قتل عام 120 زن و کودک و سالمند

[عبدالباسط انصاری] بامداد شنبه باز هم غزه، شاهد یکی از بی‌رحمانه‌ترین جنایات رژیم خونخوار صهیونیستی بود. بمباران مدرسه «التابعین» واقع در محله «الدرج» غزه، محل اسکان چند هزار نفر از آوارگان جنگ، در زمان نماز صبح و شهادت بیش از یک صد نفر و مجروحیت ده‌ها نفر از نمازگزاران. جنایتی که به‌نظر می‌رسد در ادامه سلسله کشتارهای سنگین رژیم صهیونیستی است که هر چند هفته یک‌بار در کنار کشتار روزانه فلسطینیان انجام می‌شود و در قتل‌عام بیمارستان‌ها، حمله به چادرهای آوارگان، کشتار خان‌یونس، بمباران النصیرات و مواردی از این دست مشاهده شد. در ادامه گزارش به ابعاد جنایت التابعین و بازتاب‌های آن و همچنین تحلیل اهداف آن در گفت‌وگو با کارشناسان پرداخته‌ایم:

به‌وقت جنایت؛ حمله وحشیانه به نمازگزاران مظلوم
صبح شنبه بود که رسانه‌های منطقه‌ای تصاویری هولناک از جنایت تازه اسرائیل در هدف گرفتن نمازگزاران ساکن مدرسه التابعین منتشر کردند که تاثر شدید افکار عمومی را برانگیخت. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی با انداختن سه بمب سنگین بر سر نمازگزاران در هنگام اقامه نماز جماعت صبح، سبب شهادت بیش از یک صد نفر از آنان و مجروح شدن ده‌ها نفر شدند. مطابق اعلام برخی رسانه‌ها مدرسه التابعین در محله الدرج غزه قریب 2هزار آواره را در خود جای داده است و بر این اساس احتمال افزایش آمار تلفات وجود دارد.

حمله اسرائیل با بمب‌های یک تنی/ غیرقابل شناسایی شدن اجساد
العالم در گزارشی از جنایت التابعین نوشت: «بیش از دو هزار آواره فلسطینی از مناطق مختلف باریکه غزه در مدرسه التابعین واقع در محله الدرج در شهر غزه اسکان گزیده بودند که بامداد شنبه هدف حمله هولناک جنگنده‌های صهیونیستی قرار گرفتند که بر اثر آن، بیش از ۱۰۰ شهید و ده‌ها تن مجروح شدند. این جنایت یکی از فجیع‌ترین حملاتی است که ارتش رژیم اشغالگر در هفته‌های اخیر در باریکه غزه مرتکب شده است. به‌علت شدت فاجعه و زیاد بودن تعداد شهدا، کادر درمانی و پزشکی تاکنون نتوانسته‌اند اجساد همه شهدا را از زیر آوار خارج کنند. اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل، مدرسه تابعین را به موشک‌هایی که وزن سرجنگی هر یک از آنها به حدود یک تن می‌رسد، هدف قرار داده است.» العالم در گزارش دیگری اعلام کرد: «این مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطین بود و بیشتر شهدا کودکان و افراد سالخورده هستند که در این مدرسه پناه گرفته بودند.» المیادین نیز در گزارشی از بمباران التابعین آورده است: «محمود بصل، سخنگوی دفاع مدنی در غزه گفت: بمباران اسرائیل منجر به سوختن اجساد فلسطینی‌ها شد و خدمه در تلاش برای مهار آتش جهت بازیابی اجساد شهدا و نجات مجروحان هستند. بسیاری از اجساد شهدای حادثه بمباران تکه‌تکه شده و سوخته‌اند. هنوز مقادیر زیادی از اعضای بدن و اجساد تکه‌تکه شده در داخل بیمارستان «الاهلی العربی» وجود دارد و صاحبان آنها شناسایی نشده‌ و بیشتر مجروحان منتقل شده به بیمارستان نیز در وضعیت بسیار وخیم هستند. روزنامه‌نگار «خالد الشتلی» نیز در گفت‌وگو با المیادین گفت که اشغالگران هنگام بمباران مدرسه التابعین در غرب شهر غزه از 3موشک استفاده کردند که هر موشک بیش از دو هزار پوند وزن داشت.»
محمد مغیر رئیس بخش امدادرسانی دفاع مدنی غزه نیز عنوان کرده است بمب‌های مذکور از نوع بمب‌های آمریکایی سنگین «MK-84» بوده است.(1)



