6 برابر بمب اتم هیروشیما!

 [شهروند] آنچه در غزه رخ می‌دهد، نوعی وحشی‌گری افسارگسیخته از سوی صهیونیست‌هاست. هرچند اسرائیل چهره سیاه تاریخ معاصر است و پیشتر هم بارها اقدام به جنایات ضد بشری و نژادپرستانه کرده. با وجود این، در گذشته اخبار و تصاویر به شکل امروز در سراسر جهان مخابره نمی‌شد و شاید بخشی از مردم از آنچه در سرزمین‌های اشغالی رخ می‌داد، خبر نداشتند. اما امروز که انتشار اخبار سرعت گرفته و می‌تواند بخش‌هایی از جنایات اسرائیل را کامل‌تر از گذشته نشان بدهد، باز هم شاهد وحشی‌گری این رژیم هستیم. در واقع با وجود ده‌ها گزارش سازمان‌های بین‌المللی، تظاهرات گسترده ضد جنایات انجام‌شده صهیونیست‌ها و تلاش برخی کشورهای دنیا برای محکومیت و توقف کشتار مردم بی‌دفاع فلسطین در نوار غزه، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا همچنان به بمباران وحشیانه و جنایت علیه بشریت در این منطقه ادامه می‌دهد. اما نکته مهم این است که صهیونیست‌ها بعد از جنایاتی که در غزه مرتکب شدند، قصد دارند همان نقشه را در لبنان هم پیاده کنند. آنچه در ادامه می‌خوانید، گزارشی است درباره این ماجرا مستند به خبرگزاری های «مشرق»، «تسنیم» و «باشگاه خبرنگاران جوان».

 آواربرداری 10 سال طول می‌کشد!
در یک سال اخیر بیش از ۴۳ هزار فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند، ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند و بیش از ۲ میلیون نفر در بدترین شرایط ممکن و کمبود شدید امکانات در آستانه فصل سرما در اردوگاه‌های موقت یا ساختمان‌های تخریب‌شده زندگی می‌کنند.  حجم تخریب و ویرانی بافت شهری نوار غزه به حدی است که برخی منابع تحلیلی ادعا می‌کنند حتی اگر امروز جنگ در غزه متوقف شود، احتمالا بیش از ۱۰ سال طول خواهد کشید تا آواربرداری به پایان رسیده و روند بازسازی آن آغاز شود.
 بیش از یک سال گذشت...
برای تحلیل این وضعیت باید به اتفاق اصلی نگاهی بیندازیم؛ یعنی فاصله اکتبر ۲۰۲۳ تا نوامبر ۲۰۲۴ که رژیم صهیونیستی دست به بمباران استراتژیک نوار غزه با یک هدف مشخص زده: از بین بردن امکان زندگی در بلندمدت. بار اصلی بمباران و تخریب بافت شهری غزه بر عهده نیروی هوایی اسرائیل بوده است که به کمک صدها فروند جنگنده و ده‌ها هزار تیر مهمات هواپرتاب اهدایی آمریکا اقدام به بمباران وحشیانه و کور به‌ویژه در بخش شمالی شهر غزه و محله‌هایی نظیر جبالیا، شجاعیه، زیتون، بیت حانون و بیت لاهیا کرده است.

85 هزار تن مواد منفجره!



در کنار نیروی هوایی رژیم، توپخانه ارتش اسرائیل و واحدهای تخریب زمینی صهیونیست‌ها نیز هر آنچه را در بمباران هوایی ممکن است تا حدودی سالم مانده باشد، با استفاده از خرج‌های انفجاری به‌طور کامل تخریب می‌کنند. بنا بر تخمین نهاد اطلاع رسانی دولتی در غزه، در 399 روز اخیر بیش از ۸۵ هزار تن مواد منفجره بر سر مردم بی‌دفاع غزه فرود آمده است. این میزان تقریبا برابر با ۶ بمب اتمی «پسر کوچک» است که در جنگ جهانی دوم توسط آمریکا در شهر هیروشیمای ژاپن مورد استفاده قرار گرفته بود.

