فرصت محدود نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ


گروه سیاسی:یک روزنامه لبنانی نوشت که دولت ترامپ نمی‌خواهد جنگ‌های منطقه‌ای در زمان ریاست جمهوری وی ادامه داشته باشد، لذا تل‌آویو ۸ هفته فرصت دارد که به جنگ در لبنان و غزه پایان دهد.
روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به بررسی سیاست‌های کلان دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا پرداخته و نوشت که درز برخی اطلاعات و اخبار می‌تواند شاخص‌های کلی سیاست خارجی دولت آینده ترامپ به ویژه در قبال ایران و چین و نحوه حمایت آن از رژیم صهیونیستی و تعامل با جنگ‌های منطقه‌ای را نشان می‌دهد. این گزارش می‌افزاید که به نظر نمی‌رسد رئیس جمهور منتخب بخواهد مأموریت رسمی خود را در سایه استمرار جنگ در خاورمیانه پیش ببرد. لذا آزادی عملی که ترامپ برای پایان جنگ به حاکمیت رژیم صهیونیستی تفویض کرده، محدود است. بنا بر اطلاعات موجود، ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود به دنبال افزایش تحریم‌های ایران و اعمال محدودیت‌های بیشتر برای فروش نفت این کشور خواهد بود. این را روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع مطلع مطرح کرده است. رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز به استراتژی ترامپ در قبال جنگ‌های منطقه‌ای پرداختند. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت به نقل از مایک ایوانز یکی از مشاوران ارشد دونالد ترامپ نوشت که وی فرصتی محدود قبل از آغاز به کار رسمی خود به عنوان رئیس جمهور به اسرائیل خواهد داد تا تصمیم قطعی خود در خصوص جنگ را بگیرد. وی می‌افزاید که ترامپ می‌خواهد جنگ در منطقه طی ۸ هفته آینده به پایان برسد و اسرائیل در این مدت باید اوضاع جنوب و شمال را سر و سامان بدهد. به نوشته این روزنامه صهیونیستی در این صورت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با پاداش‌هایی از سوی دولت آمریکا مواجه خواهد شد که از جمله آنها امضای توافق عادی سازی با برخی رژیم‌های عربی از جمله عربستان خواهد بود. مجله فارین افرز نیز به بررسی سیاست فشار دونالد ترامپ بر مهم‌ترین خطر راهبردی آمریکا یعنی چین اشاره کرده و نوشت که آمریکایی‌ها باید در این دوره وابستگی خود به کالاهای اساسی وارداتی از چین را کاهش دهند. انتظار می‌رود ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری خود تعرفه مالیاتی ۶۰ درصدی به تمامی کالاهای وارداتی از چین اعمال کند که این موضوع باعث می‌شود دو طرف به آستانه جدایی کامل بین دو اقتصاد بزرگ نزدیک شوند. البته برخی کارشناسان اعتقاد دارند که این اقدام می‌تواند به تنش در روابط دوجانبه بین چین و آمریکا منجر شده و سالیانه هزاران دلار هزینه برای خانوارهای آمریکایی داشته باشد و صادرات کنندگان آمریکایی نیز بازار چین را به عنوان یکی از بازارهای بزرگ مصرف برای کالاهای خود از دست بدهند. «اران یاشیو» نویسنده صهیونیستی نیز در مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص نوشت، به نفع «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکاست که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را از قدرت برکنار کند زیرا او شخصی است که به توجه، محافظت و حمایت دائمی نیاز دارد. اران یاشیو در ادامه گفت که این نظرش یک پیش‌بینی دقیق نیست بلکه تحلیلی از موضع بی‌ثبات و غیر قابل پیش‌بینی ترامپ است که مسائل اقتصادی برایش اولویت دارد.
