شیطنت روزنامه انگلیسی تلگراف و حواشی آن

[عبدالباسط انصاری] دیروز برخی رسانه‌های معاند از جمله شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال به نقل از روزنامه انگلیسی تلگراف مدعی شدند که ترور شهید هنیه با استخدام چند مأمور سپاه حفاظت انصارالمهدی و با حرکت عمدی آنان برای تضعیف دولت چهاردهم و مسعود پزشکیان رقم خورده است. این روزنامه انگلیسی از قول یک منبع ناشناس تحت‌عنوان «مقام نزدیک به پزشکیان» آورده است: «نقص امنیتی که به ترور هنیه منجر شد ممکن است اقدام عمدی سپاه باشد تا از این طریق به حیثیت پزشکیان ضربه بزند». پس از ترور شهید هنیه در تهران برخی رسانه‌های غربی خط خبری‌ای با محوریت تخریب سیستم امنیتی کشور و جنگ روانی برای ناکارآمد نشان‌دادن دستگاه‌های امنیتی را آغاز کردند که سه محور داشت: الف) سهل‌انگاری و غفلت در حفاظت از شهید هنیه و بی‌توجهی مأموران به اصول اولیه حفاظت. ب) القای نفوذ بالای موساد در بین مأموران امنیتی پ) ضربه عامدانه برای اثرگذاری بر مسائل سیاسی داخلی.
در چارچوب سناریوی نخست؛ ادعایی از سوی روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مطرح شد مبنی بر اینکه ترور شهید هنیه بر اثر انفجار بمبی بوده که از دو ماه قبل! در محل اسکان وی در شمال تهران جاسازی شده بود. دروغی که به حدی عجیب و غیرقابل باور بود که توجه چندانی به آن صورت نگرفت. بدیهی است که پیش از ورود هر مهمان خارجی به محل اسکان، بررسی وضع امنیتی آن مکان با دستگاه‌های ردیاب الکترونیکی و اینگونه ابزارها برای خرابکاری‌های احتمالی صورت می‌گیرد و یک اصل ابتدایی اینچنینی بعید است مورد غفلت نیروهای امنیتی قرار گرفته باشد. در راستای سناریوی دوم و سوم نیز رسانه انگلیسی تلگراف مدعی شده است دو مأمور امنیتی تطمیع شده توسط موساد در محل اسکان شهید هنیه بمب کار گذاشته‌اند و تا لحظه نهایی نیز منتظر قطعی شدن اسکان رئیس دفتر سیاسی حماس در همان ساختمان و طبقه شده‌اند سپس از کشور خارج شده و از راه دور بمب را منفجر کرده‌اند. تلگراف در ادامه از قول یک ناشناس که مدعی شده مقام نزدیک به پزشکیان است این ترور را عامدانه و برای تضعیف دولت پزشکیان عنوان کرده است. ادعای روزنامه انگلیسی تلگراف شباهت زیادی به خبرسازی‌های مرسوم رسانه‌های غربی علیه ایران دارد و به‌نظر می‌رسد در پس آن اختلاف‌افکنی در سطح جامعه و القای درگیری در سطح کلان سیاسی و امنیتی کشور، هدف‌گذاری شده است. طرح چنین ادعاهایی برای اثرگذاری بیشتر نیازمند به کارگیری تاکتیک رسانه‌ای استناد به یک «منبع ناشناخته» با هدف اعتباربخشی به ادعاست. انتشار نقل قول تحت عنوان مقام نزدیک به رئیس‌جمهور با هدف فوق صورت گرفته است. یک احتمال ضعیف دیگر نیز درباره گزارش تلگراف وجود دارد و آن بی‌دقتی و بی‌فکری یک چهره سیاسی داخلی و طرح چنین ادعاهایی در گفت‌وگو با این رسانه انگلیسی است. نگارنده قصد ضریب‌دادن، رسمیت بخشی و اعتباربخشی به صحت ادعای تلگراف را ندارد اما با درنظر گرفتن این فرض بسیار ضعیف، ضروری است حلقه اول نزدیکان دکتر پزشکیان مراقب افراد حاشیه‌ساز و مسئله‌دار باشند و با احتیاط و دقت بیشتر و شناسایی و طرد اینگونه افراد، زمینه اختلاف در کشور آن هم در چنین موضوعات حساسی را از بین ببرند. اینگونه مواضع درصورت صحت هم سبب شکاف در سطوح سیاسی و امنیتی کلان کشور و در میان نهادهای دولتی و حاکمیتی می‌شود، هم بازتاب بدی در افکار عمومی داخلی دارد و منجر به دوقطبی‌سازی‌‌های مضر می‌شود و هم خدای ناکرده سبب بدبینی و شبهه در ذهن افکار عمومی منطقه -که همواره ایران را الگوی حمایت از مقاومت معرفی کرده و از سران سازشکار خود انتقاد می‌کنند- خواهد شد.
در نهایت باید گفت ترور یک رهبر مقاومت ضربه‌ای به این جبهه است و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که همواره بزرگ‌ترین پشتیبان نیروهای مقاومت در برابر آمریکا و صهیونیست‌ها در منطقه بوده است هیچ‌گاه در حفاظت از رهبران مقاومت سهل‌انگاری نمی‌کند. افزون بر آن سپاه پاسداران رقیب سیاسی هیچ دولتی نبوده و نیست که بنا داشته باشد با چنین اقداماتی دولت را تضعیف و تخریب کند. لازم به ذکر است اخیرا رهبر انقلاب درباره ضرورت شنیده شدن صدای واحد از کشور در مسائل مهم و کلان تذکر دادند. موضوعات امنیتی ازجمله این مسائل است و یقینا همه جریان‌ها، گروه‌ها و نهادها باید در مسائل امنیتی بیشترین دقت، هماهنگی و وحدت را داشته باشند تا رسانه‌های غربی و معاند از مواضع آنان سوءاستفاده نکنند.