تغییر استراتژی در غزه
اما صهیونیست ها پس از اینکه دیگر چیزی برای نابود کردن در نوار غزه باقی نمانده بود، این بار استراتژی زمین سوخته خود را به خاک لبنان منتقل کردند. در واقع استراتژی مشابهی را نیز در خاک لبنان پی گرفته و مشغول از بین بردن امکان زندگی برای ساکنین جنوب این کشور به بهانه مبارزه با مقاومت هستند. ماجرا به اول اکتبر ۲۰۲۴ برمی‌گردد که جنگ زمینی در جنوب لبنان آغاز شد و ما شاهد تکرار صحنه‌هایی هستیم که به مدت یک سال در نوار غزه اتفاق افتاد.

تخریب 5868 ساختمان در لبنان!
بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای واشنگتن پست تا پایان ماه اکتبر ۲۰۲۴، نزدیک به یک چهارم ساختمان‌ها در ۲۵ شهرک لبنان در نزدیکی مرز سرزمین‌های اشغالی آسیب دیده یا ویران شده‌اند. در سراسر مناطق مرزی، حداقل ۵۸۶۸ ساختمان آسیب دیده یا ویران شده‌اند. اکثریت قریب به اتفاق این خسارات (تقریباً ۸۰ درصد) از ۲ اکتبر، یک روز پس از آغاز تهاجم زمینی اسرائیل به لبنان رخ داده و از آن زمان تاکنون، تخریب با سرعتی سریع ادامه یافته و تقریباً هر دو هفته یک بار دو برابر می‌شود؛ حتی زمانی که صهیونیست ها ادعا کرده بودند مایل به آغاز مذاکرات برای پایان دادن به جنگ هستند.
  دروغ بزرگ نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک ماه پیش در یک سخنرانی خطاب به مردم لبنان مدعی شده بود: «جنگ اسرائیل با شما نیست؛ با حزب الله است!» اما تحلیلگران می‌گویند میزان خسارات وارده در سراسر منطقه مرزی حاکی از یک کمپین سیستماتیک برای پاکسازی منطقه است؛ مشابه تلاش‌های ارتش اسرائیل در بخش‌هایی از غزه و این ممکن است با اتمام جنگ، بازگشت به خانه‌ را برای بسیاری از لبنانی ها غیرممکن سازد. تخریب گسترده مراکز مذهبی به ویژه مساجد و کلیساها در مناطق شیعه و مسیحی‌نشین جنوب لبنان نیز از دیگر جنایات صهیونیست‌ها است . صهیونیست‌ها بمباران و تخریب گسترده بافت ساختمانی در ضاحیه بیروت را نیز از اواخر سپتامبر سال جاری در دستور کار قرار دادند که نشان می‌دهد قصد دارند نقشه مشابه را در لبنان هم پیاده کنند.  نکته دردناک ماجرا اینجاست که همین روز گذشته (18 آبان 1403) دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد حدود ۷۰ درصد از شهدای جنگ غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. ضمن اینکه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) طی گزارشی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نیز هشدار داد در نتیجه حملات مداوم اشغالگران قدس به نوار غزه، «سطوح ویرانگر» آسیب روانی از جمله استرس، به کودکان در نوار غزه به‌شدت بالا بوده است.

جمله خلبانی که بمب اتم هیروشیما معروف به «پسر کوچک» را روی سر مردم انداخت: به جهنم که کودکان مردند!

