روزنامه اعتماد
1403/08/23
رمزگشايي از ترور شهيد فخريزاده؛ ابزار جديد موساد...
با تشديد درگيري مستقيم ميان ايران و رژيم صهيونيستي ابعاد نظامي- امنيتي اين تنش بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است. تجاوز نظامي بيستوششم اكتبر نه تنها براي نخستينبار پس از جنگ تحميلي «تابو» حمله به تهران را شكست، بلكه به مثابه نوعي شتابدهنده سطح تقابل ميان تهران- تلآويو را افزايش داد. پيروزي مجدد دونالد ترامپ در انتخابات و بازگشت احتمالي تيم ضدايراني وي به كاخ سفيد نيز احتمال گسترش تنش ميان محور مقاومت و اسراييل را حداقل تا شش ماه آينده افزايش داد. در چنين شرايطي صحبت از سناريوهاي پاسخ احتمالي ايران به اراضي اشغالي يا حمله پيشدستانه ارتش اسراييل به ايران به گوش ميرسد. در اين ميان برخي تحليلگران معتقدند كه نتانياهو علاوه بر ابزار نظامي ميتواند از مزيت نظامي خود در حوزه «جنگ پنهان» يا همان نبرد اطلاعاتي نيز بهره ببرد. برخي شواهد و گزارشهاي جديد منتشر شده نشاندهنده استفاده اسراييل از ظرفيتي ناشناخته براي نفوذ در كشور و ضربه به منافع ايران است. گروههاي تبهكار و مرتبط با جرايم سازمان يافته آن حلقه گم شدهاي هستند كه در جريان نبرد امنيتي ميان تهران- تلآويو گاهي از پيش چشم بسياري از ناظران داخلي و تحليلگران دور ماندهاند. براي فهم جايگاه جرايم سازمان يافته در اقدامات خرابكارانه سرويسهاي خارجي به ويژه موساد، ابتدا بايد به ويژگيها و كاركردهاي اين مفهوم حقوقي- سياسي بپردازيم. اساسا به اجتماع بيش از دو نفر كه براي تامين كالا- خدمات از مسيرهاي غيرقانوني استفاده ميكنند و هدف نهايي آنها رسيدن به «سود مالي-مادي» است، گروه مرتبط با جرايم سازمان يافته گفته ميشود. اين گروهها كه صورتي «پنهاني» به زيست خود ادامه ميدهند براي ايجاد چرخه پايدار انتقال كالا- خدمات غيرقانوني قدم به وراي مرزهاي ملي گذاشته و در يك منطقه جغرافيايي اقدام به «شبكهسازي» ميكنند. اين گروهها به دليل آنكه دايما سعي دارند تا از چشمان قانون پنهان مانده و به صورت مستمر به كسب سود مادي بپردازند، بستر مناسبي براي سرويسهاي خارجي ايجاد ميكنند تا بدون به خطر انداختن عوامل خود به داخل كشور هدف نفوذ كرده و اقدام به جمعآوري اطلاعات، خرابكاري و حتي عمليات ترور كنند. به عنوان شبكههاي قاچاق فعال در مرزهاي كشور بستر مناسبي براي انتقال افراد، سلاح، ريز پرندهها و غيره به داخل محيط سرزميني هستند. در بسياري از مواقع اين تبهكاران از افراد سياسي- ايدئولوژيك سرويسهاي اطلاعاتي يا گروههاي تروريستي آگاه نيستند اما براي كسب سود مالي- مادي با افراد همكاري ميكنند.جيسون برودسكي، كارشناس موسسه امريكايي «خاورميانه» اخيرا در توييتي با استناد به اطلاعات ارايه شده از سوي سخنگوي قوه قضاييه، شبكه قاچاق مشروبات الكلي در مرزهاي شمالغربي كشور را عامل انتقال ابزار ترور شهيد فخريزاده در آبسرد دماوند اعلام كرد. پيش از اين شبكه تلويزيوني اسراييل سعي داشتند با ارايه تصويري جهتدار، ترور شهيد فخريزاده را نوعي عمليات نفوذ پيچيده نشان دهند كه صرفا وابسته به عملياتهاي نفوذ پيچيده است. اگر صحت گزارش اخير قوه قضاييه مورد تاييد دستگاههاي امنيتي باشد، آنگاه سوال دوم آن است كه عوامل موساد از چه طريقي وارد كشور شده و پس از انجام عمليات موفق به خروج از كشور شدند؟ در اين سناريو ممكن است شبكه قاچاق انسان در مرزهاي شرقي و غربي كشور با استفاده از شگردهاي سنتي خود زمينه ورود اين افراد به داخل ايران را فراهم كرده باشند.
