چرا «اپیدمی تنهایی» در آمریکا به یک «بحران امنیت ملی» تبدیل شده است؟

  [ راضیه زرگری ]  اپیدمی تنهایی در ایالات متحده آنقدر بد و وخیم شد است که حتی توجه آژانس‌های فدرال را نیز به‌خود جلب کرده است.فارن پالیسی در مقاله‌ای به قلم ناتالی آنتوونا، با این مقدمه که امروز نیمی از بزرگسالان آمریکایی احساس تنهایی و انزوا را تجربه می‌کنند به‌طوری که برخی از بالاترین نرخ‌ها در میان جوانان دیده می‌شود، نوشت:«این نه‌تنها یک مشکل اجتماعی دردناک است، بلکه یک تهدید امنیت ملی محسوب می‌شود. اما چه‌کسی می‌تواند آنها را سرزنش کند؟ تهدیدهای امنیتی در پوشش پیام‌های احساسی و بعضا عاشقانه برای افراد افسرده و تنها حکم مسکن برای سردرد را دارند؛ حالا این واقعیت را تصور کنید که چقدر آسان می‌شود این افراد تنها و ناامید را به خطر انداخت.

درز اطلاعات طبقه بندی شده در میان جملات عاشقانه
فارن پالیسی در ادامه به مواردی اشاره کرده است که افراد بواسطه نیاز روحی و استرس‌های شغلی به کاربران مجازی اعتماد کرده که در برخی موارد به افشای اطلاعات طبقه بندی شده آمریکا منجر شده است. «دیوید فرانکلین اسلیتر، یک سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا است که حالا در نیروی هوایی غیرنظامی فعال است؛ در اوایل سال‌جاری، اسلاتر متهم شد که اطلاعات محرمانه را از طریق ای‌میل و یک پلتفرم پیام‌رسان آنلاین به فردی که ادعا می‌کرد یک زن اوکراینی است، داده. اسنادی که در کیفرخواست فدرال علیه او گنجانده شده شامل اطلاعاتی از سفرهای نمایندگان ناتو، در میان جملات لطیف عاشقانه است که کاربر مجازی که خود را یک زن اوکراینی جا زده بود، از اسلیتر خواسته است. تحلیل این پیام‌ها نشان می‌دهد اسلاتر می‌خواهد احساس خاص بودن کند. زیرا شخصی که با او مکاتبه می‌کند به او احساس قهرمانی می‌دهد، نه فقط یک سرباز بازنشسته در نبراسکا که شاید از سال‌ها خدمت خسته و سرخوده هم شده باشد؛ و در این میان راحت می‌توان اسلیتر را در بحث افشای اطلاعات طبقه بندی شده درباره برنامه‌های ناتو، احمق خطاب کرد.

از عبارت‌های رمانتیک تا رابطه جنسی؛ حقه‌های قدیمی برای جاسوسی
نویسنده این مقاله در ادامه درباره بررسی‌های تحلیل لایک‌های فیسبوک نوشته است:«مردها کاملاً غرق در تصاویر فانتزی دست نیافتنی و تا حدودی شرم آور زنانی می‌شوند که به‌صورت آنلاین به آنها نزدیک شوند و عقل سلیم خود را از دست می‌دهند. رابطه جنسی یک انگیزه قدیمی برای جاسوسی است، اما موارد عجولانه فعلی در میان بدنه جامعه آمریکا بسیار بیشتر از شهوت و تفکرات جنسی است. برای نمونه جک تکسیرا، عضو گارد ملی هوایی آمریکا، با این انگیزه‌زاده از عقده‌ای قدیمی که کاربران در فضای مجازی و همتایانش او را به‌عنوان آدم بدی بشناسند، اطلاعات بسیار طبقه بندی شده را در دیسکورد، یک پلت فرم پیام رسانی اجتماعی، فاش کرد.