 برای اینکه حجم تخریب و وحشی‌گری صهیونیست‌ها را درک کنید، باید برگردیم به حدود 79 سال پیش؛ ساعت 8:15 صبح روز 6 اوت 1945 به وقت محلی شهر هیروشیما. در این تاریخ، کسانی که در حومه شهر و در فاصله دورتری از مرکز انفجار قرار داشتند، نوری پرقدرت‌تر از تابش خورشید را شاهد بودند بسیار وحشتناک و مرعوب‌کننده. این در واقع لحظه ابتدایی انفجار بود. بعد از انفجار این بمب که تا آن روز ناشناخته بود، شهر هیروشیما با خاک یکسان شد و عصر هسته‌ای جهان هم آغاز شد؛ آغازی که لکه‌ای سیاه در تاریخ بشریت بود. ایالات متحده آمریکا که به طور مخفیانه به سلاح اتمی دست پیدا کرده و از قدرت تخریب وحشتناک این سلاح جدید مطلع بود اما دست به آزمایش زد؛ آزمایشی به قیمت ذوب و کباب شدن 80 هزار نفر پس از انفجار و همچنین مجروحیت 70 هزار نفر که اغلب در ساعات یا روزهای بعد از انفجار، جان خود را از دست دادند. نکته وحشیانه این بود که هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا بعد از بمباران اتمی هیروشیما دستور داد بمباران این شهر متوقف شود تا آثار مخرب بمب اتم کاملا مشهود باشد و ترس و رعب و وحشت و تخریبی که حاصل شده، ژاپن را به زانو دربیاورد.

چند میلیون درجه سانتی‌گراد...
بمب اتمی که بر روی هیروشیما انداخته شد، اولین بمب اتم بود که آمریکایی‌ها نامش را گذاشته بودند «پسر کوچک». این بمب توسط یک هواپیمای بمب‌افکن به نام «انولاگی» بر روی هیروشیما انداخته شد. برای تأثیر تخریبی بیشتر هم بمب به نحوی تنظیم شده بود که 576 متر بالای سطح زمین منفجر شود. انرژی تولید شده توسط این بمب با انرژی حاصل از 15 کیلوتن تی‌ان‌تی، فعل و انفعالاتی اتمی در مرکز بمب را ایجاد می‌کرد که به تولید گرمایی در حدود چندین میلیون درجه سانتیگراد منجر می‌شد. به همین دلیل بالای سطح زمین منفجر شد تا اصابت آن در خاک، گرمای عظیمش را
کمتر نکند!

لحظات بعد از انفجار
در نخستین میلیونیم ثانیه، انرژی حرارتی در فضا آزاد شد و هوا در محوطه‌ای به شعاع یک کیلومتر، گلوله‌ای از آتش بود چراکه حرارتی معادل چند میلیون درجه سانتی‌گراد داشت. وقتی هم این گرما به زمین رسید، هرم حرارت آن چندین هزار درجه سانتی‌گراد بود. طوری که در شعاع یک کیلومتری، ناگهان همه چیز بخار و به خاکستر تبدیل شد. در محوطه‌ای به شعاع 4 کیلومتر هم ساختمان‌ها و انسان‌ها ناگهان آتش گرفتند! در شعاع 8 کیلومتری بمب نیز مردم دچار سوختگی‌های شدید شدند. اما بعد از این تخریب حرارتی، نوبت موج انفجار بود که تأثیری ویرانگر نشان داد. به دلیل آزاد شدن گازهای بسیار گرم، موج انفجار با سرعت 1000 کیلومتر در ساعت مشابه یک دیوار جامد هوا بود که در شعاع 2 کیلومتر همه چیز را به غبار تبدیل کرد. از مجموع 90 هزار ساختمان شهر هیروشیما، 62 هزار ساختمان به کلی از میان رفت. بعد از آن نوبت تأثیر سوم انفجار اتمی رسید که در سال 1945 میلادی هنوز چندان شناخته‌شده نبود. این موضوع به تاثیر تشعشعات رادیواکتیو برمی‌گشت که موجب انواع سرطان‌ها، بیماری‌های خونی و حتی ژنتیکی شد.

