روزنامه جوان
1403/05/23
«روباتیک ایران» نایبقهرمان جهان شد
جوان آنلاین: رفته بودند برای کسب خوشرنگترین مدال مسابقات جهانی روباتیک، خصوصاً که حضور مربی مالزیایی نیز ملیپوشان روباتیک کشورمان را برای ایستادن در سکوی نخست امیدوارتر کرده بود؛ مربیای که از همان روزهای نخست حضور در کنار تیم ملی ایران نمیتوانست شگفتی خود را از توانمندیهای بالای ملیپوشان ایران پنهان کند و به همین دلیل بود که امید زیادی به کسب طلا داشت، اما شاید کسب نقره در پکن به مراتب بهتر از دستیابی به طلا بود چراکه حالا تکتک اعضای تیم و مسئولان خوب میدانند تواناییهای دانشآموزان ایران تا چه اندازه بالاست و توجه و حمایت از آنها تا چه اندازه میتواند ایران را به ایستادن روی سکوی نخست نزدیکتر کند. تردیدی نیست که حسرت کسب طلا بر دل تکتک بچهها باقی ماند، اما نایب قهرمانی با توجه به تفاوت فاحش چین به لحاظ امکانات کم افتخاری نیست. حفظ جایگاه و تکرار نایب قهرمانی (مدال نقره) کار سادهای نیست، خصوصاً وقتی با حریفان تا بندندان مسلح روبهرو باشید؛ واقعیتی که حضور چین در سکوی نخست قهرمانی آن را ثابت میکند؛ چینی که به لحاظ امکانات فنی با ایران قابل مقایسه نیست و چه بسا اگر دانشآموزان ایران چنین امکاناتی در اختیار داشتند، چین حتی به گرد پایشان هم نمیرسید. شرایط بهتر بودصد البته که این بار شرایط بچهها به لحاظ تجهیزات به مراتب بهتر از دفعات قبل بود. پیشرفت قابل توجهی در این زمینه حاصل شده بود، اما هنوز هم فاصله زیادی به لحاظ تجهیزات فنی با کشورهایی نظیر چین داریم؛ فاصلهای که در بسیاری از موارد دانشآموزان تیم روباتیک ایران با دانشی که دارند، آن را کاهش میدهند، اما گاه نمیتوان منکر تأثیری شد که وجود قطعات میتواند در نتیجه کار داشته باشد.
سال ۲۰۱۹ تیم ملی روباتیک ایران در نخستین حضور خود در مسابقات جهانی با ایستادن در سکوی سوم تاریخسازی کرد؛ تاریخی که شاید به زعم بسیاری، تکرار آن دشوار یا حتی غیرممکن بود، اما کسب نقره ثابت کرد برای دانشآموزان روباتیک ایران هیچ غیرممکنی وجود ندارد.
تیم دانشآموزی روباتیک ایران که این بار جهت شرکت در مسابقات جهانی عازم پکن شده بود، با ارائه عملکردی بهتر نسبت به دوره قبل، توانست عنوان نایب قهرمانی تیمی را در لیگ technical Report کسب کند؛ لیگی که جایگاه نخست آن را چین میزبان از آن خود کرد و سکوی سوم را رومانی به ارمغان برد، اما ایران توانست با تکیه بر توانمندیهای خود بر پیشرفت دیگر کشورها غلبه کند و یک بار دیگر روی سکوی دوم بایستد. نخبگانی زیر ۱۲ سال.
اما دلچسبترین موفقیت در این رقابتها را دانشآموزان رده زیر ۱۲ سال از آن خود کردند؛ دانشآموزانی که در دو گروه سه نفره در لیگ خلاقیت، هر دو سکوی دوم و سوم را تصاحب کردند تا ثابت کنند شاید ایران از نظر امکانات تفاوت فاحشی با کشورهایی، چون چین داشته باشد، اما به لحاظ خلاقیت اگر بالاتر از مدعیان روباتیک در دنیا نباشد، پایینتر هم نیست و این تنها تفاوت امکانات و قطعات است که امثال چین را صاحب خوشرنگترین مدال میکند. در واقع اگر خلاقیت دانشآموزان روباتیک ایران را مدعیانی، چون چین داشتند، بیشک تا سالها کسی نمیتوانست آنها را از سکوی نخست به زیر بکشد، اما ایستادن ملیپوشان زیر ۱۲ سال روباتیک ایران بر سکوهای دوم و سوم خلاقیت خطری جدی بیخ گوش چین ایجاد کرد و حالا چین بهتر از هر کسی میداند فاصله این خلاقیت را باید با بالا بردن سطح امکاناتش کاهش دهد، در غیر این صورت به زودی باید جایگاه خود را دودستی تقدیم تیم ملی روباتیک ایران کند؛ تیمی که یک بار دیگر توانمندیها و خلاقیتش دنیا را به تحسین واداشت، آن هم در شرایطی که سبقه چندان زیادی در این رشته ندارد.
