محمود حکیمی پیشکسوت ادبیات دینی درگذشت

جوان آنلاین: محمود حکیمی نویسنده ادبیات کودک و نوجوان و پژوهشگر دینی که نسل اول و دوم انقلاب از نوجوانی با آثار او از جمله «سلحشوران علوی» آشنا بود، پس از تحمل یک دوره بیماری در ۸۰ سالگی دارفانی را وداع گفت. او از دهه ۴۰ تاکنون عضو هیئت تحریریه ماهنامه مکتب اسلام بود و آثار داستانی‌اش در دهه ۵۰ علیه رژیم پهلوی بسیار مؤثر بود. 
استاد محمود حکیمی (زاده ۹ شهریور ۱۳۲۳ در تهران) که به دلیل عفونت ریه در بیمارستان شریعتی بستری بود پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۸۰ سالگی از دنیا رفت. 
او نویسندگی را از سال ۱۳۳۹ در مجله کیهان بچه‌ها شروع کرد که چهار سال ادامه داشت. نخستین کتاب دینی حکیمی در سال ۱۳۴۷ درباره زندگانی مصعب‌بن عمیر صحابی قهرمان پیامبر اسلام بود که با عنوان «اشراف‌زاده قهرمان» به چاپ رسید و مورد استقبال نوجوانان و جوانان قرار گرفت و بار‌ها تجدیدچاپ شد. او پیش‌تر ادامه راه داستان‌نویسی خود را این‌طور بیان کرده بود: «از سال ۱۳۴۷ به جمع نویسندگان مجله درس‌هایی از مکتب اسلام پیوستم و از سال ۱۳۵۰ داستان‌های دینی را در این مجله وزین حوزه علمیه آغاز کردم. هر داستان گاه بسیار طولانی بود. آخرین داستان دنباله‌دار من در این مجله اکنون شکوفایی تشیع نام دارد که تاکنون ۱۸ بخش آن در ۱۸ شماره به چاپ رسیده است.» محمود حکیمی در زمینه ادبیات، تاریخ تمدن و تاریخ اسلام قلم زده و کتاب‌های بسیاری را نیز ترجمه کرده بود. داستان‌هایی از عصر ناصرالدین‌شاه، مجموعه چهارجلدی «هزار و یک حکایت تاریخی»، رمان پرفروش «نقابداران جوان»، مجموعه ۲۲ جلدی «تاریخ تمدن» و ده‌ها اثر دیگر از نوشته‌های این نویسنده پیشکسوت بود.   نویسنده‌ای که از فرانسه کنار امام (ره) بود
مهدی کاموس، نویسنده، پژوهشگر و از دوستان نزدیک محمود حکیمی درباره استادش می‌گوید: از ۱۵ خرداد ۴۲ از فعالان نهضت انقلاب اسلامی بود و در نوفل لوشاتو در صف هواداران امام‌خمینی (ره) حضور داشت. 


کاموس که یادنامه‌ای نیز در تجلیل او منتشر کرده است، گفت: این خادم فرهنگ عاشورایی و نویسنده مجموعه ۲۲ جلدی تاریخ‌تمدن برای نوجوانان به دیار باقی و امن سفر کرد؛ مردی که از دهه ۴۰ تاکنون عضو هیئت تحریریه ماهنامه مکتب اسلام بود و آثار داستانی‌اش در دهه ۵۰ علیه رژیم پهلوی همانند داستان‌های قبل از انقلابش در بیداری نسل نوجوان چنان مؤثر بود که ساواک اصفهان و قم نسبت به ایشان حساس شد و بعد از انقلاب رادیو سلطنت‌طلب‌ها چند جلسه به او ناسزا گفت. او افزود: نویسنده کتاب «نگاهی به تاریخ معاصر جهان» از ۱۵ خرداد ۴۲ از فعالان نهضت انقلاب اسلامی بود و در نوفل لوشاتو در صف هواداران امام‌خمینی حضور داشت. 
کاموس ادامه داد: استاد حکیمی که از علاقه‌مندان مرحوم مصدق و بازرگان بود، روابط صمیمانه‌ای با شهیدان بهشتی، مطهری، باهنر و رجایی داشت. محمود حکیمی مکتب اهل‌بیت علیه‌السلام را مکتب محبت می‌دانست و از سویی در راه تنویر افکار نسل جوان نسبت به وهابیت و بهائیت مقالات و داستان‌های افشاگرانه‌ای نوشت. این دوست دیرین محمود حکیمی خاطرنشان کرد: نویسنده کتاب «پیام‌آور محبت» درباره حضرت حجت (عج) راه نجات ایران عزیز را در آگاهی نسل نوجوان و جوان به مکتب اهل‌بیت می‌دانست. وی اضافه کرد: حکیمی که با داشتن مدرک درجه یک هنری از میان ده‌ها لوح افتخار، به لقب و لوح خادم فرهنگ عاشورایی بیش‌تر از همه افتخار می‌کرد، در سال‌های اول انقلاب به درخواست شهید رجایی کتب تاریخ مقطع راهنمایی را تألیف و ۷۰ کتاب درسی را اصلاح کرد. 
کاموس با بیان اینکه استاد محمود حکیمی مصداق روایت عاش سعیدا و مات سعیدا بود، اظهار داشت: نویسنده مجموعه آثار با پیشگامان آزادی، هیچ گاه به دنبال پست و مقامی نبود و با معلمی و تألیف بیش از ۱۳۰ عنوان کتاب زندگی شرافتمندانه‌ای داشت و با تألیف بهنگام آثار داستانی قبل از انقلاب و آثار تاریخی و علمی برای نوجوانان بعد از انقلاب، فرزند زمان خویش بود.   پیام وزیر ارشاد 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت محمود حکیمی نویسنده و پژوهشگر این اتفاق را تسلیت گفت. 
سیدعباس صالحی نوشت: خبر کوتاه، اما ناگوار آسمانی شدن نویسنده پیشکسوت و پژوهشگر فروتن، استاد محمود حکیمی موجب تألم و تأثر فراوان شد. روایتگری دغدغه‌مند، قصه‌گویی روشنگر و نویسنده‌ای چیره‌دست که با شناخت از زبان و ذائقه نسل نورسته همروزگار خویش، بیش از نیم‌قرن با قلم توانای خود به بیان شیرین و دلنشین زوایایی ماندگار از تاریخ و تمدن ایران و معارف اسلام و اهلبیت- علیهم السلام- پرداخت و جمله آثارش، کتاب‌هایی شد که نقشبند باور‌های نوجوانان و جوانان سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و دهه‌های پس از آن شد. صالحی در ادامه این پیام می‌نویسد: اینجانب فقدان این انسان شایسته و نویسنده و تاریخ‌پژوه متعهد را به بازماندگان آن مرحوم و اصحاب فرهنگ و اندیشه صمیمانه تسلیت می‌گویم. نویسندگان، هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر کشورمان، امروز ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح با پیکر استاد محمود حکیمی در مقابل تالار وحدت وداع می‌کنند. پیکر این نویسنده و پیشکسوت ادبیات دینی، پس از تشییع در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا به خاک سپرده می‌شود.