درگیری ترامپ با چین به قیمت قربانی کردن آمریکاییها
[فرشته کیانی] «ما از چیزی که در راه است میترسیم، اما قرار نیست عقبنشینی کنیم. وجود ترامپ حمله به همه ماست، بنابراین باید متحد شویم، سازماندهی کنیم و به جنبشها بپیوندیم»؛ این را «استیو کاپری»، از سازماندهندگان تظاهرات ضد دونالد ترامپ، به شبکه تلویزیونی WPXI در پنسیلوانیا گفت. ترامپ هنوز نیامده خیابانهای آمریکا را از نیویورک تا سیاتل صحنه اعتراض گسترده کرده است. هزاران نفر با ناامیدی از انتخاب مجدد او شنبه در اعتراض به برنامههایش از جمله درباره سقط جنین و اخراج جمعی مهاجران، خیابانهای آمریکا را تسخیر کردند. اما دوره دوم ترامپ چه خواهد داشت که پیشاپیش حتی مردم آمریکا هم نسبت به آن اینگونه واکنش نشان میدهند!
ترامپ ممکن است گزینههای اسرائیل را محدود کند
«ممکن است وحشتناک باشد و نظم جهانی را دوباره تعریف کند، اما مطمئناً مخرب خواهد بود و حتی شدیدترین انزواطلبی آمریکایی -بیشترین مقدار کمکاری- احتمالاً منادی تغییرات چشمگیری خواهد بود.» «سیانان» گزارش خود را درباره دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ اینگونه آغاز میکند و در ادامه با اشاره به اینکه ما واقعا به شکلی حیرتآور اطلاعات کمی در مورد سیاست خارجی ترامپ داریم و او از این نظر که مواضع سیاست خارجی خود را خیلی کم بیان کرده، منحصربهفرد است، درباره آینده نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و جنگ غزه در دوره جدید ریاستجمهوری آمریکا نوشت: «به نظر میرسد اتحاد آشکار ترامپ با نتانیاهو به نفع اسرائیل باشد. با این حال، ترامپ ممکن است گزینههای اسرائیل را محدود کند.»
آمریکا در رویارویی با چین بازنده و از همکاری منتفع خواهد شد
«سیانان»در تحلیل روابط دولت جدید آمریکا و چین نوشت: «شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین پیروزی ترامپ را تبریک گفت و در عین حال هشدار داد که آمریکا در رویارویی با چین بازنده خواهد شد و از همکاری سود خواهد برد. ترامپ پیشتر طرح اعمال تعرفههای بالا بر کالاهای چینی را مطرح کرده است، اما در این دوره از ریاستجمهوری او ممکن است با معامله از یک جنگ تعرفهای مضر جلوگیری شود. اما مهمتر از همه، چین باید با ترکیب هولناکی از رئیسجمهوری آمریکا روبهرو شود که از جنگیدن برای دفاع از تایوان در برابر تهاجم چین عمیقا متنفر است، اما احتمالا اگر از چنین مبارزهای عقبنشینی کند، برچسب «ضعیف» به او زده شود.»
کشاورزان و دامداران آمریکایی؛ متضرران اصلی جنگ تجاری آمریکا و چین
اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی» نیز درباره سیاستهای دولت جدید آمریکا در قبال چین نوشت: «ترامپ احتمالا تعرفهها را نه فقط علیه چین، بلکه علیه متحدان آمریکا نیز افزایش خواهد داد. آنها هم مانند گذشته با تعرفه تلافی می کنند. در این میان، کشاورزان و دامداران آمریکایی بیشترین آسیب را از این جنگ تجاری خواهند دید.»
حمایت از اوکراین تصمیمی مخاطرهآمیز برای ترامپ
«سیانان» درباره سیاست ترامپ در قبال اوکراین هم نوشت: «اولین و مخاطرهآمیزترین تصمیمی که ترامپ با آن روبهرو خواهد شد، حمایت مستمر آمریکا از اوکراین است. هر توافقی احتمالا شامل پذیرش دادن امتیازات ارضی از سوی کییف و ایجاد توقفی در جنگ خواهد شد که به مسکو اجازه میدهد دوباره سازماندهی شود و تجدید قوا کند و اروپا این را برای امنیت خود بسیار خطرناک میبیند. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، میدانست که روزی فرا میرسد که ایده یک «جنگ همیشگی» دیگر برای ناتو جذاب نخواهد بود و بزرگترین اتحاد نظامی جهان در نهایت به دنبال کاهش مشارکت خود خواهد بود. آنچه ترامپ گفته است، نشان میدهد که او هم به زودی خواهان همان خروج از جنگ است. پاسخ به سوالات درباره روسیه و اوکراین در دوره دوم ترامپ در حال حاضر دشوار است، اما سادهلوحانه است اگر فکر کنیم که نتیجه سیاستهای آینده لزوما برای کییف نویدبخش باشد.» اندیشکده «شورای روابط خارجی» نیز در تحلیل مواضع چین و آمریکا درباره مساله تایوان نوشت: «ترامپ خود را متعهد به دفاع از تایوان نکرده و گفته است چین زمانی که او رئیسجمهوری است به تایوان حمله نخواهد کرد، اما در نهایت آنها این کار را خواهند کرد. ترامپ تاکید کرده بود: «تایوان باید برای دفاع به ما پول بدهد. ما با یک شرکت بیمه فرقی نداریم.»