نابودی در یک هزارم ثانیه
مردمی که از دور دست انفجار «پسر کوچک» را در آسمان هیروشیما مشاهده کردند می‌گفتند که خورشید دیگری را در آسمان دیده‌اند! سرهنگ پل تیبت که بهترین خلبان نیروی هوایی آمریکا در جنگ جهانی دوم خوانده می‌شد، به خاطر هدایت هواپیمای بوئینگ B-29 با نام «انولاگی» در تاریخ شرارت جهان ماندگار شد. او بعدها درباره این بمب گفت: «همه جور ابر قارچ‌گونه را می‌شد دید، اما به نسبت بمب‌های مختلف، شکل قارچ‌ها هم متفاوت بود. بمب هیروشیما، ابر قارچ‌گونه نساخت. چیزی بود که به یک خبرنگار محلی گفتم. فقط بالا می‌آمد؛ مثل جهنم سیاه بود و نور و رنگ هم داشت، درونش سفید بود و خاکستری و بالایش شبیه درخت کریسمس.» همچنین این خلبان در پاسخ به این سوال که می‌دانستید آن پایین چه اتفاقی داشت می‌افتاد؟ گفت: «دوزخ! فکر می‌کنم یک مورخ بهترین جمله را در این مورد گفته بود: «در یک هزارم ثانیه، شهر هیروشیما دیگر وجود نداشت.»

اولین کودکی که بعد از بمب متولد شد
درباره آثار مخرب بعد از این بمب اتم، بلافاصله می‌توان سراغ اولین کودکی رفت که بعد از آن متولد شد؛ کودکی به نام «ساداکو» که با بیماری سرطان خون از مادر متولد شد. سال‌های بعد نیز کودکان ناقص‌العضو یا مبتلا به سرطان خون بیشتری از مادران آسیب‌دیده از بمباران اتمی در هیروشیما و ناکازاکی متولد شدند و پس از مدت کوتاهی درگذشتند. این آثار و پیامدها سبب شد جهانیان دریابند که آمریکا چه جنایتی را در ژاپن مرتکب شده است. در سال ۲۰۰۸ هم مطالعات جدیدی بر روی بازماندگان و فرزندان قربانیان این بمب صورت گرفت که تغییرات و ناهنجاری‌های ژنتیکی قطعی دی. ان. ای را نشان می‌داد. این مطالعات از روش‌های جدیدتری برای تشخیص آسیب‌های دی. ان. ای استفاده کردند. فرزندان بازماندگان که بالغ شده بودند، نگران بودند چگونه از انتقال ژنتیکی ناشی از بمب در طول نسل‌ها جلوگیری کنند.

چهره واقعی آمریکا
هری ترومن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا بعد از حمله اتمی به ژاپن، به عرشه ناو «آگوستا» رفت و به رئیس آزمایشگاه «لوس آلا موس» (قرارگاه جنایت‌های علمی آمریکا) و همچنین به ژنرال وسلی کروز (فرمانده عملیات) تبریک گفت. اما از نگاه کارشناسانه، پس از آن خطای تاریخی آمریکا در حمله اتمی به ژاپن، اشتباهات مکرر و ناکامی‌های این کشور یکی پس از دیگری نمود پیدا کرده و با هر اشتباه، لطمه‌ای جبران‌ناپذیر به اعتبار حیثیت آمریکا وارد شده است که خطای راهبردی آمریکا در جنگ ویتنام، افغانستان و عراق از آن جمله است .

به جهنم که کودکان مردند!
خلبان آن بمب‌افکن، پل تیبت، 92 سال عمر کرد و برای بمبارانی که به مرگ ده‌ها هزار غیر نظامی منجر شد، هرگز ابراز پشیمانی نکرد. او حتی برای انجام این عملیات، مدال هم دریافت کرد؛ دومین مدال ارزشمند ارتش آمریکا. حتی دو دهه بعد از این اتفاق، در سال 1976 در مقابل جمعیت زیادی از مردم گفت: «هیچ‌وقت به این دلیل که بمباران اتمی را رهبری کردم، بی‌خواب نشدم!» وقتی هم از او پرسیدند «آیا از این اقدام که به مرگ بیش از 140 هزار زن، مرد و کودک منجر شده، پشیمان است؟» گفت: «نه! به جهنم!»