یاشیو که مدرس اقتصاد است، می‌گوید در نگاه آمریکایی‌ها نتانیاهو به محافظت بالایی نیاز دارد. رژیم صهیونیستی در یکسال گذشته نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت کرده است. ترامپ می‌گوید که تمایل ندارد پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را در درگیری‌های خارجی چه در اوکراین و چه در فلسطین اشغالی خرج کند و بر این اساس رفتار کرده است، زیرا حمایت از ناآرامی‌های مستمر در غرب آسیا در دستور کار او نیست. یاشیو پاسخ این سؤال را که آیا ترامپ تعهدی در قبال نتانیاهو دارد یا خیر، منفی دانست و استدلال کرد: «ترامپ، نتانیاهو را تحقیر می‌کند و از روابطش با جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا خشمگین است. از طرفی هم حالا که پیروز انتخابات شده، وعده‌هایش در کارزار انتخابات ارزشی ندارد.» نویسنده صهیونیستی در پاسخ به این پرسش که چطور ترامپ چگونه می‌تواند نتانیاهو را برکنار کند، نوشت که به اعتقاد او این کار به دو صورت انجام می‌شود. اولی، ارسال پیام به طرف‌های صهیونیستی، به ویژه احزاب تندرو، مبنی بر اینکه «کار نتانیاهو به پایان رسیده است» و احتمالا آنها به سرعت عمل خواهند کرد. دوم اینکه، به گفته یاشیو، ترامپ با اعمال فشار مالی و استفاده از سیاست «هویج و چماق» با نتانیاهو و حزب لیکود او و کسانی که یاشیو آنها را «دیگر دلالان قدرت» می‌خواند، در بهترین حالت، او را به راحتی از قدرت کنار خواهد زد. تظاهرات گسترده‌ای در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به برکناری گالانت برگزار شده است. براساس این نظرسنجی ۶۲ درصد صهیونیست‌ها معتقدند «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ جدید به دلیل نداشتن تجربه و پیشینه نظامی برای این پست مناسب نیست. همچنین ۴۵ درصد صهیونیست‌ها نسبت به آینده رژیم صهیونیستی خوش‌بین نیستند. هزاران صهیونیست تاکنون به کشورهای اصلی خود که از آنجا به اراضی اشغالی آمده بوده‌اند، بازگشته‌اند زیرا احساس امنیت لازم و اعتماد ندارند. دفتر نتانیاهو روز چهارشنبه اعلام کرد نتانیاهو در گفت‌وگوی تلفنی، پیروزی ترامپ را در انتخابات تبریک گفته است و اینکه این گفت‌وگو «گرم و دوستانه» بود و هر 2 طرف «تهدید ایران» و لزوم همکاری برای امنیت رژیم صهیونیستی را بررسی کردند. نتانیاهو در واکنش به پیروزی ترامپ در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید، به ایالات متحده شروعی جدید می‌دهد و تعهد خود را به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و ایالات متحده تجدید می‌کند.» ترامپ هم به نوبه خود گفت که گفت‌وگوی او با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی «بسیار خوب» بوده است.
دونالد ترامپ در جریان کارزارهای انتخاباتی خود بارها گفته بود که قصد دارد به جنگ غزه پایان دهد و از نتانیاهو خواسته بود تا پیش از برگزاری مراسم تحلیف در ژانویه، جنگ را به پایان رسانده باشد. ترامپ بعد از پیروزی هم در تماس با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که برای پایان دادن به جنگ غزه کار می‌کند. روزنامه عبری «معاریو» نیز در گزارشی به قلم «بن کسبیت» تحلیلگر سیاسی خود نوشت که رژیم صهیونیستی از بیش از یک سال قبل در هفت جبهه وارد جنگی منطقه‌ای شده و طی ‌آن نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده و حتی قبل از شمارش تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها، اکنون به هزاران سرباز نیاز دارد. در این میان کابینه آن قانونی را به تصویب رساند که می‌تواند فرار روبه‌فزونی حریدی‌ها را که اصلا در ارتش خدمت نمی‌کنند، تداوم بخشد.



بن کسبیت در ادامه گزارش خود نوشت: «کابینه دوره خدمت سربازی و تعداد روزهای خدمت نیروهای ذخیره در سال را به صورت قابل توجه افزایش داده و سن معافیت از ذخیره را بالا برد و معافیت‌های موجود را لغو کرد. این اقدامات موجب افزایش فرسودگی، نارضایتی و فشار روی گروه اندکی از آنهایی شد که در نیروهای ذخیره خدمت می‌کنند و از سوی دیگر نظامیان زیر سنگینی فشاری مستمر صدایشان درآمده است.»