عضو حزب کارگزاران در گفت‌وگو با «ابتکار»: جریان اصول گرایی آینده روشنی نخواهد داشت

یک فعال سیاسی گفت: اردوگاه اصولگرایی با شکست‌های مختلفی که در طول این سال‌ها در برابر رقیب سنتی خود مرتکب شد، به این نتیجه رسیده‌اند که تغییر اساسی در فرم و تشکیلات سیاسی خود به وجود بیاوردند.
فاضل موسوی عضو حزب کارگزاران در گفت‌وگو با «ابتکار» به رفتار سیاسی اصولگرایان در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: اصولگرایان هم از این قاعده مستثنی نیستند، به دلیل اینکه به لحاظ فرم تشکیلاتی و حزبی جایگاه قابل ملاحظه‌ای ندارند؛ بلکه به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مورد سازوکاری که باید اصولگرایان در نظر داشته باشند بیان کرد: اصولگرایان در وضعیت فعلی به معنی که الان است یک رفتار سیاسی پایدار و ریشه‌دار نیست. یک سری جریانات سیاسی هستند که از رانت موجود در کشور استفاده می‌کنند و دریچه رانت به سوی آنها باز است و گرنه از نظر انسجام و برنامه‌ریزی و از نظر داشتن حزب و از نظر توانایی‌های تخصصی و کارشناسانه جریان قابل ملاحظه‌ای نیست. البته داخل این مجموعه افرادی وجود دارد که انسان‌های متخصص، دلسوز و ملی‌گرایی هستند.
وی افزود: واقعیت این است که مجموعه‌ای که متشکل از ده‌ها جریان متکثر است؛ از انجمن حجتیه، موتلفه، فدائیان اسلام و روحانیت مبارزه گرفته تا دیگر گروه‌ها، جریاناتی نچسبی نسبت به هم هستند. اما با توجه به اینکه در اصل قضیه با هم تفاهم عقیدتی و سیاسی دارند و آن تصاحب قدرت است. به عنوان مثال یک واقعیتی است که آقای قالیباف یک مجموعه‌ای از وی حمایت کرد و چند بار که ایشان در انتخابات شرکت کرد و پیامد آن شکست بود. مسئله این است که جمهوری اسلامی زیربار ژنرال نخواهد رفت. اصولا ژنرال‌ها نمی‌توانند سکان قوه مجریه را بر عهده بگیرند. اما ایشان هر بار هم آمده با واکنش منفی مردم مواجه شد. اگرچه قالیباف هنوز فکر می‌کند که جا دارد بار دیگر در کارزارهای سیاسی شرکت کند.


عضو حزب کارگزاران با اشاره به آینده این جریان در معادلات سیاسی کشور گفت: جریان اصولگرایی آینده روشنی نخواهد داشت؛ مولفه رانت را اگر از این بدنه جدا کنیم به مراتب آینده‌ای بدتر از شرایط فعلی را می‌توان برای این جریان متصور بود. واقعا ایده‌ای برای مسائل اجرایی کشور ندارند. در دولت نهم و دهم هر آنچه که در توان داشتند به کار گرفتند اما ثمره آن را دیدیم. زمانی که دولت دهم کار را به دولت یازدهم واگذار کرد چه خرابی‌هایی که در این میان انباشت نشده بود. جالب اینجا بود که رئیس دولت‌های نهم و دهم را متصل به امام زمان دانستند و حتی ظهور احمدی‌نژاد را حاصل توجه امام زمان دانستند. حیات سیاسی اصولگرایان با مجادله و رانت تامین می‌شود؛ در نظر داشته باشید که در انتخابات مجلس حتی یک نفر از آنها نتوانستند وارد مجلس شوند. در ادامه هم آینده‌ای بهتر از این را نمی‌توان برای آنها متصور بود.
وی تاکید کرد: البته با این شرط که اصلاح‌طلبان برنامه‌ریزی کنند و ادامه کار خود را با قدرت پیش ببرند. اگر اصولگرایان دلسوز کشور و مردم هستند باید جمع شوند و چند تشکل قدرتمند را تشکیل دهند و با سازوکارهای دموکراتیک و حرفه‌ای وارد مناسبات سیاسی شوند و در عین حال به مردم پاسخگو باشند. تجربه سیاسی و عملکرد این جریان به گونه‌ای بوده که هیچگاه به مردم پاسخگو نبوده‌اند. در شرایط فعالان هم برخی از فعلان این جریان دست روی چنین نقطه‌ای گذاشته‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که از کانون‌های مختلف با مردم همراه شوند و پیوند خودشان با مردم را یک پیوند استراتژیک بسازند.
سایر اخبار این روزنامه
محمدرضا عارف: انقلاب اسلامی، انقلابی اصلاح طلبانه بود «ابتکار» سازوکارهای آینده اصلاح‌طلبان را بررسی کرد راهبردهای اصلاح طلبی در افق 0041 با وجود موانع مختلف بر سر راه جویندگان گنج هنوز خبر دستگیری آن ها منتشر می‌شود نابرده رنج رضا دهکی فراموشی برنامه‌های کلان در غبار مهره‌چینی وزرا « ابتکار» جدیدترین تحولات در روابط میان ایران و عربستان را بررسی می کند دیپلمات‌‌ها در انتظار چراغ سبز تهران و ریاض استفاده از چهره های غیر تئاتری و گروه های موسیقی مشهور در تئاتر برای فروش بیشتر چه مضراتی دارد ابزارهای تامین مالی برخلاف ماهیت‌شان، مانع ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور شدند عضو حزب کارگزاران در گفت‌وگو با «ابتکار»: جریان اصول گرایی آینده روشنی نخواهد داشت ناطق‌نوری: امروز گروه مرجع مردم الزاماً روحانیت نیست چهره های دولت یازدهم از حضور داشتن یا نداشتن در دولت دوازدهم گفتند قدردانی وزرا از روحانی در آخرین جلسه کابینه حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: کنار گذاشتن برجام خدمت به آمریکاست محمدرضا خباز: اعضای دولت دوازدهم با سکوت خود میدان را برای مخربان باز نکنند شوراها در چنبره بوروکراسى