فرصت‌ پایان دادن به پروژه ایران هراسی


گروه سیاسی:یک نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: انتظار می رود در سخنرانی رئیس جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل تمدن چند هزار ساله ملت ایران بروز و ظهور کرده و نقاط امید بخشی در این نشست مطرح شود.ذبیح الله اعظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت سفر رئیس‌جمهور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، بیان کرد: روسای جمهوری اسلامی ایران در دوره‌های گذشته همواره به نیویورک سفر داشته و در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی داشته اند. عمدتا روسای جمهور در این نشست دیدگاه های خود را بیان می کنند؛ بنابراین حضور رئیس جمهور در این مجمع حائز اهمیت است. انتظار می رود بجای سخنرانی تنش زا، دیدگاه ها و نقاط امیدبخش مطرح شود.وی اظهار کرد: رئیس جمهور قبلی که موضوع گفت‌وگوی تمدن ها را مطرح کرد اظهاراتش در رسانه های دنیا در صدر اخبار قرار گرفت. ما ملت متمدنی بوده که سابقه چند هزار ساله داشته و انتظار می رود هم نقش موثر در نظم جهانی داشته و هم در صحبت های رئیس جمهور این مواضع بیان شود.
امیدوار هستیم در حاشیه این نشست رئیس جمهور دیدارهایی با ایرانیان ساکن خارج از کشور و نخبگانی که کشور را ترک کرده اند، داشته باشد. باید این نخبگان را برای بازگشت به کشور امیدوار کرد.نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر سرمایه گذاران مقیم خارج بسیار مهم هستند باید آنان را ترغیب کرد تا به کشور بازگشته و در سرزمین مادری خود سرمایه گذاری کنند. رئیس جمهور با صداقتی که دارد می تواند به خوبی به این موضوع جامه عمل بپوشاند.وی تاکید کرد: تمام سران و روسای جمهور کشورهای مختلف در این نشست حضور دارند.
باید برنامه ریزی لازم برای دیدار با سران کشورهای مختلف در حاشیه این نشست انجام شود. یک دیدار کوچک ۱۰ دقیقه‌ای می تواند یک مشکل از کشور را حل کرده یا یک سرمایه را به کشور باز گرداند. این ها فرصت بسیار خوبی است که در این سفر وجود داشته و نباید آن را از دست داد. امیدوار هستم بعد از بازگشت رئیس جمهور شاهد خروجی این سفر برای مردم باشیم. در غیر این صورت فقط یک هزینه ای بر دوش ملت خواهد بود.
پزشکیان آثار تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را تشریح کند



