نظر مثبت کمیسیون‌ها به اکثر وزیران پیشنهادی

جوان آنلاین: دیروز ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت از صبح در ۱۳ کمیسیون تخصصی مجلس حضور یافتند و به ارائه‌های برنامه‌های خود پرداختند. در این جلسات وزرای پیشنهاد شده برتلاش برای تحقق برنامه هفته توسعه و سیاست‌های کلی نظام و همچنین تداوم مسیر و پروژه‌های جاری در دولت قبل و تداوم راه شهید رئیسی تأکید کردند. البته معلوم است برخی از این وزرا که از اصلاح‌طلبان رادیکال هستند برای عبور از سد مجلس دوازدهم این سخنان را بر زبان می‌آوردند. اما همین که این افراد متوجه شدند وزیر در نظام جمهوری اسلامی ایران باید با دیگر نهاد‌ها تعامل داشته باشد، یک قدم مؤثر و روبه جلو است. در حالی که جریان رادیکال اصلاح‌طلب در حال تلاش برای اعتبارزدایی از پزشکیان است، افراد معرفی شده و سخنان این افراد در کمیسیون‌های تخصصی خط و مشی واقعی دولت پزشکیان را نشان می‌دهد.   وزیران پیشنهادی در کمیسیون‌ها  چه گفتند 
امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده و امیرحسین رحیمی وزرای پیشنهادی دفاع و دادگستری در کمیسیون امنیت ملی حاضر شدند. ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص این جلسه به خبرنگاران گفت: «تقویت توان دفاعی کشور در جنگ نامتقارن و ارتقای جایگاه قوه قضائیه مورد تأکید قرار گرفت. وزیر پیشنهادی دفاع به این موضوع اشاره کرد که به دنبال منابع پایدار برای تحقق نیاز‌های وزارت دفاع است. همچنین تقویت توان دفاعی کشور در جنگ نامتقارن محور دیگر برنامه‌های وزیر پیشنهادی دفاع و نیرو‌های مسلح بود که توسط امیرنصیرزاده شرح داده شد». رضایی با اشاره به مطالبات برخی اعضای کمیسیون از وزیر پیشنهادی دادگستری، بیان کرد: «تقویت جایگاه قوه قضائیه، ضرورت رسیدگی به عدالت در پرداخت به کارکنان اداری و قضایی، نظارت بر رفتار قضات در قوه قضائیه، ساماندهی امور برای تکریم بیشتر ارباب رجوع از جمله مطالبات اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از وزیر آینده دادگستری بود». 
براساس اعلام رضایی، دکترعباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی نیرو هم در جلسه با این کمیسیون اعلام کرد که «مسئله اصلی در حوزه وزارت نیرو، ناترازی آب و برق است، و تأکید کرد برنامه‌های مصوب و قوانین باید اجرایی شود. ۱۸ هزار مگاوات در کشور ناترازی برق داریم. علی آبادی برنامه خود را برای رفع این ناترازی در دو بخش تولید و مصرف تشریح کرد.» 
 برنامه‌های احمد میدری، محسن پاک نژاد و علیرضا کاظمی وزرای پیشنهادی کار، نفت و آموزش و پرورش هم در کمیسیون اجتماعی بررسی شد. ولی داداشی سخنگوی کمیسیون با اشاره به برگزاری این جلسه گفت: «در این نشست نمایندگان سؤالات و مطالبات مغفول مانده مردم ذیل مأموریت وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی را طرح و برنامه‌های وزیر پیشنهادی در این خصوص را مطالبه کردند که حوزه‌های کار و کارگری، یارانه‌ها، شرکت‌های زیرمجموعه شستا و حواشی سودده و زیان‌ده این شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و مسائل پیرامون آن از جمله اهم مطالبات و دغدغه‌های طرح شده توسط نمایندگان در این بخش بود». 


سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح جلسه بررسی برنامه‌های پاک‌نژاد، وزیر پیشنهادی نفت در دومین جلسه دیروز این کمیسیون توضیحاتی ارائه کرد. «در این جلسه وزیر پیشنهادی درباره چالش‌هایی که در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و شرکت‌های تابعه مورد سؤال نمایندگان قرار گرفت و برنامه‌های وی درخصوص صادرات نفت، تولید بنزین، توزیع گاز به تمام مناطق کشور، تولید و صادرات محصولات پتروشیمی مورد مطالبه قرار گرفت که پاک‌نژاد هم با تکیه بر تجارب کاری خود در این حوزه پاسخ‌های تقریباً قانع کننده‌ای به این پرسش‌ها داد». 
سخنگوی کمیسیون اجتماعی افزود: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در آخرین جلسه پیش از ظهر دیروز این کمیسیون به منظور ارائه برنامه‌های خود گفت: «اهم مسائل و نکاتی که از طرف نمایندگان کمیسیون در این جلسه طرح و سؤال شد، درباره پراکندگی نیرو‌های بومی آموزش‌وپرورش در شهر‌های غیر از محل سکونت خود، برنامه وزیر پیشنهادی درخصوص مشمول شدن نیرو‌های جذبی جدید آموزش و پرورش از اقتضائات قانون حمایت از خانواده، برنامه وزارتخانه مذکور برای بازسازی بنا‌های قدیمی و ساختن ساختمان‌های جدید مدارس با استاندارد‌های لازم، حقوق و مزایای بازنشستگان آموزش و پرورش و گلایه‌های مردم از سیستم دیپلم‌محور ورود به دانشگاه بود». 
 وزرای پیشنهادی نفت، نیرو و ورزش وجوانان همچنین در کمیسیون انرژی مجلس حاضر شدند. رمضانعلی سنگدوینی نایب‌رئیس کمیسیون انرژی درباره نشست کمیسیون با این وزرای پیشنهادی گفت: «مقرر شد علی‌آبادی برنامه مکتوب به اعضای کمیسیون ارائه دهد. رفع ناترازی برق و تنش آبی و اجرای دقیق برنامه احکام هفتم از جمله مهم‌ترین بحث‌هایی بود که در جلسه مطرح شد. جلسه بعدی وزیر پیشنهادی نیرو با کمیسیون انرژی امروز سه شنبه ساعت ۱۶ برگزار می‌شود». 
روز گذشته وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد و کشاورزی در کمیسیون اقتصادی مجلس هم حاضر شدند. در این نشست ابتدا عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی در کمیسیون حاضر شده و برنامه‌ها و اهداف مدنظر خود را برای تصدی این وزارتخانه تشریح کرد. 
فاطمه مقصودی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «آقای غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی کشاورزی، در ادامه نشست به کمیسیون آمده و به سؤالات نمایندگان درباره برنامه‌های خود پاسخ دادند و دیدگاه‌ها و اهداف مدنظر را هم تشریح کردند. حجت الاسلام اسماعیل خطیب وزیرپیشنهادی اطلاعات سومین میهمان کمیسیون اقتصادی بود که نظرات خود را درباره مسائل مختلف اطلاعاتی و امنیتی کشور بیان و اعضا هم سؤالاتی در حوزه این وزارتخانه مطرح کردند».   عراقچی: قانون اقدام راهبردی دست ما را پر کرد
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی جزئیات جلسه با عراقچی را تشریح کرد و از پایبندی عراقچی به قانون اقدام راهبردی مجلس گفت: «آقای عراقچی در این جلسه با تأکید بر اینکه هیچ تفاوتی بین میدان و دیپلماسی وجود ندارد، عنوان کرد که این دو باید با هم به یک دستاورد برسند، زیرا دیپلماسی بدون میدان هیچ توان و قدرتی ندارد. قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها لازم‌الاجراست و باید از آن تبعیت کنیم. اگر مذاکرات شرافتمندانه شکل گیرد، در چارچوب این قانون خواهد بود. من مذاکرات احیای برجام را با وجود این قانون در سال ۱۴۰۰ شروع کردم و با آن جلو بردم. قانون اقدام راهبردی دست ما را پرتر و قوی‌تر کرده است». 
 عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس هم به جلسه این کمیسیون با خانم «فرزانه صادق مالواجرد» وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و از بررسی برنامه‌های وی در حوزه‌های مختلف از جمله اجرای قوانین مجلس در حوزه مدیریت و ساماندهی بازار مسکن و افزایش ساخت و ساز خبر داد. سخنگوی کمیسیون عمران مجلس اعلام کرده که گزینه پیشنهادی دولت چهاردهم برای وزارت راه‌وشهرسازی در جلسه با این کمیسیون وعده پیگیری نهضت ملی مسکن مطابق با قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم را به نماینده‌ها داده است. 
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس هم از جلسه با ظفرقندی وزیرپیشنهادی بهداشت خبر داد: «آخرین جلسه قبل از اذان ظهر دیروز کمیسیون با محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود. وی نیز همانند سایر وزرای دعوت شده به کمیسیون برنامه‌ها و سیاست‌های خود را تشریح کرده و نمایندگان نیز هر کدام به بیان نظرات خود پیرامون برنامه‌های وی ارائه کردند». پیمان فلسفی نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور وزرای پیشنهادی در کمیسیون کشاورزی، گفت: «وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، وزیر میراث، وزیر راه‌شهرسازی در کمیسیون کشاورزی حضور پیدا کردند. در این جلسه وزرا برنامه‌های خود را بیان کردند. اعضای کمیسیون نیز نظرات و سؤالات خود را مطرح کردند.»  دغدغه اینترنت پاک برای کودکان
براساس اعلام احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در کمیسیون فرهنگی حضور پیدا کرد و برنامه‌های خود را تشریح کرد. سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در این جلسه نمایندگان دغدغه‌های خود درباره ضرورت توسعه صنعت فضایی کشور براساس احکام قانون برنامه هفتم توسعه را ارائه دادند، گفت: «همچنین مواردی درخصوص ضرورت حرکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سمت ایجاد یک سیستم عامل در موتور جست‌وجوگر ملی برای پیشبرد برنامه‌های شبکه ملی اطلاعات و ضرورت حرکت به سمت ایجاد اینترنت پاک کودکان برای حفظ نسل نو و مدیریت فرهنگی نسل نوجوان کشور مطرح شد و وزیر پیشنهادی برنامه‌های خود در این خصوص را ارائه داد». 
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، ضرورت تعیین تکلیف خرید و فروش فیلترشکن‌ها و رسیدن به یک برنامه نظارتی جامع برای مدیریت هوشمند در فضای مجازی و تولید محتوا‌ها را از دیگر مباحث جدی مطرح شده در جلسه بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات در کمیسیون فرهنگی اعلام کرد و گفت: در این جلسه همچنین درخصوص ضرورت تمرکز بر تکمیل شبکه ملی اطلاعات براساس برنامه زمانبندی قانون برنامه هفتم توسعه مباحثی به صورت دقیق ارائه شد. 
این جلسات تا روز شنبه ادامه دارد و تا روز شنبه در صحن علنی مجلس موافقان و مخالفان گزینه‌های پیشنهاد و خود وزیر پیشنهادی سخن خواهند گفت و سپس از نمایندگان برای اعتماد یا عدم اعتماد رأی‌گیری می‌شود تا وزارتخانه‌های دولت چهاردهم سکانداران خودو را بشناسند. 
جوان‌ترین وزیر پیشنهادی، همچنین در کمیسیون فرهنگی بخشی از برنامه خود را این‌گونه تشریح کرد: پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت از طریق توسعه شبکه ملی اطلاعات، اجرای طرح‌های عظیم ملی پیشران، زیرساختی و مبتنی بر آینده‌نگری، فعال‌سازی مزیت‌های رقابتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه، رفع محدودیت‌ها در کنار برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی ایرانی، افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاری‌سازی آنها، جوان‌گرایی در مدیریت اجرایی، ارتقای ساختار‌های حکمرانی فضای مجازی و همگرایی ساختار‌های موازی، توسعه اقتصاد دیجیتال و استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی و دانش بنیان.