مدال‌هایی که طلسم شدند!

جوان آنلاین: هشتمین روز از رقابت‌های المپیک پاریس هم برای ایران مدالی در پی نداشت. این در حالی بود که تصور می‌شد نخستین مدال ایران روز گذشته و در رشته تیراندازی کسب شود. با وجود این تیراندازی برخلاف المپیک توکیو نتوانست در پاریس مدال‌آور باشد. 
 
کاروان ایران روز گذشته سه نماینده داشت؛ هانیه رستمیان در تیراندازی که ساعت ۱۱ پشت خط آتش ایستاد، علی لبیت در دوچرخه (جاده – مسابقات اصلی) که ساعت ۱۲:۳۰ رکاب‌زنی را آغاز کرد و حسین تفتیان که ساعت ۱۳:۵۵ در دور اول دو ۱۰۰ متر مردان پشت خط قرار گرفت، اما دست هیچ یک به مدال نرسید. 
صعود هانیه رستمیان به فینال تپانچه ۲۵ متر علاوه بر بالا بردن انتظارات از او، امید زیادی هم برای مدال‌آوری کاروان ایران در روز هشتم المپیک ایجاد کرده بود، خصوصاً که نصراصفهانی، سرمربی تیم‌ملی تپانچه ایران نیز ضمن تأکید بر اینکه صعود رستمیان به فینال به اندازه یک مدال ارزش دارد، مدعی بود که این بانوی تیرانداز می‌تواند ایران را صاحب نخستین مدال کاروان کند. او در حالی با امتیاز ۵۸۸ فینالیست شده بود که برای نخستین بار، امتیاز ۵۸۴ به فینال راه نیافت و این نشان از سطح بالای رقابت‌ها داشت. رستمیان، اما در پایان فینال تپانچه ۲۵ متر المپیک پاریس در رده ششم ایستاد و نتوانست طلسم مدال نگرفتن کاروان ایران را بشکند. درحالی‌که در پایان دور مقدماتی و در مجموع دو بخش دقت و سرعت با ایستادن در رده سوم راهی فینال شده بود، اما در نبرد با هشت تیرانداز از مجارستان، هند، ویتنام، چین، کره‌جنوبی، فرانسه و امریکا برای کسب مدال تپانچه ۲۵ متر با کسب ۱۹ امتیاز به کار خود در این رقابت‌ها پایان داد و با ایستادن در رده ششم، دستش به مدال نرسید. صعود رستمیان به فینال تپانچه بانوان در المپیک برای نخستین بار در تاریخ حضور ایران در المپیک رقم خورد. پیش از این ایران در هیچ‌یک از ادوار المپیک در تپانچه ۱۰ متر و تپانچه ۲۵ متر در بخش بانوان فینالیست نداشته که رستمیان برای نخستین بار در بخش بانوان به این مهم دست یافت. 


 بانوی نخستین‌ها دستش به نخستین مدال نرسید
رستمیان همچنین نخستین ورزشکاری بود که موفق به کسب سهمیه المپیک پاریس شد و به دنبال کسب نخستین مدال کاروان هم بود که این آخری با وجود تلاش بسیار محقق نشد، درحالی‌که خودش هم انتظار مدال‌آوری داشت: «همه فینالست‌ها جزو ۱۰ نفر اول رنکینگ بودند. البته تجربه حضور در فینال آن‌ها را داشتم، اما فینال آن‌هم در این رشته اصلاً قابل پیش‌بینی نیست. با توجه به مسابقه گذشته و تمرینات، انتظار فینالیست شدن را داشتم و خوشحالم که رکورد خودم را هم زدم، اما با توجه به تجربیات فینال‌ها از خودم انتظار مدال داشتم و به همین دلیل هم ناراحتم، اما المپیک شرایط خاص خودش را دارد.»
 فینال المپیک را نمی‌توان دست‌کم گرفت
نصراصفهانی، اما از عملکرد رستمیان در فینال المپیک پاریس ابراز رضایت کرد: «هانیه در مسابقات رکورد‌های بالایی زد و در فینال هم رکورد خوبی را ثبت کرد. این نشان از سطح بالای فینال داشت. البته بین همین نفرات در باکو نایب‌قهرمان جهان و در کره نایب‌قهرمان آسیا شده بود، اما اینجا فینال المپیک است و نباید آن را دست‌کم گرفت.»
 حذف سریع‌ترین مرد ایران در مرحله مقدماتی
دومین نماینده ایران در روز هشتم که سرنوشتش خیلی زود مشخص شد، حسن تفتیان بود. درست زمانی که علی لبیب در رقابت با حریفان خود در حال رکاب زدن در جاده‌های پاریس بود، حسن تفتیان در دور اول مسابقات دو ۱۰۰ متر مردان پشت خط ایستاد، اما کار او در پاریس خیلی زود به پایان رسید، چراکه تفتیان با قرار گرفتن در رتبه پنجم گروه خود در دور اول از راهیابی به فینال این مسابقات بازماند. 
تفتیان بعد از کنار رفتن از مسابقات گفت: «بهترین رکورد فصل خودم را زدم، اما با این رکورد نتوانستم صعود کنم. رقابت‌های ۱۰۰‌متر المپیک همیشه سخت‌ترین ماده است و می‌دانستم که کار سختی دارم، اما به صعود امید داشتم و تمرینات خوبی را پشت سر گذاشته بودم و فکر می‌کردم صعود می‌کنم. همیشه در مقدماتی با همین رکورد‌ها صعود می‌کنند، اما این دوره سطح رقابت‌ها بالاتر بود. ضمن اینکه من همیشه در گروه مرگ قرار می‌گیرم!» 
 تنها نماینده
با توجه به حذف زودهنگام تفتیان، ملی‌پوش دوومیدانی ایران از المپیک پاریس، مهدی الفتی تنها نماینده کشورمان در روز نهم است. اگر تفتیان روز گذشته موفق به عبور از مرحله مقدماتی می‌شد، ساعت ۲۱:۳۰ امروز در فینال ۱۰۰ متر مردان پشت خط می‌ایستاد، اما حالا مهدی الفتی تنها نماینده امروز ایران است که ساعت ۱۷:۵۵ در فینال پرش خرک به مصاف حریفانش می‌رود. 
الفتی که بعد از ۶۰ سال موفق به کسب سهمیه المپیک پاریس برای ژیمناستیک ایران شده است، کمتر از یک هفته قبل (ششم مرداد) در وسیله پرش خرک به اجرای حرکت پرداخت و به واسطه کسب ۵۸۳/۱۴ امتیاز در رده هشتم ایستاد و موفق به کسب جواز حضور در مرحله فینال پرش خرک شد. این نخستین بار است که یک ژیمناست ایرانی راهی فینال وسیله پرش می‌شود. الفتی که بار‌ها و بار‌ها ژیمناستیک را ورزش لحظه‌ها خوانده، امیدوار است در نخستین حضورش در المپیک دستش به مدال برسد.