روزنامه جوان
1403/05/20
توصیههای رسانهای به رئیسجمهور
مسئولان معمولاً در روز خبرنگار به مدیران و اصحاب رسانه تبریک و خداقوت میگویند و جبران این تبریکات، پیشنهادها و توصیههایی است که اهالی رسانه میتوانند به مسئولان ارائه دهند. ازآنجاکه دفتر رئیسجمهور محترم بنده را به همراه جمعی از اهالی رسانه به نشستی دعوت کردند که به دلیل کسالت نتوانستم دعوتشان را اجابت کنم، ضمن تشکر از دعوتشان، نکاتی را که میخواستم مطرح کنم در این نوشتار کوتاه به ایشان و سایر دولتمردان جدید تقدیم میدارم:۱- در سالهای متمادی یکی از مهمترین نقاط ضعف دولتها، بازنمایی دستاوردهایشان برای جامعه بوده و اتفاقاً رهبر معظم انقلاباسلامی در دیدارهای گوناگون با ادوار مختلف کابینهها، بر اهمیت اطلاعرسانی اقدامات و پیشرفتها و اصلاح سازوکارهای اطلاعرسانی تأکید نمودهاند. این مشکل چپ و راست نمیشناسد و تقریباً در ادوار مختلف بهرغم تغییر تیمهای رسانهای همچنان باقی است. به نظر میرسد ریشه اصلی این چالش که ممکن است دولت آقای پزشکیان هم با آن دستبهگریبان باشد، ناشی از دو نکته است؛ اول ضعف ساختار روابط عمومیها در وزارتخانهها و سازمانها که عمدتاً به دلیل کیفیت پایین بدنه سرمایه انسانی این بخش در دولت است، بهگونهای که گاه نیروهای مازاد دستگاهها را به این بخشها گسیل میکنند. دوم آنکه عناصر رسانهای اطراف نامزدها و احزاب هم که مصدر اصلی کار اطلاعرسانی را در دست میگیرند، عمدتاً گرایش سیاسی دارند و نه حرفهای. عناصر سیاسی هرچند به رئیسجمهور علاقهمند هم باشند، دغدغههای خود را دنبال و گمان میکنند مسئله میلیونها نفری که به رئیسجمهور رأی دادهاند همان مسائل معمول آنهاست که عمدتاً مطالباتی سیاسی است، ازاینرو بهجای توجه به مطالبات واقعی مردم و انتقال آنها به دولتمردان و نیز اقناع افکار عمومی، به دنبال راضی کردن معدود افراد پیرامون خود هستند. به رئیسجمهور محترم توصیه میکنم در انتخاب تیم اطلاعرسانی خود در دولت و وزارتخانهها، نه گرایش حزبی و فعالیت ستادی در انتخابات، بلکه توانمندی حرفهای و نیز مردمی بودن افراد را در اولویت اول قرار دهد.
۲- برای همه ما و کسانی که دل در گرو نظام و انقلاب دارند، موفقیت دولت چهاردهم یک آرزوی قطعی است، چراکه پیروزی این دولت، در واقع پیروزی نظام و کشور است. ما هم به سهم خود میکوشیم به کارآمدی دولت چهاردهم و رئیسجمهور کمک کنیم و رمز این کارآمدی را در دو نکته اساسی میدانیم؛ نخست استماع نقد دلسوزانه که سهم ما اهالی رسانه ارائه نقدهای تخصصی از عملکردها و تصمیمها و انتخابهاست و سهم دولتمردان شنیدن و توجه به این نقدهاست و امید است که مفید واقع شده و به حل مشکلات کشور کمک کند. ازاینرو انتظار آن است که دولت از نقد دلسوزانه استقبال کند و با رسانههای منتقد (و نه مخرب) برخورد سلبی نکند. اما کارآمدی دولت چهاردهم، وجه دیگری هم دارد و آن تکثیر رئیسجمهور در تمام سلسلهمراتب دولت است.
جناب پزشکیان خودشان بارها گفتهاند که دولت سوم کسی نیستند و مردم هم به ایشان با ویژگیهای خاص خودش یعنی صداقت، عدالتخواهی، سادهزیستی، مردمگرایی و برخورداری از ادبیات دینی رأی دادهاند و انتظار دارند کارگزارانی با این صفات بر سر کار بیایند. علاوه بر اعضای کابینه در سطوح عالی، حتی مدیران میانی و سطوح پایین دولت، یعنی همانها که در لبه تعامل با مردماند مثل فرماندار و بخشدار و مدیران شهرستانی اتفاقاً به دلیل مواجهه بیشتر با عامه مردم، باید بیشتر به این صفات متصف باشند. مردم دوست دارند کارگزارانی شبیه رئیسجمهورشان ببینند.
در این مدت بسیاری که چندسالی از پست و صندلی دور بودهاند، به بازگشت به کرسیهایشان امیدوار شدهاند و شاید در شوراهای راهبری و غیرراهبری هم به رئیسجمهور پیشنهاد شوند، اما معلوم نیست بسیاری از اینان دغدغهشان حل مشکلات مردم یا حتی جلب رضایت عمومی برای دولت جدید باشد. رئیسجمهور باید بداند، در نهایت افرادی با ویژگیهای شبیه خود و نه لزوماً عشاق کرسیها میتوانند هم به مردم خدمت کنند و هم رضایت و دعای خیر مخلوقات را برای دولت جدید کسب نمایند.
مولای متقیان علی علیهالسلام در فرمان خود به مالک میفرمایند: «وَتَوَخَّ مِنْهُمْ أَهْلَ التَّجْرِبه وَالْحَیَاءِ، مِنْ أَهْلِ الْبُیُوتَاتِ الصَّالِحَه، وَالْقَدَمِ فِی الاِْسْلاَمِ الْمُتَقَدِّمَه، فَإِنَّهُمْ أَکرَمُ أَخْلاَقاً وَأَصَحُّ أَعْرَاضاً، وَأَقَلُّ فِی الْمَطَامِعِ اشْرَاقاً، وَأَبْلَغُ فِی عَوَاقِبِ الاُْمُورِ نَظَراً. [کارگزاران دولتى]را از میان مردمى باتجربه و باحیا، از خاندانهای پاکیزه و باتقوى، که در مسلمانى سابقه درخشانى دارند انتخاب کن، زیرا اخلاق آنان گرامیتر، و آبرویشان محفوظتر، و طمعورزىشان کمتر، و آیندهنگری آنان بیشتر است.»
سایر اخبار این روزنامه
الحاق کروزهای شکارچی ناوشکن به نیروی دریایی سپاه
اما شکایت وزارت پزشکیان از من را لنکرانی پس گرفت!
جنگ روانی و رسانهای برای انصراف از خونخواهی
پاسخ ایران از پرونده آتشبس جدا انجام خواهد شد
توصیههای رسانهای به رئیسجمهور
شکست شورای راهبری
شکست شورای راهبری
فاتحان قله المپیک
«کابوس اسرائیل» جانشین هنیه