روزنامه جوان
1403/08/17
هوای جبهه مقاومت را همهجوره داریم!
جوان آنلاین: بازارچه خیریه «فرهنگ مقاومت» با هدف فروش محصولات مختلف به نفع جبهه مقاومت لبنان و فلسطین به همت فرهنگسرای خاوران در منطقه ۱۵ تهران برگزار شده تا هر کسی به اندازه خواست و توانی که دارد در این بازارچه فعالیت کند. در این بازارچه ۵۰ تا ۱۰۰ درصد عواید حاصل از فروش به جبهه مقاومت اهدا میشود و میزان آن، بستگی به تصمیم صاحب غرفه دارد. آغاز به کار این غرفهها از روز ۱۵ آبان بوده و تا ۱۷ آبانماه نیز ادامه دارد، آنطور که مدیر فرهنگسرای خاوران میگوید، میزان استقبال مردم برای تمدید زمان بازارچه تعیینکننده خواهد بود. همه چیز اینجا هست؛ ترشیجات و تنقلات، پوشاک ایرانی، محصولات عفاف و حجاب، خوراکیهای خانگی، لوازمالتحریر، کارهای رزینی، صنایع چوبی، ظروف هنری تزئینی و حتی محصولات پوست و موی ایرانی، که همهشان در غرفههای مقابل در ورودی ساختمان فرهنگسرا عرضه میشود. کوچکترین غرفهدارخانم سادات آقایی که در غرفه خوراکیها نشسته است و مسئول این غرفههاست به «جوان» میگوید: «بچههای نهضت مادری یعنی مادرانی که در محله فعال هستند و کارهای خیر انجام میدهند، در هفتههای مختلف غذا میپختند و در بازارچههای مختلف میفروختند و سود حاصل از آن را هم به فلسطین و لبنان هدیه میکردند. حالا به این بازارچه آمدیم تا علاوه بر خوراکیها، سایر محصولاتی را که داریم، بفروشیم و سودش را به جبهه مقاومت بدهیم.»
علاوه بر محصولات متنوع، یک میز آزاد هم در غرفهها قرار دارد، این میز برای کسانی است که محصولی جزئی دارند، اما نمیتوانند در بازارچه حضور داشته باشند، آنها فقط محصولشان را روی میز میگذارند تا به فروش برسد. خانم سادات آقایی به آن اشاره میکند و میگوید: «هر کسی حتی اگر یک محصول هم دارد و میخواهد سود حاصل از فروش آن را به جبهه مقاومت بدهد هم میتواند در این غرفه شریک شود.» او یک زیرقابلمهای را که روی میز آزاد گذاشته شده، نشان میدهد و میگوید: «این را میبینید؟ این یک زیرقابلمهای است که یکی از اعضای نهضت مادری با وجود داشتن چهار فرزند بافته و اینجا آورده است.» مشغول تماشای محصولات روی میز میشوم، همه چیز هست؛ گوشواره، دستبند، جاکلیدی، شمع، شانه. قیمتهایشان هم رویشان نوشته شده است. چشمم به دختربچهای میافتد که پشت میز و روی یک صندلی ایستاده است، یک دختر بچه چهارساله که در کنار دختر نوجوانی ایستاده و فروشنده این محصولات است. هرچند او هنوز از قیمتهای اقلام روی میز سردر نمیآورد، اما با این سن کم، تمام تلاشش را میکند تا کمکی کند و سهمی در این بازارچه داشته باشد. او با لحن معصومانهاش به بازدیدکنندگان از غرفه میگوید: «بفرمایید از ما خرید کنید.» به او لبخند میزنم و ترغیب میشوم که از این میز خرید کنم. کمی آن طرفتر مادر این دختربچه روی صندلی نشسته و با ذوق تماشایش میکند. به سراغش میروم و میپرسم: «چرا دخترتان را هم به این بازارچه آوردهاید؟» میگوید: «خیلیها با یک یا دو بچه به اینجا آمدهاند. این بچهها هم به ما کمک میکنند و هم از سنین کم، انسانیت و حمایت از مظلومان را یاد میگیرند.» مادر این دختر سهساله، اما خودش مسئول میز دیگری است که در آن دسر و گیفت میفروشد.
