کارنامه درخشان هلال در جذب اعتماد عمومی

  [ سیما فراهانی]  چند ماهی است که مردم در سراسر کشور، با اعتماد به جمعیت هلال‌احمر، کمک‌های خود را به مردم جنگ‌زده لبنان و غزه سرازیر کرده‌اند. پویش‌ها، یک به یک اجرا می‌شود و کمک‌ها برای یاری‌رسانی به مردم جنگ‌زده سرازیر شده است. با اینکه چند ماه از راه‌اندازی پویش‌های کمک‌رسانی هلال‌احمر برای آوارگان جنگی لبنان و سوریه و غزه، می گذرد، ولی باز هم تب و تاب و شور و اشتیاق مردم کم نشده است. آنها هنوز هم با واریز پول‌های نقدی و اهدای وسایل و اقلام ضروری، همدلی و نوع‌دوستی خود را به منصه ظهور می‌گذارند. کمک‌های مردمی از طریق جمعیت هلال‌احمر کشورمان، با مدیریت متمرکز و نظارت صحیح، به دست مظلومان و آسیب‌دیدگان مردم لبنان و غزه می‌رسد. هیجان و علاقه‌مندی مردم و خیران کشور به کمک‌رسانی، نه تنها کم نشده، بلکه افزایش یافته است. در این میان جمعیت هلال‌احمر به مدیریت کولیوند، از پای نایستاده و همچنان مثل روزهای اول، از هیچ تلاشی برای جمع‌آوری کمک‌ها دریغ نمی‌کند. هنوز هم مردم به این جمعیت بشردوست اعتماد کرده و گاهی برخی از آنها تمام دارایی خود را در اختیار هلال‌احمر قرار می‌دهند تا به دست مردم جنگ‌زده برسد.

صبح روز دوشنبه بود که نشست صمیمی‌ با خیران سراسر کشور برای کمک‌رسانی به مردم مظلوم لبنان در هلال‌احمر برگزار شد. رئیس جمعیت هلال‌احمر، در این نشست از آمادگی این جمعیت جهت تسهیل‌گری و حمایت از گروه‌های جهادی و پشتیبانی برای حضور در لبنان خبر داد و گفت: «هر کس به هر میزانی که در توان دارد به این مردم مظلوم و بی‌پناه کمک کند، اولویت ما جمع‌آوری وجه نقد است تا راحت تر به دست مردم لبنان برسد. از سوی دیگر مردم می‌توانند کمک‌های خود را به هلال‌احمر،  کمیته امداد، ستاد پشتیبانی جبهه مقاومت و پویش ایران همدل اهدا کنند. در حال حاضر نیازی به حضور تیم‌های درمانی و پزشکی در لبنان نیست ولی گروه‌های جهادی پشتیبانی که می‌توانند منابع لازم برای اسکان دو هفته خود را تامین کنند، هلال‌احمر آمادگی دارد که از این گروه‌های پشتیبانی و جهادی حمایت کند.»

ارتباط با جامعه بدون برجسته‌سازی کاذب رسانه‌ای
این مساله نشان می‌دهد که هلال‌احمر هنوز هم برای ایجاد فضای کمک‌رسانی درست مثل روزهای اول تلاش می‌کند. وحید سلیمی رئیس سازمان داوطلبان در گفتگو با خبرنگار «شهروند» به اعتماد بیشتر مردم به هلال‌احمر اشاره می‌کند و می‌گوید: «چند روز پیش در جلسه‌ای، یکی از مدیران فرهنگی استان تهران به همین مساله اشاره کرد. او از فرآیند تحسین‌برانگیز هلال‌احمر برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی به جبهه مقاومت و مردم جنوب لبنان و غزه سخن گفت و اینکه در پویش ایران همدل، مردم چطور توانستند به هلال‌احمر اعتماد کرده و دارایی‌های خود را در اختیار این جمعیت قرار دادند. این مساله نشان از افزایش اعتماد عمومی به جمعیت هلال‌احمر دارد. جمعیت هلال‌احمر با یک روند واقعی بدون برجسته‌سازی کاذب رسانه‌ای، با سطوح مختلف جامعه ارتباط برقرار کرد. همانطور که در حوادث و بلایای داخلی، مردم برای کمک، به سراغ هلال‌احمر می‌آیند، برای یاری به آسیب‌دیدگان خارجی نیز، همین کار را انجام می‌دهند. همین نوع سیاست باعث شد که مردم در جریان کمک به جبهه مقاومت هم با همان شور و اشتیاق، حتی بیشتر ورود کنند و از جان و دل مایه بگذارند و از طلاها و دارایی‌های شخصی خود بگذرند.»

