منصور برزگر: کشتی فرنگی از کشتی آزاد جلوتر است!

تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی ایران در یک رقابت دوستانه اما جذاب و پراهمیت در روسیه، موفق شدند با غلبه بر تیم میزبان، عملکردی درخشان از خود به نمایش بگذارند. در هر دو بخش آزاد و فرنگی، تیم‌های ایران و روسیه در پایان مسابقات با نتیجه مساوی 5 بر 5 مواجه شدند، اما در نهایت تیم‌های ایران به لطف امتیازات مثبت بیشتر به پیروزی رسیدند و دست به کار بزرگی زدند. این رقابت دوستانه، باوجود غیررسمی بودن، در سطح بالایی برگزار شد و جوایز نقدی ارزشمندی برای کشتی‌گیران در نظر گرفته شد. کشتی‌گیرانی که دارای مدال جهانی و المپیک بودند، در صورت پیروزی 10 هزار دلار (حدود 700 میلیون تومان) و در صورت شکست 5 هزار دلار دریافت کردند. همچنین، کشتی‌گیران فاقد مدال جهانی و المپیک، با کسب پیروزی 5 هزار دلار و با شکست 2 هزار دلار جایزه گرفتند.
منصور برزگر، پیشکسوت کشتی ایران در گفت‌وگویی که با «شهروند» داشت، در خصوص عملکرد کشتی‌گیران کشورمان در این مسابقات صحبت‌های مختلفی به میان آورد. او معتقد بود که شرایط کشتی‌گیران کشورمان در اوزان نخست و سبک‌وزن مطلوب نیست و ابراز امیدواری کرد که با کشف استعداد و جوانان کشتی‌گیر کشورمان، اتفاقات خوبی در المپیک بعدی رخ دهد.

گفت‌وگوی «شهروند» را با منصور برزگر می‌خوانید:
آقای برزگر رقابت های تیم به تیم کشتی آزاد و فرنگی ایران و روسیه در قالب لیگ پادوبنی را چطور دیدید و آیا این مسابقات می‌تواند ارزش افزوده‌ای برای کشتی کشورمان داشته باشد؟
این مسابقه برای روحیه کشتی‌گیران خیلی خوب بود. تیم ملی کشتی آزاد در 5 وزن اول خوب ظاهر نشد و احتیاج به کار زیادی دارد اما در 5 وزن دوم عملکرد بدی نداشتیم. به طور کلی سطح مسابقات خیلی بالا نبود و از تیم روسیه انتظار بیشتری می‌رفت و کشتی‌گیران ما برای اینکه در المپیک آینده موفق باشند، باید زحمت بیشتری بکشند. کشتی فرنگی هم فعلا رو به جلو است و از هر نظر از کشتی آزاد جلوتر است و امیدوارم در المپیک آینده هم به موفقیت‌های لازم برسد.

سرمربی کشتی آزاد روسیه پس از شکست مقابل ایران گفت که ما از نفرات اصلی خود استفاده نکردیم. آیا این اتفاق ارزش پیروزی به دست‌ آمده را کم می‌کند یا خیر؟



می‌خواستند نفرات اصلی خود را بگذارند. مگر ما گفتیم که نفرات اصلی در تیم نباشند؟ تیم روسیه هم می‌خواهد روی جوانان خود کار کند و این مسابقات، محکی برای آینده جوانان کشتی هم برای ایران، هم برای روسیه بود.

این نوع تقابل‌ها چقدر می‌تواند برای کشتی‌گیران جوان کشورمان تاثیرگذار باشد؟ از طرفی هم می‌دانیم این مسابقات جایزه‌های مالی خوبی برای کشتی‌گیران داشته است.
مسائل مالی که حرف اول را در همه زمینه‌ها می‌زند اما در این مسابقات محاسن و معایبی وجود دارد. اگر سرمربی‌های ما به نقاط قوت رسیدگی و نقاط ضعف را برطرف کنند، می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم. یکی از انتقادات من این است چرا وقتی که ما در المپیک فیتلیه می‌شویم و می‌بازیم، چرا در مسابقات جهانی هم همین اتفاق برای ما رقم می‌خورد؟ روی این مسائل باید کار شود و هر مسابقه‌ای نقاط ضعف و قوت خودش را دارد و باید روی نقاط قوت بیشتر کار کرد و نقاط ضعف را برطرف کرد تا در مسابقات آینده اتفاقات بهتری رقم بخورد.

گفته می‌شود که حسن یزدانی پس از پایان دوران مصدومیت، در وزن بالاتر از وزن همیشگی کشتی خواهد گرفت، آیا حسن یزدانی در وزن بالاتر می‌تواند موفق باشد؟
من از برنامه‌ها و شرایط پزشکی حسن یزدانی خبر ندارم و در این رابطه هم نمی‌توانم نظری بدهم.

نظرتان در خصوص کامران قاسم‌پور چیست؟ در صورت جایگزینی حسن یزدانی در وزن دیگر، او می‌تواند در وزن 86 کیلوگرم بدرخشد؟
من از وزن اصلی قاسم‌پور اطلاعی ندارم و بهتر است در این رابطه هم صحبتی نکنم.

باتوجه به شرایط کشتی و مسابقاتی که برگزار می‌شود،‌ چقدر به چشم‌انداز در نظر گرفته شده برای المپیک 2028  لس‌‌آنجلس امیدوار هستید؟
در 5 وزن اول کشتی آزاد شرایط مطلوب نیست و خیلی کار دارد تا بتوان به وضعیت خوبی برسیم اما در 5 وزن دوم، وضعیت خوب و امیدهای زیادی داریم و امیدوارم با درایت، برنامه‌ریزی و کارهایی که صورت می‌گیرد، شاهد اتفاقات خوبی در اوزان مختلف باشیم و مدال‌های خوبی
 از این کشتی‌گیران حاصل شود.