مالی از ما کم نمیشود، خدا برکت میدهد
همه ما از لحاظ اقتصادی با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنیم. غرفهداران هم از این موضوع مستثنی نیستند. با این حال هر کدامشان هر کاری را که از دستشان برمیآید، انجام میدهند. دختر جوانی در یکی از این غرفهها کارهای دستساز را آورده است و میفروشد. او میگوید: «من از طریق دوستانم این بازارچه را پیدا و برای حضور در آن ثبتنام کردم، این دستبندها، گوشوارهها و... را که میبینید محصول دست گروهی از دختران جوان است که هر کدام از اعضا با پول توجیبی خودشان مواد اولیهاش را تهیه کردهاند و با دست خودشان هم آنها را ساختهاند. ما تصمیم گرفتیم این محصولات را به این بازارچه بیاوریم، آنها را بفروشیم و صددرصد پول حاصل از آن را به جبهه مقاومت اهدا کنیم. همه نیتمان این است که در این شرایط، سمت حق بایستیم و به این جریان کمک کنیم.» کمی آنطرفتر و در غرفه دیگری، دختر جوانی محصولات رزین میفروشد، جاکلیدی، جاعودی، تابلوی وانیکاد و وسایل تزئینی شب یلدا و.... او درباره این کارها میگوید: «من و مادرم صاحب این کسب و کار هستیم و محصولات رزینی تولید میکنیم. فراخوان بازارچه خیریه را که دیدیم، تصمیم گرفتیم بیاییم و سود حاصل از کارمان را تقدیم فلسطین و لبنان کنیم.» او ادامه میدهد: «قیمتهای محصولات را در این غرفه کم کردیم تا همهشان فروش برود و پولش را به صندوق خیریه بدهیم. به عقیده من این کار ثواب زیادی دارد و نهتنها پولی از ما کم نمیشود بلکه ممکن است خدا کمک کند و خیر و برکت آن را دوچندان به ما برگرداند.»
کمک به جبهه مقاومت از دسترنج خود
غرفه دیگری ترشیجات و خوشمزهجات میفروشد. غرفهای که امکان ندارد کسی آن را ببیند، اما دهانش آب نیفتد! مسئول این غرفه دو خانم جوان هستند که درباره محصولاتشان که نامش «ترشکوه» است، میگویند: «ما این خوشمزهجات را از بانوان روستایی میگیریم و کمک میکنیم تا آنها را بفروشند. از طرفی به اینجا آمدهایم تا سود حاصل از کارمان را به جبهه مقاومت بدهیم. اگر این بازارچه نبود تصمیم داشتم از درآمد خودم به این صندوق پول بدهم، اما چه بهتر که چنین فضایی آماده شده و میتوانم کاری انجام دهم.» او ادامه میدهد: «حس همبستگی به لبنان و فلسطین و با توجه به چیزهایی که از مظلومیت مردمان این کشورها میبینم، نمیتوانم بیتفاوت باشم.»
کمی آنطرفتر خانمی ایستاده که پوشاک کودک عرضه میکند. او در رابطه با علت حضور خود در این بازارچه میگوید: «مادر چهار فرزند هستم، به خاطر بچهها نتوانستم شغلم را که معلمی بود ادامه بدهم. اما وقتی بحث لبنان و کمک به مردمان آنجا پیش آمد به همسرم گفتم میخواهم یک مبلغی را که از دسترنج خودم باشد، به این مردم مظلوم کمک کنم. بهخاطر همین مبلغی پول قرض کردم تا این لباسها را تهیه کنم و سود آن را به جبهه مقاومت تقدیم کنم.» او ادامه میدهد: «سوره بقره آیه ۱۹۵ میفرماید: «وَأَنْفِقُوا فِی سَبِیلِاللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَیْدِیکُمْ إِلَى التَّهْلُکَه وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبّ الْمُحْسِنِین»؛ این آیه بعد از آیههایی میآید که درباره جنگ است و به ما میگوید که از مال خود در راه خدا انفاق کنیم و کاری نکنیم که این مال، ما را به هلاکت بیندازد. امیدوارم ما هم جزو محسنین و دوستداران خدا باشیم.»
نمیشود بیاعتنا بود
در یکی دیگر از غرفهها خانم جوانی مشغول فروش محصولات رزینی است. او که مسئول فروشگاه هنری رزینی زهرا (س) در فضای مجازی است در رابطه با علت حضور خود در اینجا میگوید: «من هم مثل خیلی از مردم، مشکل مالی دارم، اما نمیشود به مشکلات مظلومان لبنان و فلسطین، بیاعتنا بود. ما در کشوری زندگی میکنیم که همه توجهات رو به آن است. جزو کشورهایی هستیم که قدرتی از لحاظ فرهنگی، نظامی و اقتصادی داریم که میتواند کمک کار کشورهای دیگر که ضعیفتر هستند، باشد. حالا در شرایطی که اجازه حضور نداریم که برویم و کنار مردمان لبنان و فلسطین باشیم، پس باید به سهم خودمان هر طور که میتوانیم، کمک کنیم. میخواهم این مردمان مظلوم بدانند که ما کنارشان هستیم، هوایشان را داریم و تنها نماندهاند.» او ادامه میدهد: «من از آن دخترهایی نیستم که از خانواده کمک مالی بگیرد. همه این کارها با سود کارهای خودم است که شب و روزم را برایش صرف کردم. حالا بسیار خوشحالم که در کنار کسانی هستم که دغدغه دارند؛ برای فلسطینی که سالها در ظلم و ستم است و برای لبنانی که الان در برهه خیلی عجیبی قرار گرفته است. امیدوارم بتوانیم دست به دست هم بدهیم و آنها را از این فضا بیرون بیاوریم.»