تنور مشارکت‌ها داغ است
رئیس سازمان داوطلبان در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «یکی از دلایلی که اعتماد مردم به این جمعیت بیشتر شده این است که جمعیت هلال‌احمر به صورت فرآیند مستمر و منظم در طول چندین ماه با برگزاری نشست‌های خبری در فرصت‌های مختلف، نحوه انتقال و میزان کمک‌های جمع‌آوری شده را اعلام می‌کند. در کنار این‌ها، بحث ارتباط با جامعه بدون جنجال رسانه‌ای، موضوع مثبتی بود که به ایجاد حساسیت و فضای ترغیبی و انگیزشی و تشویقی مردم برای شرکت در پویش‌ها کمک بزرگی کرد. تجربه نشان داده که معمولا هرچه زمان اجرای پویش‌ها طولانی‌تر شود، شور و حرارت اولیه از بین می‌رود. ولی با وجود گذشت زمان زیاد، هنوز تنور این مشارکت داغ است و حتی می‌توان گفت داغ‌تر از گذشته نیز شده است. کمک‌ها بیشتر شده و مردم انگیزه بیشتری پیدا کرده‌اند. هرچه می‌گذرد، ایثار و فداکاری‌های مردم بیشتر می‌شود. در همین هفته گذشته ما یک نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی با گروه‌های جهادی منتخب در سراسر کشور داشتیم. نشست با خیران حقیقی و حقوقی نیز دو روز گذشته برگزار شد. این نشست‌ها و جلسات هم بی‌تاثیر نبوده است. مثلا در نشست خیران، مادر استاندار کرمانشاه دو تن برنج اهدا کرد. موسسه امدادگران عاشورا هم تعهد کمک 10 میلیارد تومانی برای دارو را داد. چندین موکب نیز اعلام آمادگی کردند. آنها تعهد دادند که از خدمات طبخ غذا گرفته تا خدمت‌رسانی در حوزه پزشکی و دندانپزشکی به صورت یک ماه در محور مقاومت انجام دهند.»

کارنامه درخشان هلال‌احمر در جذب اعتماد عمومی
وحید سلیمی در پایان ادامه می‌دهد: «یکی از شاخص‌هایی که می‌شود آن را به عنوان سنجش میزان اعتماد عمومی به یک نهاد مردمی و بشردوستانه لحاظ کرد، بحث افزایش میزان عضویت است. در حال حاضر در سه سال اخیر، عضویت در سازمان داوطلبان رشد 400 درصدی داشته است. اگر یک سازمانی عملکرد و برنامه‌هایش در مردم ایجاد انگیزه نکند، نمی‌تواند در جذب عضو جدید هم موفق عمل کند. اما نگاهی به حوزه سازمان جوانان و داوطلبان به عنوان دو درگاه ورودی در جذب عضویت، نشان می دهد که جمعیت هلال‌احمر در جذب اعتماد عمومی، چقدر موفق عمل کرده است. نکته بعدی افزایش قابل توجه منابع داوطلبی بوده که در این سه سال جذب شده است. ما در این سه سال حوادث مختلفی را پشت سر گذاشتیم. از زلزله خوی گرفته تا حوادث مراکش، ترکیه و جنگ در سوریه و لبنان و غزه و یمن؛ معمولا کمتر مدیری در زمان کم، این حجم از حوادث درون و برون‌مرزی را تجربه می‌کند. در این سه سال حوادث مختلفی تجربه شد، ولی باز هم در هر پویش میزان مشارکت مردمی از پویش بعدی بیشتر بود. همین نشان می‌دهد که جمعیت هلال‌احمر چقدر موفق‌تر از سال‌های قبل عمل کرده است.»

