انتصابی مسئله‌دار در نهاد ریاست جمهوری

جوان آنلاین: اسفند ۱۳۹۷ یک انتصاب در شهرداری تهران باعث شد تا اعتراضاتی در فضای رسانه‌ای و مجازی کشور علیه پیروز حناچی شهردار وقت تهران انجام شود. آنچه باعث اعتراض شده بود حمایت فرد منصوب شده از کاوه مدنی جاسوس محیط زیست و بازداشتی فتنه ۸۸ بود. علاوه بر این، فرد مورد نظر از امضاکنندگان نامه ۵۵ نفره به دولت امریکا (در دوران باراک اوباما) درباره درخواست تحریم ایران به حمایت از برخی بازداشتی‌های امنیتی بوده است. 
او امیر آریازند بود که با دستور حناچی و با حکم یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به سرپرستی شرکت برج میلاد منصوب شده بود و کاوه مدنی، فرد مسئله‌دار امنیتی در حوزه محیط زیست هم همان زمان انتصابش را تبریک گفت. اعتراضات علیه این انتصاب چنان بالا گرفت که آریازند چند هفته پس از انتصاب، استعفا داد. گرچه برخی رسانه‌ها دلیل استعفای او را ورود نهاد‌های امنیتی به موضوع می‌دانند. روزنامه کیهان در مورد او نوشته که «آریازند از بازداشتی‌های فتنه ۸۸ و عضو حزب منحله مشارکت است. او سال ۹۲ در حمایت از ۵۵ مجرم زندانی، همراه با ۴۶۵ نفر از فعالان اصلاح‌طلب به اوباما نامه نوشتند و خواستار برطرف کردن نگرانی‌های بین‌المللی از طرف ایران شدند!»
حالا همان فرد با حکم محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور به سمت مدیرکل حوزه ریاست نهاد ریاست جمهوری منصوب شده است. آیا در وضعیت او از جهتی که منتسب به فتنه می‌شود تغییری رخ داده که انتصاب او در دولت را موجه می‌کند؟
امیر آریازند برای انتخابات مجلس در سال ۹۸ ثبت نام کرده بود که علیرغم اغماض فراوان هیئت‌های اجرایی دولت در بررسی صلاحیت افراد، صلاحیت او مورد تأیید قرار نگرفت و کار صلاحیت او در همان مرحله هیئت‌های اجرایی به پایان رسید و به شورای نگهبان نرسید. 


حال روشن نیست آیا استعلام‌های امنیتی در باره او تغییر کرده و مثبت شده یا از اساس، نهاد‌های امنیتی در جریان این انتصاب مسئله‌دار در دولت نبوده‌اند. 
حضور خود قائم‌پناه در دولت هم خالی از انتقادات نبوده و برخی رسانه‌ها به دلیل مواضع او در فتنه ۴۰۱ از حضور در سمت معاونت اجرایی رئیس جمهور انتقاد کرده بودند. البته علاوه بر آریا زند چند انتصاب دیگر نیز در حوزه معاونت اجرایی در دو ماه اخیر صورت گرفته که به نظر می‌رسد ضروری است دستگاه‌های نظارتی هرچه زودتر به این انتصابات ورود کنند.