حمله به دستگاههای امنیتی کشور و تضعیف موقعیت و روحیه آنها و کاهش اعتماد عمومی به این نهادها میتواند حلقهای از سناریوهای اسرائیلیها برای جنگ روانی تازه باشد.
شهادت دانشمندان هستهای در سالهای گذشته و حملات گاه و بیگاه به اهداف استراتژیک در ایران نشانگر وجود رخنه در سیستم امنیتی کشور است، اما نباید فراموش کرد در بسیاری از موارد نیز هوشمندی و تبحر اطلاعاتیها از خسارات متعددی جلوگیری کرده و نیز ضربات سنگینی به سرویسهای اطلاعاتی دشمن وارد شده است. تیزهوشی سیاسی اصحاب سیاست و رسانه ایجاب میکند که مراقب سناریوهای حریف باشند و هر نارسایی امنیتی را دستاویزی برای زیر سؤال بردن اعتبار کل نظام امنیتی نکنند. اکنون و درحالیکه رهبر حماس در تهران به شهادت رسیده، طرح این موضوع و طعنه زدن به نیروهای امنیتی، راه انحرافی محسوب نمیشود؟ بگذاریم مسئولان به پدیده فعلی با حساسیت رسیدگی کنند. وقت مناسب برای رخنهیابی و نقصانها پیش خواهد آمد به شرطی که برای چنین آسیتشناسیهایی مانعتراشی نکنند.
امنیت مثالزدنی در بین کشورهای منطقه
دوست و دشمن به اقتدار و اشراف اطلاعاتی نهادهای امنیتی ایران معترف هستند. واقعیت این است که کشور ما بهدلیلی شعار مبنایی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی همواره مورد طمع استکبار و در کانون توطئهها و نقشههای ترور سرویسهای خارجی دشمنان قرار داشته است. اما با وجود این، کشور ما از امنیتی مثالزدنی در بین کشورهای منطقه برخوردار است. بدیهی است در موضوعات امنیتی وقتی یک طرح تروریستی از بین هزاران طرح خنثیشده به مرحله اجرا میرسد همراه با انواع خبرسازیها و پروپاگاندا همراه میشود. اما در مقابل، عملکرد موفق نهادهای امنیتی در بسیاری از توطئههای خنثیشده به دلایل امنیتی مجال رسانهای شدن نمییابد و دیده نمیشود.