واکنش‌ها به جنایت التابعین و توجیهات وقیحانه صهیونیست‌ها
در واکنش به جنایت وحشیانه حمله به مدرسه التابعین، حماس و جهاد اسلامی فلسطین بیانیه‌هایی صادر کردند. در بیانیه حماس درباره این جنایت آمده است: «قتل عام آوارگان فلسطینی در این مدرسه تأییدی آشکار از طرف صهیونیست‌ها بر ادامه جنگ و کشتار مردم غزه است. ارتش رژیم اسرائیل به بهانه‌های واهی غیرنظامیان، مدارس، بیمارستان‌ها و چادرهای آوارگان را هدف قرار می‌دهد که همه آنها دروغ‌های آشکار برای توجیه جنایات این رژیم است. تشدید جنایت صهیونیست‌ها در تمام مناطق نوار غزه بدون حمایت مستقیم آمریکا از این حکومت افراطی صهیونیستی و ارتش تروریستی آن ادامه نمی‌یافت و آمریکا در این جنایت شریک است.»(2) جهاداسلامی نیز در بیانیه خود عنوان کرد: «بهانه‌های ارتش رژیم صهیونیستی برای تخریب مدارس در نوار غزه همان بهانه‌هایی است که برای تخریب بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار می‌داد و کذب بودن آنها نیز ثابت شده است. ناکامی نهادها و دادگاه‌های بین‌المللی در اعلام کردن سران رژیم صهیونیستی به‌عنوان جنایتکار جنگی، موجب شده تا این رژیم بیش از پیش به جنایات خود ادامه دهد.»(3) ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با ابراز اینکه حمله به التابعین مصداق جنایت جنگی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت است عنوان کرد: «تنها راه مقابله با این رژیم سفّاک، اقدام محکم و قاطع کشورهای اسلامی و آزادی‌خواه جهان در حمایت عملی از ملت فلسطین و مبارزات و مقاومت مشروع این ملت علیه اشغالگری و تجاوز است.» حزب‌الله لبنان نیز با انتشار بیانیه‌ای درباره جنایت علیه نمازگزاران مدرسه التابعین عناون کرد: «آنچه دشمن صهیونیست انجام داد تأکیدی بر جنگ متکی بر کشتارجمعی است که علیه ملت فلسطین به راه انداخته است و گزینه واقعی آن قتل و ارتکاب کشتارهاست. بحث آتش بس و تعیین موعد جدید مذاکرات دروغ و نیرنگی بیش نیست که تأثیری بر ملت فلسطین، گروه‌های مقاومت و جبهه‌های پشتیبانی از غزه نخواهد گذاشت..»(4)
همچنین وزارت‌خارجه کشورهای لبنان، سوریه، قطر، عربستان، اردن و ترکیه با صدور بیانیه‌‎هایی جنایت التابعین را محکوم کردند. انصارالله یمن، دفتر ریاست‌جمهوری عراق، الازهر مصر، شورای همکاری خلیج‌فارس، اتحادیه عرب، گزارشگر ویژه سازمان ملل، آنروا و مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا نیز به محکوم‌کردن جنایت التابعین پرداختند. آیت‌الله سیستانی مرجع اعلای شیعیان عراق نیز درباره این جنایت گفت: «کلمات از محکومیت این جنایت‌های زشت و فجیع که بر گُرده وحشی‌های انسان‌نما سنگینی می‌کند، عاجز است؛ وحشی‌هایی که از همه ارزش‌های انسانی و اصول والا تهی هستند. مایه تأسف است که آنها مورد حمایت نامحدود برخی از کشورهای بزرگ‌اند و این حمایت‌ها مانع از اجرای قوانین بین‌المللی مختص جنایتکاران شده است.»(5)
رژیم صهیونیستی در توجیهی تکراری و وقیحانه عنوان کرده است علت حمله به مدرسه التابعین در الدرج غزه، حضور نیروهای مقاومت فلسطین در آن بوده است. توجیهی که پیشتر در حمله به بیمارستان‌ها و اردوگاه‌های اسکان موقت آوارگان نیز بارها و بارها تکرار شده بود.

