جنگ تبلیغاتی غرب علیه اراده ایران


گروه سیاسی: طی چند روز گذشته رسانه‌های غربی و صهیونیستی در مقیاسی گسترده اخبار مربوط به انتقال سامانه دفاع موشکی «تاد» از آمریکا به رژیم اسرائیل را بازنشر می‌کنند. در ظاهر امر چنین بیان می‌شود که هدف از ارسال این سامانه کمک به رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات موشک‌های هایپرسونیک ایران است اما با ورود به عمق این ماجرا می‌توان جنگ تیلبغاتی و رسانه‌ای بزرگ غرب علیه اراده سیاسی تهران را مشاهده کرد.
به گزارش «تجارت»، سامانه دفاع موشکی ارتفاع بالا تاد (THAAD)، یک سیستم تسلیحات دفاعی برای محافظت در برابر تهدیدات موشک‌های بالستیک تاکتیکی در برد ۲۰۰ کیلومتر و ارتفاع تا ۱۵۰ کیلومتر است. بنابر اعلام رسانه‌های آمریکایی، این سامانه قرار است در کنار دو سامانه دفاع موشکی دوربرد «پیکان» و میان برد «فلاخن داوود» وظیفه دفاع از امنیت هوایی رژیم صهیونیستی را بر عهده داشته باشد. در واقع، شکست رژیم صهیونیستی در مقابله با موشک‌های بالستیک ایرانی در جریان عملیات وعده صادق 2 عامل اصلی ارسال این سامانه دفاع موشکی اعلام شده است.

آمریکا چرا «تاد» را در مقطع کنونی به تل‌آویو تحویل داد؟
موضوع ارسال سامانه تاد از سوی آمریکا برای اسرائیل، مربوط به تحولات اخیر خاورمیانه نیست. طی سال‌های گذشته رژیم صهیونیستی بارها خواستار تحویل گرفتن این سامانه شده است که هر بار با مخالفت آمریکایی‌ها مواجه شده است. اما اکنون پرسش مهم این است که چرا واشنگتن در مقطع کنونی چنین اقدامی را انجام داده است؟ در این زمینه، روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد: با وجود اختلافات متعدد بین رئیس‌جمهور جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در طول جنگ یک‌ساله، تصمیم بایدن برای تحویل سامانه ضدموشکی تاد قبل از حمله اسرائیل به ایران، نمونه دیگری از تمایل رئیس جمهوری آمریکا به اعتماد به نتانیاهو و اعطای فرصت به او است.
هریسون من، افسر سابق ارتش آمریکا و تحلیل‌گر سابق آژانس اطلاعات دفاعی امریکا، به واشنگتن پست گفت: «وقتی سامانه ضدموشکی تاد در اسرائیل مستقر شود و اسرائیل از حمایت حفاظت هوایی آمریکا بهره‌مند شود، نتانیاهو چه انگیزه‌ای برای حفظ قول خود و خودداری از حمله به اهداف حساسی که وعده داده بود از آنها دوری کند، دارد؟» وی افزود: «حتی اگر فرض کنیم که این THAAD بتواند به‌طور غیرواقع‌بینانه‌ای همه موشک‌هایی که به سمتش می‌آیند را نابود کند، ارتش اسرائیل نمی‌تواند مصونیت نیروهای امریکایی را از پهپادها تضمین کند، پهپادهایی که پیش‌تر به پایگاه‌های اسرائیلی نفوذ کرده‌اند».



در سطحی دیگر، آرون دیوید میلر، مذاکره کننده ارشد سابق دولت های آمریکا نیز به واشنگتن پست گفت: استقرار سامانه دفاع موشکی تاد جدیدترین نشانه‌ای است که می گوید ایالات متحده پیش بینی می کند که حمله اسرائیل «چنان گسترده باشد که ایرانی‌ها مجبور به پاسخگویی شوند». میلر اضافه کرد: تصمیم برای اعزام نیروهای بیشتر ایالات متحده به اسرائیل در میان حمله قریب الوقوع، خطر تلفات آمریکا را افزایش می‌دهد - سناریویی که می‌تواند ایالات متحده را حتی بیشتر درگیر این منازعه گسترده کند.

آیا تاد همه‌چیز را تغییر می‌دهد یا استفاده تبلیغاتی دارد؟
بزرگ‌نمایی غرب پیرامون ارسال سامانه تاد در شرایطی است که پدافند هوایی سه‌لایه اسرائیل رهگیری پهپادها و موشک‌های شلیک شده از سراسر منطقه را برعهده دارد، سامانه گنبد آهنین، راکت‌های کوتاه برد و پهپادهای شلیک شده از غزه، فلاخن داود، راکت‌های سنگین‌تر شلیک شده از لبنان و سامانه پیکان، موشک‌های بالستیک ایران را رهگیری می‌کنند. با این حال اسرائیل موفقیت چندانی در دفع رگبار موشکی دوم ایران با بیش از ۱۸۰ موشک بالستیک در اول اکتبر نداشت. به گفته تحلیلگران اطلاعاتی، تقریباً ۳۲ موشک به پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش صهیونیستی اصابت کرده و حتی یک موشک در فاصله ۷۰۰ متری مقر فرماندهی ارتش، موساد، سازمان اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی منفجر شده است.
حالا بحث بر سر این است که آیا سامانه تاد معجزه خواهد کرد و همه‌چیز را تغییر می‌دهد؟ در پاسخ به این پرسش، ناظران بر این باور هستند که اولا قرار نیست این سامانه معجزه کند و همه موشک‌های بالستیک را سنگون کند. در ضمن بحث تجهیز لجستیکی و تامین موشک‌های این سامانه مشکل بسیار بزرگی است که کارشناسان غربی نیز به آن اقرار کرده‌اند. دانا استرول، یک مقام ارشد سابق دفاعی آمریکا که مسئولیت خاورمیانه را بر عهده دارد، گفت: مسئله مهمات اسرائیل جدی است. آمریکا نمی‌تواند با همان سرعت کمبودهای اوکراین و اسرائیل را پوشش دهد. همچنین، بوئز لوی، مدیر اجرایی صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی، یک شرکت دولتی که رهگیرهای «آرو» را برای سرنگونی موشک‌های بالستیک تولید می‌کند، گفت که برای تامین نیاز سه شیفت کار می‌کند.
با در نظر گرفتن این واقعیات به نظر می‌رسد، موضوع بزرگ‌نمایی در توان سامانه دفاع موشکی تاد، بیش از این‌که رد معادلات میدانی اثرگذار باشد، پروژه‌ای برای تضعیف روحیه مقاومت و مقابله با اراده سیاسی تهران است. آن‌ها قصد دارند با طرح استقرار تاد، به ایران این فرضیه اشتباه را بقبولانند که رژیم اسرائیل دست بالا را داشته و باید جبهه مقاومت شکست را بپذیرد. در واقع، غربی‌ها، با استفاده از امکانات و لشکر رسانه‌ای که در اختیار دارند، با عملیات روانی سعی دارند رعب و وحشت ایجاد کنند، درحالی که این مسائل در جبهه مقاومت و حزب‌الله موضوعی ناشناخته و ناآشنا نیست.