هلال‌احمر سال‌ها برای مردم خدمت خالصانه کرده است

غلامرضا برزو کارمند بازنشسته‌ای است که در شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی زندگی‌ می‌کند. او که کمک‌ قابل توجهی به مردم جنگ‌زده کرده است، در این رابطه به خبرنگار «شهروند» می‌گوید: «از همان روز اول که جمعیت هلال‌احمر برای کمک به مردم جنگ‌زده فراخوان اعلام کرد، ترغیب شدم تا بتوانم کمکی کنم. ما پول‌ها و سرمایه‌هایمان را جمع کردیم. من یک سکه بهار آزادی به اضافه پنج میلیون تومان پول نقد و همسرم هم یک دستبند طلای 130 میلیون تومانی را به هلال‌احمر شهرستان تحویل دادیم تا به دست مردم جنگ‌زده برسد. من کارمند بازنشسته هستم و از همان روز اول به هلال‌احمر اعتماد کردم. لحظه‌ای شک نداشتم که این کمک به دست مردم مظلوم لبنان و غزه می‌رسد. هلال‌احمر سال‌ها برای مردم خدمت خالصانه کرده و من در شهرستانمان به چشم دیده‌ام که در حوادث مختلف چطور از جان خود مایه می‌گذارند. چنین نهاد نوع‌دوست و مردمی، قطعا قابل اعتماد است.»

کمک ۳۰۰ میلیارد تومانی مردم ایران به جنگ‌زدگان لبنان

رئیس جمعیت هلال‌احمر در آخرین آماری که از کمک‌های مردمی اعلام کرد، از اهدای بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان کمک های نقدی مردمی‌به هلال‌احمر برای کمک به لبنان خبر داد.



پیر حسین کولیوند صبح دیروز با اشاره به حجم بالای کمک های مردمی‌به لبنان و سوریه گفت: «مردم نوع‌دوست و خیرین کشورمان تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان کمک‌های نقدی خود را برای کمک به لبنان به هلال‌احمر اهدا کرده‌اند. وجه نقد، دارو و شیر خشک و اقلام غذایی و زیستی اولویت های نیازهایی هستند که در لبنان وجود دارد.»  وی در ادامه از آمادگی ۷۰ هزار امدادگر هلال‌احمر شناسنامه دار، برای اعزام به لبنان، غزه و سوریه خبر داد و افزود: «در هلال‌احمر از تمام اقشار مختلف مردمی حضور دارند و بر اتحاد، همدلی همبستگی و یگانگی تاکید داریم.»
کولیوند درباره آخرین وضعیت حاکم بر لبنان گفت: «وقتی حادثه تروریستی پیجرها رخ داد بلافاصله یک جلسه اضطراری تشکیل و پیگیر وضعیت حاکم بر لبنان شدیم و ظرف کمتر از دو ساعت ۲۰۰ متخصص و فوق تخصص چشم اعلام آمادگی کردند که به لبنان اعزام شوند. در نهایت با یک گروه ۲۴ نفره به لبنان اعزام شدیم. در این حادثه ۳ هزار مجروح چشم، دست و صورت وجود داشت. ۷۰۰ مجروح بدحال در این حادثه وجود داشتند که با اولین پرواز ۱۰۰ مجروح را به داخل کشور منتقل کردیم. و در نهایت ۵۰۰ مجروح این حادثه را به داخل کشور منتقل کردیم و ظرف سه روز هزار و ۲۶۰ عمل جراحی برای این مجروحان حادثه تروریستی انجام دادیم. در حال حاضر در لبنان و غزه رژیم صهیونیستی انواع و اقسام جنایت‌های جنگی را انجام داده است و بدون توجه به مراکز غیر نظامی و درمانی و بهداشتی حملات خود را انجام می دهد.»
کولیوند با اشاره به بمباران بیمارستان صحرایی هلال‌احمر ایران در مرز سوریه و لبنان گفت: «در این بیمارستان اقلام زیستی، غذایی، دارو تجهیزات فراهم شد با امکان اسکان ۱۰۰ هزار نفر که با ۱۰ موشک بمباران شد.»