روزنامه جوان
1403/09/07
امید نخبگان مازندران به پشتیبانیهای بسیج است
جوان آنلاین: با دست خودمان، استعدادها را میکشیم و اجازه نمیدهیم آنطور که باید رشد و پیشرفت داشتهباشند. جوانانی که اگر به هر کدامشان به درستی میدان داده شود، میتوانند با پرورش استعدادهای درونیشان، گامی در جهت رشد و پیشرفت کشور بردارند، اما نادیده گرفتن آنها سبب میشود که مسیر زندگیشان به طور کلی تغییر کند و گاهی به سمت و سویی بروند که بدان علاقهای ندارند و هیچ عجیب نیست که در این صورت، نتوانند در آن شغل یا مسیری که واردش شدهاند، موفق عمل کنند. بدون شک اگر کشف، پرورش و رشد استعدادهای جوانان این مرز و بوم اتفاق بیفتد، آنها میتوانند زمینه پیشرفت کشور را مهیا کنند. این یعنی توجه به جوانان و استعدادهایشان مساوی است با توجه به کشور؛ موضوعی که اگر به صورت جدی در دستور کار مسئولان قرار بگیرد، بسیاری از مشکلات امروز کشور را حل میکند. این همان تفکری است که باعث ایجاد مرکز رشد شهید فخریزاده در شهرستان قائمشهر شدهاست، مرکزی که کار خود را از فضای تقریباً ۲۰۰ متری شروع کرد تا زمینه رشد و پیشرفت شرکتهای دانشبنیان را فراهم کند و حالا دو سالی میشود که با حمایتهای سازمان بسیج، به عنوان یک مرکز موفق در یک ساختمان چندین طبقه، زمینه فعالیت خود را گسترش داده و با انگیزه بیشتری به کارش ادامه میدهد. «جوان» به منظور بررسی فعالیتهای این مرکز آموزشی و پرورشی با مهدی طالبی آهنگرکلایی که مدیریت آن را بر عهده دارد، گفتگو کردهاست. هدف شما از راهاندازی مرکز رشد شهید فخریزاده چه بود و چه خدماتی به مراجعهکنندگان میدهید؟مرکز رشد شهید فخریزاده در منطقه ژئوپلیتیکی قائمشهر قرار دارد، پیش از این، مرکزی نداشتیم تا نخبگان و مخترعان شهرهای مازندران مثل سوادکوه، جویبار، سیمرغ و شیرگاه را جمع کند. از آنجایی که استان مازندران در بحث ثبت اختراع و حضور مخترعان، رتبه اول را دارد نیاز به چنین مرکزی دیده میشد. چراکه جایی برای جمعآوری نخبگان این استان و همچنین نخبهپروری در آن نبود. به همین دلیل، مجموعه علمی سپاه تصمیم گرفت این مرکز را راهاندازی کند. خدا را شکر میگویم که با موفقیتهای زیادی رو به رو شدیم.
قبل از راهاندازی این مرکز، کارمان را از یک فضای ۲۰۰متری با دو اتاق جهت استقرار شرکتهای دانشبنیان، آزمایشگاه و کارگاه آغاز کردیم. در ادامه فضای ۲۰۰ متری دیگری را به آن اضافه کردیم، فضایی که شامل شش دفتر کار برای استقرار شرکتها، دو کلاس آموزشی و سالن جلسات میشد. با وجود این، اما نمیتوانستیم جوابگوی همه شرکتهای دانشبنیان باشیم که به ما مراجعه میکردند. به همین دلیل با حمایتهای سازمان بسیج، یک ساختمان چندین طبقه در مرکز شهرستان قائمشهر برای میدان دادن به این شرکتها اختصاص داده شد تا خدمات بهتر و بیشتری را در اختیار شرکتهای مراجعهکننده قرار دهیم.
