۵۴۶۱ داوطلب ردشده در گزینش برای معلمی تأیید شدند

رضا روستایی، مدیرکل گزینش وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت بررسی پرونده‌های رد شده در گزینش آزمون استخدامی سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ گفت: ما براساس قانون گزینش و آیین‌نامه‌های هیأت عالی گزینش عمل می‌کنیم. برخی داوطلبان آزمون استخدام آموزگار و دبیر (کد ۱۹) و داوطلبان دانشگاه فرهنگیان (کد ۵) که اعتراض خود را به نتیجه گزینش ثبت کرده‌اند، برای بررسی مجدد در دستور کار قرار دارند.

مراحل اعتراض و رسیدگی
روستایی با اشاره به فرایند اعتراض گفت: افراد رد شده در گزینش، دو مرحله فرصت اعتراض دارند. درصورت عدم‌تأیید در این دو مرحله، می‌توانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند. دیوان پس از بررسی، برخی پرونده‌ها را برای بازنگری به آموزش و پرورش بازمی‌گرداند. وی بیان کرد: طبق ماده ۱۴ قانون گزینش، افرادی که واجد شرایط عمومی یا انتخاب اصلح تشخیص داده نشوند، می‌توانند اعتراض کتبی خود را تا دو ماه پس از دریافت حکم به مرجع تجدیدنظر ارائه دهند. اگر در این مهلت اعتراضی صورت نگیرد، رأی صادره قطعی و لازم‌الاجرا خواهد بود.

سازوکار تجدیدنظر؛ بررسی توسط ۱۱ نفر
روستایی درباره مراحل تجدیدنظر توضیح داد: مرحله اول تجدیدنظر توسط هسته گزینش (حداقل با دو عضو جدید) و مرحله دوم توسط هیأت مرکزی صورت می‌گیرد. هیأت عالی گزینش نیز بر هرگونه تخلف یا کوتاهی در صدور رأی نظارت داشته و درصورت لزوم رأی را اصلاح یا ابطال می‌کند. وی افزود: برای کاهش خطای انسانی در فرایند گزینش، بررسی‌ها در سه مرحله انجام می‌شود؛ در مرحله اول و دوم، هر بار سه نفر و در مرحله سوم پنج نفر به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند که در مجموع ۱۱ نفر در این روند مشارکت دارند.

آمار پرونده‌های بررسی‌شده
روستایی بیان کرد: در یک ماه اخیر، ۴۶۰۰ پرونده اعتراض به گزینش سال ۱۴۰۳ بررسی شده است. از این تعداد ۱۱۹۹ نفر برای آموزگاری، ۱۲۷۱ نفر برای دبیری، ۱۹۳۳ نفر برای دانشگاه فرهنگیان تأیید شدند. وی افزود: بررسی پرونده‌ها تا پایان آذر ادامه دارد. همچنین، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۶۱ پرونده بررسی شد که ۶۸۵ نفر تأیید و ۱۷۶ نفر رد شدند که این افراد می‌توانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

دلایل رد صلاحیت در گزینش



روستایی با اشاره به معیار‌های گزینش گفت: رد شدن در گزینش دلایل مختلفی دارد که همگی براساس قانون و معیار‌های خاص و عمومی انتخاب اصلح است. ممکن است فردی به‌دلیل کسب نکردن امتیاز انتخاب اصلح رد شود. معیار‌های انتخاب اصلح شامل این موارد است: موضع‌گیری نسبت به ولایت‌فقیه. میزان تقید به رعایت پوشش اسلامی. شرکت در نماز جماعت، نمازجمعه، راهپیمایی‌ها و انتخابات. فعالیت در بسیج و نهاد‌های انقلاب. داشتن دوستان مناسب. فعالیت‌های مذهبی.

تضمین عدالت در گزینش
مدیرکل گزینش تصریح کرد: ما موظف به ارزیابی افراد در چارچوب قانون هستیم و هیأت عالی گزینش برای کاهش نارضایتی‌ها همکاری می‌کند. تلاش ما این است که حقی از هیچ فردی ضایع نشود و تمام پرونده‌ها با دقت بررسی شوند. وی در پایان تأکید کرد: داوطلبان آزمون استخدامی گروه کیفیت‌بخشی (مشاور، مربی پرورشی و تربیت‌بدنی) تا ۲۰ آذر فرصت دارند اعتراض خود را در هسته گزینش استان ثبت کنند.