بزرگترین دستاورد روباتیک ایران ایجاد تغییر نگاه در بین خانوادهها و استفاده از ظرفیت بالای دختران بود؛ دخترانی که تا همین چند سال قبل شاید جرئت نشان دادن علاقه خود به این رشته را نداشتند و اگر داشتند همانند هلیا دانشپژوه که بعد از کسب مقام نخست مسابقات کشوری، با واکنش عجیب در سالن مواجه و هو شده بود، با رفتاری دور از انصاف مواجه میشدند. امروز، اما قسمت قابل توجهی از تیم روباتیک ایران را بانوان تشکیل میدهند؛ بانوانی که ثابت کردهاند به لحاظ فنی چیزی کمتر از آقایان ندارند و طی این سالها توانستهاند این مهم را جا بیندازند، چه در بین خانوادهها و چه جامعه، به طوری که حالا حتی به لحاظ بصری هم عادت داریم به دیدن ترکیبی متشکل از دختران و پسران؛ موفقیتی که بدون شک ارزش آن از کسب طلا و نقره بیشتر است، اما دستیابی به آن نیازمند پوشیدن کفشی آهنین بود و داشتن ارادهای قوی که اتفاقاً دختران روباتیک ایران هر دوی آن را داشتند و امروز به جزئی جداییناپذیر از دانش روباتیک ایران تبدیل شدهاند، به طوری که در مسابقات جهانی پکن برای نخستین بار، یک دختر کاپیتان تیم ایران بود.
این رقابتها از ۱۹مردادماه در شهر پکن آغاز شد. تیم ایران که متشکل از ۴۸دانشآموز و ۱۶تیم در ردههای سنی زیر ۱۷سال بود در این رقابتها شرکت کرد. گفتنی است تیم روباتیک دانشآموزی جمهوری اسلامی ایران بامداد امروز به کشور بازخواهد گشت. نمای نزدیک
صاحب سبکها هم دستشان به ایران نرسید!
نایب قهرمانی غرورانگیز تیم ملی روباتیک دانشآموزی ایران در مسابقات جهانی پکن به زعم نادر نوبخت، سرپرست تیم ابتدای یک راه دشوار و دراز است: «تیم روباتیک دانشآموزی ایران یکی از بهترین نتایج خود را در مسابقات جهانی پکن کسب کرد و عملکردی بهتر از ادوار گذشته داشت، به طوری که کشورهای صاحب سبک در این رقابتها موفق به گرفتن جایگاه ایران
(رده دوم) نشدند و ایران توانست از عنوان نایبقهرمانی خود دفاع کند. همچنین عملکرد درخشان ملیپوشان روباتیک در رده زیر ۱۲ سال که با کسب یک نقره و یک برنز به پایان رسید، همگان را متعجب کرد، خصوصاً که کشوری، چون رومانی در تکنیکال ریپورت سوم شد، همچنین کرهجنوبی، یونان، مکزیک، تونس و مالزی در این رقابتها حضور داشتند، اما نتوانستند با وجود تمام امکاناتی که داشتند از عهده تیم ملی ایران برآیند و پایشان به سکو نرسید، اما این بدون شک تازه اول راه درازی است که تیم روباتیک ایران در پیش دارد. این موفقیت افتخارآمیز درست بعد از بازگشت به ایران باید به دست فراموشی سپرده شود و بلافاصله بچهها تمرینات خود را برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۵ آغاز کنند. نایبقهرمانی در پکن بسیار غرورآمیز بود، اما برای ادامه مسیر باید به تلاش خود ادامه داد؛ تلاشی مضاعف، چراکه حالا دیگر کشورها عزم خود را برای به زیر کشیدن ما جزم کردهاند و زین پس حفظ جایگاه و ارتقای آن از رسیدن به نایب قهرمانی سختتر خواهد شد.»
سایر اخبار این روزنامه
حق قانونی پاسخ ما به متجاوز محفوظ است
نظر مثبت کمیسیونها به اکثر وزیران پیشنهادی
بنا نداریم با بدگویی و نفی دولت قبل ضعفهایمان را بپوشانیم
«روباتیک ایران» نایبقهرمان جهان شد
ظرفیت تمدنی اربعین در برابر صنعت توریسم
«دستور سکوت» نتانیاهو از وحشت پاسخ ایران
بنزین دولت انگلیس بر اسلامهراسی دستراستی
سنددار شدن سینما با وجود مخالفت پدرخواندهها
اتباع مجرد تا پایان سال اخراج میشوند
ما و ۲ رشته مدالآور
المپیک با ما شوخی نداشت!
بازگشت آزادگان تزریق خون تازه در رگهای انقلاب بود
جراح زیر تیغ!