ما قصد حمایت از جامعه نخبگانی و همچنین رشد و شکوفایی مخترعان و شرکتهای دانشبنیان را داریم. مهمترین هدفی که دنبال میکنیم، کمک و همراهی آنها برای پیشرفت علمی کشور است. علاوه بر آن، قصد داریم با فراهم کردن محیط آزمایشگاه، کارگاهها و کلاسهای آموزشی، استعداد کودکان، نوجوانان و جوانان این شهرستان را کشف کنیم و آن را پرورش دهیم. چه نوع فعالیتهای علمی در مرکز رشد انجام میشود؟
اصلیترین کار ما، اختصاص دادن فضای اداری با امکاناتی، چون لوازم اداری و اینترنت فیبرنوری برای شرکتهای دانشبنیان است. علاوه بر آن اعطای تسهیلات حمایتی از طرحهای نوآورانه، حمایتهای مادی و معنوی از مخترعان، ارائه خدمات مشاورهای و حقوقی از آنها، برگزاری دورههای مختلف آموزشی و پژوهشی، برگزاری سمینارهای علمی و تحقیقاتی، شتابدهی، شبکهسازی و تیمسازی هستههای فناورانه، جذب سرمایهگذاران و کمک به تجاریسازی نیز در این مرکز انجام میشود. آیا بابت اختصاص دادن فضا به شرکتهای دانشبنیان، از آنها هزینهای هم دریافت میکنید؟
ما این فضاها را با مبلغ ماهانه ۵۰۰ هزار تومان در اختیار دوستان قرار میدهیم، مبالغی که میزان آن با اجارهبهای ساختمان مجاور به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست؛ برای مثال دفاتری که در کنار مجتمع تجاری ما قرار دارند، ماهانه ۴۰ تا ۵۰ میلیونتومان از مستأجران خود دریافت میکنند. از سوی دیگر با در اختیار گذاشتن صندلی، تجهیزات اداری، اینترنت فیبر نوری و سایر امکانات را فراهم میکنیم تا از این دوستان حمایت کنیم. قطعاً حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان، کمک بزرگی به آنهاست. چرا به این شرکتها فضا و بها میدهید و از درآمد خود چشمپوشی میکنید؟
هدف حمایت از نخبگان است. باید در دفاع از نخبگان هر کاری که میتوانیم انجام دهیم. ما مأموریت و هدفمان حمایت از نخبگان است. ۲ میلیارد تومان برای ساختمان هزینه کردیم. اینترنت، میز و صندلی را مهیا ساختیم، نه برای پول و درآمدزایی بلکه در جهت سرمایهگذاری برای آینده استان مازندران و همچنین کشور. تا بتوانیم نخبگانی را حفظ کنیم و آنها را به جایگاهی که باید برسانیم. مدتی است که فعالیتهای شما گستردهتر شده و حتی برای کودکان چهار سال به بالا نیز آموزشهایی ارائه میکنید. دلیل توجه شما به این گروه سنی چیست؟
آنها سرمایه کشورمان هستند و آینده را میسازند. در این زمینه طرح ملی شهاب را با هدف شناسایی و هدایت استعدادهای برتر، برای کودکان چهار سال به بالا اجرا کردیم. همچنین کلاسهای رباتیک رایگان برایشان برگزار میکنیم. اگر در طول ترم، استادشان تشخیص دهد که آنها استعداد این رشته را دارند، در ترمهای آینده، کلاسهای بیشتری مانند مکاترونیک و برنامهنویسی نیز برایشان برگزار خواهد شد. اصل سرمایهگذاری برای آینده مربوط به همین بچههاست که باید به آن توجه کنیم. برای شرکت در کلاسهای آموزشی از شهرهای دیگر نیز مراجعهکننده دارید؟
هم از قائمشهر و هم از شهرهای اطراف آن به ما مراجعه میکنند. برای مثال در آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی (که در استان مازندران کمتر جایی برایش وجود دارد) از کلاردشت، چالوس، رامسر، نکا و میاندورود برای آموزش به اینجا میآیند. این آموزشها فقط مخصوص ساکنان قائمشهر نیست و به تمام استان خدماتمیدهد. بزرگترین دستاورد شما در این مدت چه بودهاست؟