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز گفت:‌ از آقای پزشکیان به عنوان رییس قوه مجریه کشور انتظار داریم در سفر خود به نیویورک آثار تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را تشریح کنند و نشان دهند کشورهایی که از انسان دوستی و حقوق بشر سخن می‌گویند، چگونه با تحریم‌ها در دشمنی با انسان‌ها قدم برمی‌دارند.رحمت الله نوروزی، نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی در گفت‌وگو با ایسنا درباره سفر رئیس جمهور به نیویورک و مهمترین موضوعاتی که می تواند در سخنرانی خود در این سفر مطرح کند، اظهار کرد:‌ ملت ایران ملتی صلح طلب است و آقای پزشکیان این موضوع را باید به گوش جهانیان برساند. بر اساس دیدگاه قرآن و پیامبر اسلام (ص)، ملت ایران، ملتی با محبت و اهل تعامل و دیپلماسی است. همچنین با همه کشورهای دنیا به غیر از کشورهایی که با ما خصومت دارند، دنبال برقراری رابطه و تعامل هستیم. ملت ایران به دنبال جنگ و خونریزی در خاورمیانه و جهان نیست.وی ادامه داد:‌ از سوی دیگر رژیم صهیونسیتی را به رسمیت نمی‌شناسیم اما غیر از آن دنبال تعامل با باقی کشورهای دنیا هستیم. از آقای پزشکیان به عنوان رییس قوه مجریه کشور انتظار داریم در سفر خود به نیویورک آثار تحریم های ظالمانه علیه ایران را تشریح کنند و نشان دهند کشورهایی که از انسان دوستی و حقوق بشر سخن می‌گویند، چگونه با تحریم‌ها در دشمنی با انسان‌ها قدم برمی‌دارند.عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد:‌ جنایات غرب در جنگ هشت ساله با ایران و حمله به هواپیمای مسافربری ایران و بمب‌های شیمیایی خردل از جمله اقدامات جنایت آمیز کشورهای استکبار در خاک جمهوری اسلامی ایران است. اینکه تجهیزات مورد نیاز در موضوعات درمان و دارو و دیگر زمینه ها به دلیل تحریم ها به ایران ارسال نمی‌شود خلاف انسانیت است و آقای رییس‌جمهور با این موارد را به روشنی در مقر سازمان ملل بیان کند.نوروزی در پایان با اشاره به اینکه دنیا باید بفهمد که روزهای جنگ جهانی اول و دوم گذشت و دیگر زمان قلدری نیست، گفت: منطق باید جای جنگ را بگیرد. امروز جنایتی که در غزه، یمن و سوریه در حال انجام است، باید متوقف شود. اینکه برای فردی در کشور ما در سال‌های ۸۸ و یا ۱۴۰۱ اتفاقی می‌افتد و رسانه‌های غرب آن را بازتاب می‌دهند و موضوعاتی خلاف واقع مطرح می‌کنند درحالی است که در کشورهای ذکر شده بدترین جنایات درحال وقوع است اما صدای کسی بلند نمی‌شود.

سیاست خارجی دنباله‌رو سیاست داخلی است
همچنین، محمدجواد حق‌شناس فعال سیاسی اصلاح‌طلب، درباره لازمه ادامه مسیر وفاق ملی در داخل و گسترش آن در میان کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی گفت: یک اصل پذیرفته شده‌ای در حکمرانی و به ویژه در حوزه سیاست و در رابطه میان سیاست خارجی و سیاست داخلی وجود دارد که سیاست خارجی همیشه دنباله‌رو سیاست داخلی است. به نوعی می‌توان گفت اگر ما در درون کشور از انسجام و رویکرد مبتنی بر مشارکت حداکثری و دولتی توأم با پشتوانه عموم جامعه، نخبگان و حوزه‌های قدرت برخوردار باشیم، طبیعتا دولت هم می‌تواند در عرصه سیاست‌ورزی در راستای تأمین منافع ملی از زبان قدرت خود استفاده کرده و در پیگیری منافع ملی در روابط خارجی دوجانبه و چندجانبه حرف او از استحکام و پشتوانه برخوردار باشد و هم اینکه طرف‌های خارجی وقتی به جایگاه و موقعیت مذاکره‌کننده ارشد سیاست خارجی شامل وزیرخارجه، مشاوران‌، معاونان و سفرا نگاه می‌کنند، حساب کار خودشان را کرده و به راحتی نمی‌توانند خارج از قاعده منافع ملی ایران، سیاستی را پیش ببرند.وی افزود: رویکردی که توسط آقای پزشکیان در پیش گرفته شده و راهبردی که ایشان به عنوان سیاست وفاق دنبال می‌کند که حداقل ما در فضای انتخاباتی به ویژه در مناظره‌ها و سخنرانی‌های دوران انتخابات شاهد بودیم و همچنین تعاملی که با مجلس به عنوان نهاد ناظر برقرار کرده و اینکه توانست بالاترین معدل رأی اعتماد را از مجلس بگیرد، نشان داد که مجموعه ارکان تصمیم‌گیر در نظام سیاسی و به ویژه حوزه اصلی قدرت، بنا را بر این گذاشتند که در این دوره چالش‌های داخلی را مدیریت کرده و دولت بتواند با توجه به فضایی که برای پیگیری مطالبات و مشکلاتی که در عرصه سیاست خارجی داریم بدون نگرانی از پشت‌سرش این موارد را حل و فصل کند.