وقتی اینترنت بستری برای توهم ارتباطهای انسانی و بهره‌برداری فردی می‌شود
جاسوس‌های خارجی همیشه افراد تنها و از نظر عاطفی آسیب پذیر را شکار کرده اند؛ از زنان آلمان غربی که در طول جنگ سرد توسط جاسوسان آلمان شرقی هدف قرار گرفتند تا دیپلمات فرانسوی که معتقد بود معشوقش(یک مرد چینی) زنی است که قرار است با او تشکیل خانواده دهد. ناتالی آنتوونا، در ادامه این مقاله نوشت: « اینترنت می‌تواند سطوح پیچیده‌ای از ارتباطات را میسر کند یا بهتر است بگوییم توهم ارتباط که هرگونه بهره‌برداری را در مقیاسی بزرگ تسهیل می‌کند. در یک مورد ناگوار دیگر، گوردون بلک، گروهبان ستاد ارتش ایالات متحده است که در ماه می‌در روسیه دستگیر و به سرقت متهم شد. براساس رسانه‌های اجتماعی این مرد، به‌نظر می‌رسد که او بواسطه احساس تنهایی با یک زن روس ارتباط داشت. بلک در جریان طلاق از همسر آمریکایی خود بود. عکس‌هایی از او با زن روس مورد نظر پیدا شده که مربوط به ژوئن 2023است. همچنین میم‌ها و کامنت‌هایی که ظاهراً توسط این زن در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است که منعکس‌کننده دیدگاه‌های خشونت‌آمیز نسبت به اوکراینی‌ها و خشم نسبت به ناتو است و حتی میل به تحقیر دوست پسر آمریکایی خود، که در یک ویدئو به او فحش می‌دهد. بلک در کره‌جنوبی مستقر بود و قرار بود به پست جدیدی در فورت کاوازوس در تگزاس منتقل شود ؛ اما او بواسطه این ارتباط مجازی تصمیم گرفت به جای آن به روسیه مسیرش را منحرف کند.به‌گفته مادرش او اجازه این کار را نداشت، با این حال تنهایی بلک می‌تواند نقش مهم‌تری در این تصمیم داشته باشد.

موقعیت‌های حساس شغلی آمریکایی‌ها، باعث رفتار احمقانه آنها می‌شود



نویسنده این مقاله معتقد است:«درحالی‌که در ظاهر، رویکرد معمول برای آموزش‌های امنیتی و شناسایی عوامل تهدید خارجی در آمریکا گسترده و فراوان است اما این لزوماً ریشه مشکل را برطرف نمی‌کند.بسیاری از افرادی که به اطلاعات حساس دسترسی دارند، (مانند عموم مردم) عادی زندگی می‌کنند؛ یعنی هم آنلاین هستند و هم آفلاین. با این حال آنها بواسطه موقعیت‌های شغلی و امنیتی، اضطراب بیشتری دارند و در برخی موارد ممکن است حتی دچار عقده و سرخوردگی روانی هم بشوند و اغلب احساس می‌کنند با انسان‌های دیگر ارتباطی را که مردم عادی دارند، نمی‌توانند ایجاد کنند. این وضعیت روحی می‌تواند باعث شود که آنها احساس خشم و رنجش کنند، مایل به خیانت شوند یا به رفتار احمقانه روی بیاورند.

چرا نمی‌توان مشکلات روانی انسان را از امنیت دیجیتال جدا کرد؟
براساس مقاله فارن پالیسی در دنیای امنیت ملی، شما نمی‌توانید طبیعت انسان - و مشکلات انسانی - را از امنیت دیجیتال و فردی جدا کنید. به کاربران شبکه‌های اجتماعی آموزش داده نمی‌شود که نباید از برنامه‌های دوستیابی حین نوشیدن مشروبات الکلی یا در شرایط استرس و افسردگی جدی استفاده کنند. زیرا به ذهنشان هم خطور نمی‌کند که هر واکنشی در حالت مستی می‌تواند نتیجه بدی به همراه داشته باشد. همانطور که در موارد عنوان شده اشاره شد، این مردان اصلاً احمق نبودند - آنها فقط برای استفاده از فناوری درحالی‌که شغل حساسی و حال روحی بد داشتند، رویکردی مناسب و آگاهانه درنظر نگرفته بودند. به بیان دیگر در این افراد از نظر روحی در فشار و تنگنا بودند و همین باعث سوءاستفاده در قالب‌های مختلف می‌شود.