پیام بازارچه خیریه فرهنگ مقاومت
مسئولان غرفه مشغول توضیح به مشتریانی هستند که قصد خرید محصولاتشان را دارند، هم او که محصولش را میفروشد و هم او که قصد خرید دارد، فارغ از این خرید و فروش، به یک چیز مهم فکر میکنند، اینکه سود این کارها، قرار است کمکی برای لبنان و فلسطین شود. همین موضوع لبخند رضایت را روی لبهای آنها نشانده است. در چنین شرایطی، اما برخی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مینویسند که اصلاً لبنان و فلسطین چه ربطی به ما دارد و چرا باید بهخاطر آنها خودمان را به سختی بیندازیم. دشمن مشترک داریم
سیدسجاد موسوی، رئیس فرهنگسرای خاوران در پاسخ به این نظرات به «جوان» میگوید: «اول اینکه هر کسی که ایران را دوست دارد، میبایست برای کمک به برادران و خواهران لبنان و فلسطین پیشقدم شود، زیرا ما مردم ایران و مردم لبنان و فلسطین دشمن مشترک داریم، دوم اینکه حمایت از جبهه مقاومت در لبنان و فلسطین کاملاً اقدامی در جهت منافع ملی است و قطعاً خارج از این موضوع تفسیر نمیشود، یعنی این اقدام ارتباط مستقیمی با منافع ملی کشور دارد. سوم، هر کسی که مدعی مخالفت با ظلم و ظالم است باید در کنار این مردم مظلوم باشد و از آنها حمایت کند، چرا که در مقابل آنها یک باند جنایتکار وحشی و غیرانسانی قرار گرفته است. چهارم، با نگاه انسانی و برای آنها که انسانیت برایشان اهمیت دارد ایستادن در کنار مظلوم در هر کجای دنیا میخواهد باشد فرقی ندارد. امروز برای همه دنیا اثبات شده که مردم لبنان و فلسطین از مظلومان عالم در مقابل یک ظلم آشکار هستند؛ و در پایان اینکه، همه آنهایی که امروز داوطلبانه و به شکل کاملاً مردمی در کنار لبنان و فلسطین ایستادهاند و از آنها حمایت میکنند، همهشان در مواقع مختلف نیز به مردم کشور خودمان کمک کرده و کمک خواهند کرد و این ناشی از انسانیت آنهاست.» او همچنین در رابطه با پیام این بازارچه خیریه اظهار میدارد: «این بازارچه پیام مستقیمی برای جبهه مقاومت و برادران و خواهران ما در لبنان و فلسطین دارد، اینکه ما در کنار آنها هستیم و تنهایشان نمیگذاریم. اگر امروز امکان آن وجود ندارد که دوشادوش آنها در مبارزه مستقیم با باند جنایتکار باشیم، پس در پشت جبهه، حامی و همراهشان هستیم و تمام تلاشمان را به شکل حمایت مالی خواهیم کرد.»
رئیس فرهنگسرای خاوران در پایان میگوید: «این بازارچه قدم اول ما برای حمایت از لبنان و فلسطین بود، بدون شک این کار را در زمانهای مختلفی نیز تکرار خواهیم کرد و تا زمانی که این جنگ ادامه دارد، ما نیز از جبهه مقاومت تا نابودی کامل رژیم صهیونیستی حمایت خواهیم کرد.»
گفتنی است که بازارچه خیریه فرهنگ مقاومت تا ۱۷ آبانماه ادامه دارد و به گفته آقای موسوی در صورت استقبال مردم از این بازارچه، این زمان تمدید میشود.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
کشف رمز مقاومت زینبی در غزه و لبنان
شکایت استادان حوزه از مجمع مدرسین
رپرتاژ پیش از انتخابات انکار پس از انتخابات
«وعده صادق» اثبات اراده مقابله با هرگونه تجاوز بود
هوای جبهه مقاومت را همهجوره داریم!
طنز دفاع مقدس راه رفتن روی طنابی باریک است
تقویت دیپلماسی و میدان برای تأمین امنیت
فرصت طلایی برای مدیریت فوتبال
پزشکیان: در موضوع حجاب باید فرهنگ جامعه را پاس بداریم
بازگشت به صحنه جرم
تشدید شکاف در جامعه صهیونیستی با برکناری گالانت
دبیرکل حزبالله: کاری میکنیم اسرائیل خودش آتشبس بخواهد