روزنامه جوان
1403/08/13
ظلمستیز، مثل دانشآموزان ایرانی
جوان آنلاین: دانشآموزان نقش مهمی در تعیین سرنوشت کشور دارند؛ آنها مدیران فردای کشور هستند و باید در بهترین محیط تعلیم ببینند و تربیت شوند. کودکان و نوجوانانی که اگر به خودآگاهی برسند، وضعیت جامعه را سروسامان میدهند، اما اگر نتوانند در مسیر درست قرار بگیرند، معلوم نیست آینده کشور را به کدام سمت و سو میکشانند. امروز ۱۳ آبان و روز دانشآموز است. روزی که یادآور نقش دانشآموزان در مبارزه با استکبار جهانی است. این روز به عنوان فرصتی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان و تأکید بر اهمیت نقش دانشآموزان و جوانان در تحولات اجتماعی و سیاسی کشور شناخته میشود. مراسمها و برنامههای مختلفی نیز به همین مناسبت در مدارس و دانشگاهها برگزار میشود، اما کمتر کسی است که بپرسد، کشور در آینده به چه انسانهایی نیاز دارد و برای آن چه کارهایی باید انجام شود؟مدارس در کنار ارائه تمام دروس و تعلیم دادن به دانشآموزان، باید بتوانند دانشآموز را در مسیری درست هدایت کند و از او انسانی با پرتلاش و باانگیزه برای رسیدن به اهدافی که تعیین شدهاست، برسانند. این مهم، اما بر دوش معلمان است، آنها که به هویتیابی و هویتبخشی دانشآموزان کمک میکنند و تأثیر زیادی در این موضوع مهم میگذارند. نقش مهم معلم در تربیت دانشآموز در تراز سند تحول بنیادین
سردار مجتبی باستان، رئیس سازمان بسیج دانشآموزی در رابطه با توجه به نسلسازی در کشور به «جوان» میگوید: «فصل پنج سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اهداف سند را مشخص کردهاست. اولین هدف کلان به تربیت انسانی موحد و مؤمن و معتقد به معاد و آشنا و متعهد به مسئولیتها و وظایف در برابر خدا، خود، دیگران و طبیعت، حقیقتجو و عاقل، عدالتخواه و صلحجو، ظلمستیز، جهادگر، شجاع و ایثارگر و وطندوست، مهرورز، جمعگرا و جهانیاندیش، ولایتمدار و منتظر و تلاشگر در جهت تحقق حکومت عدل جهانی، با اراده و امیدوار، خودباور و دارای عزت نفس، امانتدار، دانا و توانا، پاکدامن و با حیا، انتخابگر و آزادمنش، متعلق به اخلاق اسلامی، خلاق و کارآفرین و مقتصد و ماهر، سالم و بانشاط، قانونمدار و نظمپذیر و آماده ورود به زندگی شایسته فردی، خانوادگی و اجتماعی براساس نظام معیار اسلامی اشاره کردهاست. در این هدف ۴۳ ویژگی برای دانشآموز برشماری میشود و به صراحت میگوید که آینده ایران به این دانشآموز نیاز دارد. معتقدم مدیرانی در آینده میتوانند ایران اسلامی را به سرمنزل مقصود (که رسیدن به تمدن نوین اسلامی است) برسانند که همین ویژگیهای مشخص شده را داشته باشند.».
اما آیا آموزش و پرورش ما میتواند این فضا را در اختیار دانشآموزان قرار دهد تا به این ویژگیها برسند؟ سردار باستان پاسخ میدهد: «به نظر من میتواند، اما اگر به نقش معلم توجه کند و معلمانی در تراز سند تحول سازماندهی کند، آموزش بدهد، توانمند کند و در مدارس سراسر کشور به کار بگیرد، زیرا معلم است که میتواند دانشآموزان را در تراز سند تربیت کند. نکته دوم مربوط به متن و محتواست؛ متن و محتوای کتب درسی ما باید منطبق با نیازهای روز انقلاب اسلامی باشد، کاربردی باشد و بخشی از نیازهای جامعه را حل کند.»
او ادامه میدهد: «فضای آموزش و پرورش ما سه محور را دنبال میکند؛ محور اصلی فضای تربیتی است که باید پررنگ شود. محور دوم، فضای آموزشی است که دارد دنبال میشود، اما حرفهای زیادی در آن وجود دارد! و محور سوم بحثهای مهارتی است، اینکه یک دانشآموز مهارتمحور که تربیت انقلابی را دارد و در فضای آموزشی علمی هم برتر است، باید تربیت شود.»
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی تصریح میکند: «من اعتقاد دارم مدرسه مهمترین نقطهای است که میتوانیم سند تحول را در آن پیاده کنیم، اما آیا مدارس ما الان ظرفیت پیادهسازی سند تحول را دارند؟ بله دارد، در صورتی که مدیران خوب در مدارس انتخاب کنیم و به آنها قدرت اختیار دهیم. همچنین خانوادهها به کمک مدیران بیایند، در این صورت بدون شک به آن اهدافی که در سند تحول بنیادین تعیین شدهاست، خواهیم رسید.» روز ۱۳ آبان یک فرصت تربیتی است
صبح روز گذشته نیز علیرضا کاظمی در مراسم نمادین انتخابات شوراهای دانشآموزی که در یکی از دبیرستانهای تهران برگزار شدهبود، با اشاره به اهمیت فراگیری مهارتهای لازم برای زندگی در میان دانشآموزان گفت: «باید موقعیتهای تربیتی و تمرین زندگی خوب را در فضای مدرسه فراهم کنیم. انتخابات شوراهای دانشآموزی هم یک موقعیت تربیتی است که در آن دانشآموزان تمرین میکنند که میتوانند در اداره امور مدرسه مؤثر باشند.»
او با بیان اینکه دانشآموزان همیشه در صف اول انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقابله با جبهه استکبار بودند، گفت: هیچ قشری همچون دانشآموزان ظلمستیز و عدالتخواه نبودهاست؛ دانشآموزان امسال هم همچون سالهای گذشته با در راهپیمایی روز ۱۳آبان حضور خواهند یافت و حمایت قاطع خود را از جبهه مقاومت اعلام خواهند کرد. از ابتدا هم روز ۱۳آبان نمادی از حضور ارزشمند دانشآموزان در برابر ظلم و استکبار بوده و آموزش و پرورش نیز همیشه در مناسبتهای گوناگون پای کار انقلاب اسلامی بودهاست.»
کاظمی با اشاره به این موضوع که به ۱۳ آبان نگاه تربیتی داریم، گفت: «در این روز، دانشآموزان با ظلمستیزی آشنا میشوند تا جایی که امروزه در عرصههای سیاسی مختلف شاهد حضور مقتدر دانشآموزان هستیم و همین دانشآموزان صدای کودکان و نوجوانان مظلوم غزه و لبنان میشوند.»
سایر اخبار این روزنامه
تسلیحات هرچه لازم باشد
پاسخ به شرارت دشمن قطعی است
ظلمستیز، مثل دانشآموزان ایرانی
نامه محرمانه کارمندان بیبیسی علیه بیبیسی
زخم کاری حزبالله به اسرائیل
سردار سلیمانی: جوانان تاریخ معاصر را بخوانند شاه حتی یک جمله علیه اشغالگران نگفت
ساماندهی آسیبهای اجتماعی بهرغم تیراندازی هوایی!
تقلای واشینگتن برای حفظ منافع خود در ایران