 تنهایی و افسردگی، مرزگذاری در روابط را زیر سؤال می‌برد
ناتالی آنتوونا در جمع بندی این مقاله خاطرنشان کرده است:« متأسفانه در جامعه آمریکا برای افراد تنها - و به‌ویژه مردان - که هم‌اکنون برای برقراری ارتباط با دیگران پروسه سخت‌تری را می‌گذرانند، اینکه بگوییم «چه‌کسی اهمیت می‌دهد» راه‌حل نمی‌شود؛ به‌ویژه افرادی که شغل‌های امنیتی و خاص دارند، تا حد زیادی نادیده گرفته شده‌اند. باید توجه داشت داشتن چارچوب ذهنی مناسب، اعتماد به نفس بیشتر و احساس آرامش بیشتر برای مرزگذاری در روابط ضروری است و افرادی که ناامید، تنها و افسرده هستند، کار سخت‌تری که همان افشای اطلاعات طبقه بندی شده است، را به سادگی به انجام می‌رسانند. »

 هشدار مقام ارشد بهداشتی کاخ‌سفید
نیمی از مردم آمریکا در انزوای اجتماعی به‌سرمی‌برند

 شهروند - کاترین آرمسترانگ در گزارشی در بی‌بی سی نوشت یک مقام ارشد بهداشتی دولت آمریکا هشدار داده است که این کشور با یک «اپیدمی تنهایی» مواجه است که خطر سلامت و عوارض جسمانی آن به اندازه کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز است.دکتر ویوِک مورتی به بی‌بی‌سی گفته که خود او ازجمله میلیون‌ها آمریکایی است که «احساس عمیق تنهایی» را تجربه کرده است.به نوشته بی‌بی سی، مورتی دارای مقام رسمی عالی بهداشت و درمان است که تقریبا معادل سخنگوی اصلی دولت آمریکا در امور بهداشت عمومی محسوب می‌شود. از سال گذشته مقامات بهداشتی آمریکا خواستار آن شده‌اند که موضوع «انزوای اجتماعی» به اندازه چاقی یا سوءمصرف موادمخدر جدی تلقی شود.تصور می‌شود که تقریبا ۵۰ درصد از مردم آمریکا دچار این مشکل باشند.دکتر مورتی در مصاحبه‌اش گفت که مبارزه خود او با تنهایی دقیقا طی دوره تحصیل جراحی عمومی و همچنین درست پس از اتمام این دوره در آوریل ۲۰۱۷ رخ داده بوده است.«من در آن مدت از خانواده و دوستانم غافل شده بودم و فکر می‌کردم تمرکز همزمان روی کار، خانواده و دوستان خیلی سخت است.»

تنهایی یک «چالش عمیق بهداشت عمومی» در آمریکا است
به نوشته بی‌بی سی، گزارش شده است که «تنهایی» خطر مرگ زودرس را تقریبا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد. دلیل آن نقش تنهایی در بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، حملات قلبی، بیخوابی و زوال عقل است.براساس یک توصیه‌نامه جدید در مورد سلامت، فقدان ارتباط اجتماعی با پیشرفت تحصیلی کمتر و عملکرد بدتر در شغل مرتبط است. دکتر مورتی گفت که تنهایی یک «چالش عمیق بهداشت عمومی» در آمریکا است که «ما باید در مورد آن صحبت کنیم» و به آن بپردازیم.

تنهایی بیشتر در حلقه‌های اجتماعی تنگ‌تر
در این گزارش به پژوهشی اشاره شده مبنی بر اینکه اندازه حلقه‌های اجتماعی شرکت‌کنندگان در تحقیق از ژوئن ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۰ به‌طور متوسط ۱۶ درصد کاهش یافته است. مورتی برای مقابله با این موضوع خواستار تلاشی جمعی برای «ترمیم بافت اجتماعی کشور» به‌منظور «ننگ‌زدایی از مشکل تنهایی و تغییر رویکرد فرهنگی و سیاستی» شده است.او یک استراتژی را معرفی می‌کند که دارای شش ستون است، ازجمله تلاش برای تقویت زیرساخت‌های اجتماعی در گروه‌های اجتماعی ؛ کاری که باید تا حدی با درگیر کردن سیستم‌های بهداشت عمومی صورت گیرد.