روزنامه خراسان
1403/06/05
در مصاف با سرطان های محیط زیست
«شینا انصاری» که قبلا نام او را در هشتگ های مرتبط با مبارزه با سرطان دیده بودیم، حالا توسط رئیس دولت، به عنوان معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شده است. انصاری پیش تر یک بار بر یک درد بزرگ یعنی بیماری سرطان فائق آمده و حالا بر مسند سازمان و مسئولیتی تکیه زده که پر از چالش و بیماری های بزرگی است.شینا کیست؟
برای معرفی دکتر شینا انصاری، ابتدا خیالمان را باید راحت کنیم از این جهت که او را باید متخصص حوزه محیط زیست دانست. مهندسی کشاورزی گیاه پزشکی، مهندسی کشاورزی گرایش بیماریشناسی گیاهی و مدیریت محیط زیست رشتههای دانشگاهی او از کارشناسی تا دکتری است. سال 1379استخدام سازمان محیط زیست شده و مراتب حرفه ای را از یک کارمند ساده تا مدیریت های عالی در بخشهای مختلف این سازمان و حوزه محیط زیست طی کرده است. انصاری دو دوره تخصصی آلودگی هوا و پایش گازهای گلخانهای را در ژاپن در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۶ گذارنده، و دورههای تغییر اقلیم و ساختمانهای سبز (سنگاپور)، محیط زیست دریایی منطقه راپمی (امارات)، حفاظت از لایه ازن (ژاپن) و همچنین فناوریهای سبز (اطریش) از جمله دورههای آموزشی است که در آن ها شرکت کرده است.این انتصاب به مذاق بسیاری از محیط زیستی ها خوش آمد از جمله محمد درویش، فعال مطرح حوزه محیط زیست که درباره انتخاب انصاری برای سکانداری محیط زیست به چند نکته اشاره کرده است:
«برای نخستین بار، ما شاهد انتخاب مدیری از درون سازمان هستیم. اغلب پرسنل سازمان، کنشگران و متخصصان حوزه محیطزیست خواهان چنین مطالبهای بودند. اینک یک دوره تاریخی برای سازمان حفاظت محیطزیست آغاز شده است. وی سالها با غول سرطان جنگیده و با موفقیت او را شکست داده بود و میتوانست با آرامش سالهای پایانی خدمتش را بگذراند. این والاترین از خودگذشتگی ممکن است. امیدوارم شینا انصاری تاب آورد و بر تابآوری طبیعت ایران هم بیفزاید. او باید ثابت کند که رمز پایداری و رفاه ایرانیان از دل محیطزیستی سالم و شاداب میگذرد.»
حضور در جمع محیطبانان
انصاری نگذاشت شنبه برسد و سپس کارش را آغاز کند. او جمعه یعنی روز دوم انتصاب، از پاسگاه محیط بانی و مرکز بازدید کنندگان حیات وحش گلندوئک منطقه حفاظت شده ورجین در شمال شرقی شهر تهران بازدید کرد که هدف از این بازدید دیدار با محیط بانان و اطلاع از آخرین وضعیت حفاظتی از منطقه حفاظت شده ورجین اعلام شد.
ایران، محیط زیست و ابر چالش های امروز
اما شینا انصاری دوازدهمین سکاندار محیط زیست ایران و سومین رئیس بانوی این حوزه در محیط زیست کشور با چه چالشها و دردها و زخم هایی روبه روست؟ برای پاسخ به این پرسش که البته ما در گزارش های متعدد به آن پرداخته ایم، به صحبت های روز گذشته او در سیما مراجعه می کنیم که گفته است: آلودگی هوا، فرونشست و کمبود منابع آبی در کشور به ابرچالش تبدیل شده اند که درمان موارد نیازمند اجماع ملی است.
انصاری گفته است: مسئله محیط زیست یکی از حیاتیترین مسائل کشور به شمار می رود؛ معضلات متعدد محیط زیستی در کشور داریم که برخی از آن ها به ابرچالش تبدیل شده اند که باید در سطوح حاکمیتی به رسمیت شناخته شوند تا برای رفع آن ها به اجماع و توافق برسیم.
بخشی از مهم ترین اظهارات انصاری در نخستین گفت وگوی او با رسانه را مرر کنیم:
- آلودگی هوا و گرد و غبار در برخی از استانهای غربی و جنوب غربی کشور یا شرق کشور از جمله ابرچالش های زیست محیطی است.
-موضوع آلودگی هوا به عنوان یک چالش در شهرهای بزرگ و صنعتی شناخته میشود که در زمان کوتاه قابل حل نیست. برای حل مشکل آلودگی هوا قانون هوای پاک به عنوان مهم ترین سند بالادستی نگاشته شده و این که انتظار داشته باشیم این سازمان به تنهایی میتواند آلودگی هوا را حل کند، تصور نادرستی است.
- از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، ارتقای کیفیت سوخت، ارتقای خودروها، توسعه حمل و نقل عمومی، تامین منابع و کاهش آلایندگی صنایع را از جمله راهکارهای مشخص برای مقابله با آلودگی هواست.
-دلیل این که با گذشت 8 سال از تصویب قانون هوای پاک هنوز 10 درصد این قانون اجرایی شده، شاید یک بخشی از آن مربوط به هزینه اجرای قانون باشد اما این همه موضوع نیست؛ بحث این است که موضوع آلودگی هوا در اولویت دستگاههای مختلف نبوده است.
- چالشهای محیط زیست مثل آلودگی هوا، مثل فرونشست زمین، محدودیت آب و مسایلی از این دست را باید به رسمیت بشناسیم.
- از اولویت های این سازمان در دولت چهاردهم پیگیری اجرای برنامه هفتم و رویکردهای زیست محیطی آن است. شاید اگر از ابتدای تدوین برنامه بودیم، رویکردهای محیط زیستی آن میتوانست قدری غلظت و رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد.
- از راه های مقابله با تغییر اقلیم کاهش انتشار گازهای گلخانهای است. باید تاب آوری خود را در این زمینه ارتقا دهیم و شهرها را در مقابل مشکلات ناشی از تغییر اقلیم تاب آور کنیم.
- ما باید بحث فرونشست زمین را به عنوان یک ابرچالش در کشور بپذیریم و درباره آن به توافق برسیم و با همگرایی این مسئله را حل کنیم.
- بحث تحریم ها بر حوزه محیط زیست نیز اثرگذار بوده است. حل معضلات محیط زیستی در شرایط انزوا و عدم تعامل با جهان قابل حل نیست.
-محیط زیست امروز دیگر ظرفیت آزمون و خطا ندارد؛ مشکلات متعدد و عمیقی در این بخش وجود دارد که برای رفع آن نیازمند مشارکت همه بخش ها و همه مردم هستیم.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
دعا به جانِ آقای غزل
شناسایی مقصران سیل مشهد در مرحله کارشناسی
تنها ورزشکار بدون قلب آسیا !
مبارزه مرگبار دختر و پسر رزمی کار در قفس توری !
حلقه های مفقوده در تنبیه صهیونیست ها
راه دشوار عراقچی!
کارزار بین جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام نشدنی است
کارستان حزب ا...
در مصاف با سرطان های محیط زیست
تقویت بال دیپلماسی دولت
«جوک ر »2 پشت سد ممیزی «دوروف » پشت میل هها و هزین هزایی غضنفری!
یقین می دانیم که از ما درباره عمل به وعده ها و پیمان هایمان سوال خواهد شد
عقبگرد عمران و توسعه در بودجه 1402
VAR ایران فاقد استانداردهای فیفاست؟
افت تورم خوراکی، صعود تورم اجاره