پی‌نوشت‌ها:
1- farsnews.ir/mohamadahmadi89/1723294681653068065
2- tn.ai/3137119                      3- tn.ai/3137024
4-fa.alalam.ir/news/6919638             5-isna.ir/xdRF9J

بررسی سه فرضیه احتمالی درباره اهداف  حمله اسرائیل به مدرسه التابعین غزه در گفت‌وگوی شهروند با سیدجعفر قنادباشی
از «شرّ ذاتی آدم کشی» تا «پنهان کردن نیاز به آتش بس»

[راضیه زرگری] صبح شنبه جنایتی دیگر توسط رژیم صهیونیستی در غزه رقم خورد که نمازگزاران فلسطینی را در مدرسه التابئین مورد هدف موشک قرار داد و دست‌کم 100شهید برجای گذاشت. در ماه‌های اخیر اسرائیلی‌ها به‌صورت روتین 20یا 30روزه، چنین حملاتی داشته است. چنین جنایاتی چه آورده ای برای رژیم اسرائیلی که خود در لبه پرتگاه قدم می‌زند، می‌تواند داشته باشد؟ سیدجعفر قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه  و شمال آفریقا در گفت‌وگو با شهروند سه سناریو را برای تداوم این حملات سنگین و جنایت بار از سوی رژیم اسرائیل مطرح کرد و گفت:« احتمال اول از هدف صهیونیست‌ها از این حمله مرگبار به غیرنظامیان در صفوف نماز در غزه، این است که آنها می‌خواهند بی‌پروایی خودشان را در ادامه کشتار به نمایش بگذارند تا به خیال خود حماس را تحت فشار مضاعف قرار دهند و از مواضع مقاومت غزه عقب نشینی کنند.

جنایت می‌کنند تا نیازشان به آتش بس را پنهان کنند
قنادباشی با اشاره به اینکه در شرایطی که بین گروه‌های درگیر جنگ مذاکراتی برای پایان تنش برقرار است، یکی از شیوه‌های امتیازگیری بی‌پروا نشان دادن خود در ادامه جنگ و درگیری است، ادامه داد:«این یک فرمول کلی است که به‌نظر می‌رسد صهیونیست‌ها از آن تبعیت می‌کنند تا بگویند ما هیج ابایی از شهدای بیشتر و جنایت‌های بیشتر در غزه نداریم و نیازی هم به آتش بس و ترس از واکنش‌های بین‌المللی هم نداریم. به‌عبارتی آنها می‌خواهند اینگونه نیازشان را به آتش بس پنهان کنند.»

تأثیرناپذیری اعجاب آور حماس از تداوم جنایت‌های اسرائیل
این کارشناس منطقه با این حال معتقد است این فرضیه طی 10ماه گذشته بارها و بارها با شکست مواجه شده است:« این شیوه امتیازگیری صهیونیست‌ها علیه مقاومت فلسطین جواب نداده و بعد از این هم جواب نمی‌دهد. همانطور که پیش از این هم شاهد بمباران بیمارستان‌ها، تخریب زیرساخت‌ها، قطع آب و از بین بردن همه امکانات زندگی برای آوارگان غزه بودیم تا مقاومت فلسطین را از پای درآورند. حماس اما به‌طور اعجاب آوری براساس مقاومت مردم غزه، هیچ واکنشی که نشان‌دهنده تأثیرپذیری از این حملات و جنایت‌ها باشد، از خود نشان نداد. قدرت حماس هم هم‌اکنون براساس تأثیرناپذیری از برنامه‌های جنایت وار اسرائیل در غزه است.»

ادعای بی‌اساس حضور فرماندهان حماس در منطقه مورد هدف
قنادباشی با تأکید بر اینکه حماس هم‌اکنون در حال چینش مهره‌های مدیریتی بعد از شهادت اسماعیل هنیه است، فرضیه دوم صهیونیست‌ها از این حمهل مرگبار را مطرح کرد:«احتمال دوم به حضور فرماندهان حماس در این منطقه برمی‌گردد. صهیونیست‌ها گفتند که احتمال می‌رود یحیی سنوار و چند تن از مقامات حماس در این اجتماعی حضور داشتند و به همین دلیل این منطقه مستقیما با چند موشک مورد هدف قرار گرفت. همانطور که در دفعات قبل حضور محمد الضیف را بهانه حمله کرده بودند و مشخص شد این ادعاها بی‌اساس است.»

فرضیه سوم، جنون همیشگی صهیونیست‌ها از کشتن انسان هاست
سومین فرضیه اما به جنون همیشگی و دیوانگی صهیونیست‌ها از کشتن انسان‌های بی‌گناه برمی‌گردد که در همین رابطه قنادباشی به شهروند توضیح داد:«صهیونیست‌ها اشتهای سیری ناپذیر در کشتار دارند و به‌ویژه از جنایت و کشتار زنان و کودکان لذت می‌برند. شهرک نشینان بواسطه ددمنشی و سبوعیت ذاتی‌شان از شهید کردن فلسطینیان لذت می‌برند و با افتخار سند جنایت هایشان را برای هم می‌فرستند. »این کارشناس فلسطین با تأکید بر اینکه احتمال اول به‌نظر پر رنگ‌تر است، ادامه داد:« در کل صهیونیست‌ها نشان دادند که همواره محاسباتشان ابلهانه غلط بوده یا براساس شهوت آدم کشی ذاتی‌شان این جنایت‌ها را ادامه می‌دهند.این شیوه را بارها تجربه کرده اند؛ همانطور که در طول 70سال گذشته، ملت فلسطین با شهرک نشینان دشمنی دیرینه‌شان حفظ شده است و حتی نسل پنجم فلسطینیان هم با شهرک نشینان دشمن هستند.