ردپاي استفاده موساد از شبكه جرايم سازمان يافته به سالها قبل باز ميگردد. به عنوان مثال در مرداد 1399 يك تبعه جمهوري آذربايجان، عدهاي اوباش را استخدام و به آنها اعلام كرد كه با صاحب كارگاهي در شورآباد به اختلاف خورده و براي تسويهحساب شخصي ميخواهد تا محل كار وي را آتش زده و تخريب نمايد. ظاهرا به هر يك از افراد دخيل در اين اقدام خرابكارانه نفري 270 ميليون تومان پرداخت شده بود. پس از تخريب و آتش زدن كارگاه ظاهرا مشخص شد كه اين مكان متعلق به سازمان انرژي اتمي و كارفرماي ياد شده عامل موساد بوده است! در جريان اين عمليات خرابكارانه سرويس خارجي اسراييل با استخدام تبعه كشوري ثالث با شبكه سازمان يافته اوباش ارتباط گرفته و با پرداخت پول به خواسته رسيده است.
طي سالهاي اخير بازوي امنيتي رژيم صهيونيستي يعني موساد، بارها از ظرفيت شبكه جرايم سازمان يافته براي جاسوسي، خرابكاري، ايجاد امكان عملياتي و ترور استفاده كرده است. آگاهي از اين امر و توجه نخبگان علمي، رسانهاي و سياسي به اين تهديد نوپديد به كشور كمك ميكند تا با هوشياري بيشتري فعاليتهاي دشمن را رصد كرده و آماده برخورد با اقدامات خصمانه آنها باشند. تجربه بلند شدن ريزپرندهها در كشور و برخي اقدامات خرابكارانه دشمن ايجاد ميكند تا دستگاههاي ذيصلاح با دقت بيشتري فعاليتهاي گروههاي تبهكار و غيرقانوني را رصد و «هشدار عمومي» درخصوص همكاري احتمالي آنها با سرويسهاي جاسوسي منتشر كند. در اين روند رسانه ملي وظيفه دارد تا حداكثر اطلاعرساني را براي افزايش آگاهي جامعه و هوشيار كردن آن در برابر تهديدات احتمالي انجام دهد.
کارشناس ارشد مسایل خاورمیانه
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
درمسيراصلاحات پايدار
ادامه فيلترينگ براي مردم قابل قبول نيست
نواختن سرنا از سر گشاد
سه شركت بزرگ هواپيمايي استخدام من را رد كردند
دومين جنايت فجيع طي 48 ساعت در تهران
بيروت جهانی ديگر بمب و ترانه... (۵)
ازخاموشيهاي برقي تا اختيارات ضروري دولت
رمزگشايي از ترور شهيد فخريزاده ابزار جديد موساد...
صنعت تامين سرمايه براي توسعه مناطق آزاد ايران
طراحي مدل مشاركت عمومي - خصوصي براي رفع ناترازي انرژي
قتل زن خبرنگار به دست همسر وكيلش
زمينگيري روحي
همه معمولي هستيم
پايان فتحالله گولن و آينده جنبش خدمت در تركيه
استبداد آموزشي
«رهي» عالمِ موسيقي
آقاي صداوسيما، شما دنبال چه هستي؟
نادرستترينها شايد درستترين ديده شوند
ازخاموشيهاي برقي تا اختيارات ضروري دولت
رمزگشايي از ترور شهيد فخريزاده؛ ابزار جديد موساد...
صنعت تامين سرمايه براي توسعه مناطق آزاد ايران
قتل زن خبرنگار به دست همسر وكيلش