تکواندو آرامش می‌خواهد، نه حاشیه

کاروان ورزش ایران، مدال‌آوری در المپیک پاریس را مدیون درخشش دو رشته است؛ تکواندو و کشتی. مرسوم است که پس از پایان هر دوره این رویداد مهم، مدیران ورزش و فدراسیون‌ها، عملکرد نفرات و تیم‌های اعزامی را بررسی و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند و بدون فوت وقت در اندیشه آماده‌سازی جهت حضور در دوره بعد بازی‌های المپیک باشند، اما متأسفانه برخی از مدیران نه‌تن‌ها به اصول حرفه‌ای پایبند نیستند، بلکه با اظهارنظر‌های نسنجیده، بی‌ربط و بحث‌برانگیز، دستی‌دستی رشته موفق خود را به دل حاشیه می‌کشانند!
تکواندو همان رشته‌ای است که برخلاف انتظارات و پیش‌بینی‌های کارشناسی با چهار نماینده چهار مدال خوشرنگ و تاریخی در دو بخش مردان و زنان کسب کرد. با اینکه بازی‌های المپیک تمام شده، اما تکواندوی ایران همچنان همه را شگفت‌زده می‌کند؛ البته این‌بار در میدان حاشیه‌سازی. شاید مطرح شدن درخواست عجیب و غیرمنطقی تحصیل در رشته پزشکی، آن هم بدون کنکور و بلافاصله پس از پایان مبارزه از سوی مبینا نعمت‌زاده را بتوان به کم‌تجربگی و سن و سال کم او ربط داد و از کنار جنجال بزرگی که نعمت‌زاده یک‌تنه به راه انداخت عبور کرد، اما هادی ساعی، پرافتخارترین ورزشکار المپیکی ایران و از آن مهم‌تر رئیس فدراسیون تکواندو آنقدر تجربه دارد که بداند هر کلمه و جمله او مستقیماً روی تکواندو تأثیر می‌گذارد. 
در روز‌هایی که هنوز درخشش هوگوپوشان ایرانی در پاریس در خاطرمان هست و فیلم مبارزات ملی‌پوشان در فضای مجازی بازدید بالایی داشته است، رئیس فدراسیون دوباره موضوع بازگشت ملی‌پوش فعلی تیم بلغارستان را وسط کشیده است! ساعی در پاسخ به سؤالی در این زمینه مدعی شده مقدمات بازگشت او به ایران فراهم شده و برای این موضوع شخصاً از مسئولان ضمانت گرفته است! انتشار این بخش از مصاحبه تصویری ساعی کافی بود تا دوباره هزار و یک اظهارنظر ریز و درشت در رسانه‌های داخلی، خارجی و فضای مجازی در خصوص ورزشکاری که حداقل فعلاً خیال بازگشت به ایران را ندارد، مطرح شود. 
آیا واقعاً دغدغه این روز‌های تکواندوی ایران آمدن یا نیامدن کیمیا علیزاده به وطن است؟ آیا این رشته مدال‌آور هیچ مشکل و چالش دیگری جز این موضوع ندارد؟ عملکرد خوب ملی‌پوشان المپیکی و کادرفنی تیم‌های‌ملی را نمی‌توان کتمان کرد، ولی صحبت‌های جنجالی و نسنجیده همه تلاش ورزشکاران، مربیان و مدیریت را به حاشیه رانده است. درست است که این سؤال از سوی مجری مطرح شده، اما هادی ساعی می‌توانست با پاسخی منطقی و حساب شده هم سؤال را بی‌جواب نگذارد و هم آب به آسیاب رسانه‌های فرصت‌طلب نریزد. شاید اگر ساعی قبل از پاسخ دادن به این سؤال قدری تأمل می‌کرد، علیزاده هم که این روز‌ها حرفی از پشیمانی و بازگشت نزده و نمی‌زند، ادعای رئیس فدراسیون را دروغ محض نمی‌خواند. 


هنوز واکنش‌ها به درخواست تحصیل مبینا نعمت‌زاده تمام نشده، اظهارنظر در این زمینه ادامه دارد و احتمالاً همه منتظرند ببینند قانون در خصوص این مدال‌آور اجرا خواهد شد یا نه. در سوی دیگر رئیس فدراسیون حرف از گرفتن ضمانت برای بازگشت ملی‌پوش بلغارستان می‌زند، آن هم درحالی‌که فرد مورد نظر هیچ تمایلی به بازگشت نشان نداده است.‌ای کاش مشخص شود قهرمان المپیک و رئیس فعلی فدراسیون تکواندو از چه شخص یا نهادی برای ورزشکاری که حداقل فعلاً قصد بازگشت ندارد، ضمانت گرفته است. 
درخشش ملی‌پوشان ما در پاریس نشان داد در صورت برنامه‌ریزی صحیح، سرمایه‌گذاری لازم و اعتماد به جوانان، تکواندوکاران ما توانایی افتخارآفرینی در بزرگ‌ترین رویداد‌ها را دارند. سرزمین ما پر از استعداد‌های نابی است که منتظر یک جرقه و یک حمایت برای درخشش هستند. بهتر است فدراسیون با پرهیز از هرگونه جنجال خودساخته، تمام توان و تمرکزش را برای رسیدگی به پتانسیل‌های موجود داخل ایران بگذارد و به فکر برنامه‌ریزی برای رویداد‌های آتی باشد.