 محکومیت‌هایی که صرفا برای جلوگیری از انتقادات بین‌المللی است
سکوت جامعه بین‌الملل و صرفا محکومیت‌های هر از گاهی جنایت‌های صهیونیست‌ها موضوع دیگری است که در شرایط فعلی اهمیت پیدا می‌کند. قنادباشی در پاسخ به اینکه از منظر حقوق بشر، در باریکه غزه چه اتفاقی باید بیفتد تا سکوت مجامع بین‌المللی حقوق بشر شکسته شود و یک قطعنامه اجرایی علیه رژیم صهیونیستی صادر کنند، گفت:«تحرکات سازمان‌های بین‌المللی اغلب صوری و کمتر نتیجه بخش بوده است. مجمع عمومی سازمان ملل چندبار این جنایت‌ها را محکوم و جنایت‌های شخص نخست‌وزیر اسرائیل در دادگاه‌های بین‌المللی مطرح است همه اینها به کندی کار می‌کنند و صرفا در سطح جلوگیری از انتقادات بین‌المللی است.

سازمان مللی که فقط مجری پوشش حقوقی منافع غرب است
قنادباشی معتقد است هیچ انتظاری هم از این نهادها نمی‌روند ؛ زیرا اساسا سازمان ملل و سازمان‌های حقوق بشر برای منافع ملت‌ها ساخته نشدند بلکه برای این راه‌اندازی شدند که در زمان لازم با پوشش حقوقی از منافع غرب حمایت کنند. صهیونیست‌ها هم یکی از مجریان اصلی منافع غرب در منطقه است. این کارشناس منطقه ادامه داد:« پس طبیعی است که سازمان‌های حقوق بشری ابزاری در دست قدرت‌های بزرگ برای حقوقی جلوه دادن جنایت‌های صهیونیست‌ها باشد. با این حال برخی اقدامات در این میان خوب است؛ مثل پرونده‌ای که آمریکای جنوبی در دادگاه لاهه ارائه داده و همه کشورهای آزادی خواه باید در به ثمر رسیدن آن کمک کنند. همچنین اخیرا سازمان همکاری‌های اسلامی به اتفاق آرا، ترور اسماعیل هنیه را محکوم کردند که این هم از معدود حرکت‌هایی است که مدد دیپلماسی کشورهای انقلابی صورت گرفته و مثبت است.

همه دولت‌های آمریکا در خدمت منافع اسرائیل اند
جنایت‌های ادامه دار رژیم صهیونیستی در غزه، چه نسبتی با تحولات آمریکا در بحبوحه مبارزات انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری دارد؟ قنادباشی معتقد است:« اینکه صهیونیست‌ها در شرایط فعلی برای روی کار آمدن ترامپ تلاش می‌کنند و او را برای بقای حمایت آمریکا از اسرائیل مؤثر می‌دانند، فرضیه خیلی جدی‌ای نیست. زیرا بایدن بیش از ترامپ به صهیونیست‌ها کمک کرد. با این حال این یک اصل کلی است که دولت‌های آمریکا چه دمکرات و چه جمهوریخواه در خدمت منافع اسرائیل است. دولتمردان آمریکا زمانی که به انتخابات نزدیک می‌شوند نگران آرای خود هستند. از سوی دیگر صهیونیست‌ها به‌دلیل اینکه غول‌های رسانه‌های آمریکا را در اختیار دارند و می‌توانند روی افکار عمومی تأثیرگذار باشند پس نظرشان برای تحولات سیاسی آمریکا و روی کار آمدن چهره‌های مهم است. »به‌گفته قنادباشی نگرانی آمریکایی‌ها از تنش در منطقه به بالارفتن قیمت نفت و گاز منطقه و تأثیر اقتصادی بر آمریکا برمی‌گردد که می‌تواند میزان مشارکت مردم در انتخابات را کاهش دهد. به همین دلیل هم بایدن و دیگر سیاسیون، آتش بس را مطرح می‌کنند و خودشان را طرفدار آتش بس نشان می‌دهند تا در نهایت میزان مشارکت مردم در انتخاباتشان پایین نیاید.

فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با «شهروند»: آمریکایی‌ها میدان‌دار نسل‌کشی در غزه هستند

[فرشته کیانی] رژیم صهیونیستی دیروز (شنبه) در ادامه جنایات هولناک خود علیه فلسطینیان، مدرسه‌ای را در غزه که محل اسکان آوارگان بود، هدف قرار داد و جان بیش از ۱۰۰ نفر را گرفت؛ جنایتی که فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل، آن را نسل‌کشی آمریکایی می‌خواند.فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل، با اشاره به بمباران مدرسه التابعین در مرکز غزه، درباره نسبت جنایات رژیم صهیونیستی با آمریکا به «شهروند» گفت: «آمریکا همواره همراه رژیم صهیونیستی در رقم‌زدن جنایات فجیع علیه غیرنظامیان غزه است. این بمب‌هایی هم که دیروز بر سر مردم غزه فرود آمد، آمریکایی بودند، هواپیماها آمریکایی هستند، آمریکا برای این جنگ هزینه می‌کند و از هر حمایتی از جمله رسانه‌ای و حقوقی برای رژیم صهیونیستی دریغ نمی‌کند. در واقع، آمریکایی‌ها میدان‌دار نسل‌کشی در غزه هستند.»

نسل‌کشی در غزه، نسل‌کشی آمریکایی و سیاستی تغییرناپذیر است
این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سرسپردگی تاریخی آمريكا به رژیم صهيونيستي، سنتی که همه روسای‌جمهوری آمریکا بدون استثنا از آن پیروی می‌کنند ، افزود: «جو بایدن اگر می‌خواست، می‌توانست این سیاست کشتار را در غزه متوقف کند، اما رئیس‌جمهوری آمریکا بارها گفته است که من صهیونیستم و از رژیم صهیونیستی چه در کلام و چه در عمل، حمایت می‌کند.» ایزدی با بیان اینکه سیاست حمایت از رژیم صهیونیستی در آمریکا تغییرناپذیر است، ادامه داد: «معتقدم با رفتن جو بایدن، آمدن دونالد ترامپ یا کامالا هریس، هیچ تغییری در سیاست آمریکا در زمینه حمایت تام و تمام از رژیم صهیونیستی رخ نمی‌دهد. نسل‌کشی در غزه، نسل‌کشی آمریکایی است و با رفت‌وآمد روسای‌جمهوری هم بعید است سیاست‌ها در قبال رژیم صهیونیستی تغییری کند.»

نتانیاهو بی‌شک تصمیمی برای توقف کشتار در غزه ندارد
این کارشناس مسائل بین‌الملل، در پاسخ به این سوال که آیا هدف بنیامین نتانیاهو ادامه جنایت در غزه تا هنگام روی کار آمدن احتمالی ترامپ است؟ گفت: «بنیامین نتانیاهو مایل است جنگ غزه ادامه یابد، چه حالا که دولت جو بایدن بر سر کار است و چه در دولت احتمالی ترامپ. بعید است که او تصمیمی برای توقف کشتار در غزه داشته باشد و در این شکی نیست.»

حقوق بشر آمریکایی؛ عملیات روانی برای انحراف ذهن مخاطب
ایزدی درباره ادعاهای آمریکا در زمینه حمایت از حقوق بشر و تناقض آن با جنایات مورد حمایتش در غزه بیان کرد: «داعیه‌داری آمریکا درباره حقوق بشر عملیات روانی برای منحرف‌کردن ذهن مخاطبان است و نباید گول این ادعاها را خورد. کسانی که در 10 ماه گذشته، روزانه چندده کودک فلسطینی را می‌کشند، قطعا توجهی به حقوق بشر ندارند.»

هدف آمریکا خرید وقت برای رژیم صهیونیستی است
فواد ایزدی در پایان با اشاره به مذاکرات آتش‌بس به پیشنهاد آمریکا و در عین حال تکرار جنایات رژیم صهیونیستی افزود: «هدف آمریکا در 10 ماه گذشته، خرید وقت برای رژیم صهیونیستی بوده تا بتواند با خیالی آسوده به نسل‌کشی خود در غزه ادامه دهد و با توجه به حمایت آشکار آمریکا از رژیم صهیونیستی، ادعای سران این کشور مبنی بر اینکه نمی‌خواهند جنگ در منطقه گسترش یابد، چیزی جز عملیات روانی و تبلیغاتی نیست.»