دیدن اینکه نخبهها در این مرکز مستقر میشوند، رشد میکنند و دیده میشوند، برایم خوشایند است. به تازگی جلسهای برای نخبهشناسی گذاشتیم و مخترعان و نخبگان را جمع کردیم. دو نماینده مجلس شهرستان و معاون علمی ریاست جمهوری به اینجا آمدند. در این جلسه، مشکلات نخبهها بررسی و درد دلها بیان شد، همچنین از راهکارها صحبت کردیم. شاهد آن بودیم که نماینده مجلس با یکی از وزیران تماس گرفت و برای حل این مشکلات صحبت کرد. بعد از آن یکسری پیامهای تشکر به دستمان رسید که حس خوب آنها به ما منتقل شد. اینها نشان میدهد که قدرت بسیج و توانایی سپاه در کارهای اجرایی میتواند مشکلات را سروسامان دهد و آنها را حل کند. یکی از وظایف مهم آموزش و پرورش، کشف و رشد همین استعدادهاست؛ مسئلهای که به نظر میرسد به حاشیه رفته است. نظر شما در این رابطه چیست؟
سپاه و بسیج همیشه در تمامی عرصهها کمک کرده و هر جا کم و کاستی بوده، مثل زلزله، کرونا و هر جایی که نیاز بوده به کمک دولت آمدهاست. در حوزه آموزش و پرورش نیز ما به آنها کمک میکنیم، آنها میتوانند از ظرفیتهای ما استفاده کنند. مهم این است که مسئولان این حوزه بخواهند و پای کار بیایند. آن وقت هر کجا نیاز باشد، با افتخار در خدمتشان هستیم. این یعنی هر کاری قابل انجام است، اگر مسئولان بخواهند و تنها دلیل اینکه کاری روی زمین مانده یا بد اجرا میشود، دلیلش همین نخواستن است.
بله همینطور است. ما با دست خالی ساختمانی را مجهز کردیم. ساختمانی که تبدیل به مرکزی برای رشد شده و آن را ذیل معاونت علمی ریاست جمهوری بردیم. دولت نیز ظرفیتهای زیادی دارد که با به کارگیری افراد توانمند میتواند از این ظرفیتها بهره ببرد و موفقتر از همیشه عمل کند. در پایان اگر نکته ناگفتهای باقی مانده بفرمایید.
این تلاشها مثمر ثمر واقع نمیشد، اگر حمایتهای همسر و خانوادهام را نداشتم. آنها در این راه، بسیار همراهیام کردند و نقش مهمی در این دستاوردها داشتند. علاوه بر آن میخواهم از جناب سرهنگ تیرخطیر، معاونت علمی، پژوهشی و فناوری سپاه قائم شهر به دلیل حمایتها، پشتیبانیها، همراهیها و همکاریهایشان در جهت پیشرفت و پیشبرد اهداف و مأموریتهای مرکز رشد شهید فخریزاده، تشکر کنم، با وجود حمایتهای ایشان بود که این مرکز به این موفقیتهای ارزنده و کسب رتبههای برتر در سطح کشور رسید. همچنین از جناب سرهنگ قزلباش، فرمانده محترم سپاه شهرستان و جناب سرهنگ هدایتی، جانشین سپاه قائم شهر و دکتر مؤذن، معاونت علمی و پژوهشی سپاه استان مازندران که تمامقد از این مرکز حمایت کردند، کمال تقدیر و تشکر را دارم.
سایر اخبار این روزنامه
آقا گفتند چرا درباره لشکر ۱۴ امام حسین (ع) و ۸ نجف کتابی جامع ندارید
پاسخ به رژیم صهیونیستی فراتر از تصور آنها خواهد بود
۱۸۳ سال و ۵ ماه و ۳ روز شکست چگونه پایان یافت
افزایش قیمت بی ضابطه در معیشت مردم را برنمیتابم
«فریاد خاموش» مادران و کودکان ایران در حمایت از کودکان غزه
امید نخبگان مازندران به پشتیبانیهای بسیج است
قاچاق سازماندهیشده ۳۰میلیون لیترسوخت در روز!
گزارش ورزشی یا دلالی خارجیها؟!
سراب صعود سرخابیها در خشکسالی پیروزی
اعتراف به شکست
منازعه اوکراین قابلپیشبینی نیست!
مدودف: دادن سلاح اتمی به اوکراین یعنی اعلام جنگ هستهای به روسیه
عزیزی، دبیر و شمسایی در لبنان