رسمیت یافتن یک مرز «ظریف» بین« مجلس» و «دولت »

  [ شهروند ]  چهارشنبه ها روزهای پر خبری هستند مخصوصا اینکه دیروز هم دولتی ها سر شلوغی داشتند و هم مجلسی ها. مرز بین دولت و مجلس هم مرز ظریفی است. اصلا گاهی اوقات خود «ظریف «بودن مسئله است. البته خدا را شکر هماهنگی و وفاق بین این دو قوه برقرار است و اگر هم جتجال و توصیه ای می شود، می توان به راه برون رفت از مشکلاتی از این دست ، دست یافت. هر چند این موضوعی است که در روزهای آینده حتما تعیین تکلیف می شود. همانطور که دیروز سخنگوی دولت در رابطه با غیرقانونی اعلام کردن حضور ظریف در دولت اعلام کرد: این موضوعات از طریق معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور در حال پیگیری است و طبیعتاً آنچه که خروجی حاصل شود به سمع و نظر مردم ایران خواهد رسید.

 جنجال در جلسه پارلمان
اما با توجه به مقدمه بالا باید این توضیح را بدهیم که صبح دیروز بعد از تذکر رسایی درباره تخلف حضور ظریف در دولت، صحن علنی مجلس برای لحظاتی دچار اختلال شد.
بیگدلی نماینده زنجان و خدابنده در تذکری با عصبانیت گفت: آیا در این مجلس مشکلی غیر از ظریف نیست که آقایان صبح را با ظریف شروع میکنند و پایان صحن را هم با ظریف؟
او در ادامه تاکید کرد: اصلا ظریف را اعدام کنید تا خیالتان راحت شود. این همه مشکل در کشور وجود دارد اما دوستان فقط از ظریف می‌گویند. آیا در حوزه‌های انتخابیه شما مردم از برق، معیشت، آب و مشکلات اقتصادی به شما نمی‌گویند. این همه مشکل در کشور وجود دارد شما فقط از ظریف می‌گویید. ظریف را از این مملکت اخراج کنید تا آقایان راحت شوند!



حاج بابایی که در این زمان ریاست مجلس را تازه به عهده گرفته بود در کنایه‌ای گفت مشکل سر ظریف بودن یا ظریف نبودن است.
رسایی گفت: اینجا مجلس است و باید قانون اجرا شود؛ اگر قرار است قانون شکسته شود به نفع مردم شکسته شود چرا به نفع گردن کلفتها شکسته می شود. آقای ظریف به مجلس خندید.
قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی گفت: گزارش کمیسیون امنیت هنوز برای هیات رئیسه نیامده است بنابراین ما آئین نامه را رعایت کردیم.
حمید رسایی هم گفت: روز گذشته سه شنبه نظارتی بود، گزارش کمیسیون امنیت درباره ماده ۲۳۴ آئین نامه به هیات رئیسه ارجاع شده است اما این گزارش قرائت نشد.
رسایی گفت: همین آقای ظریف قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم را که رهبر انقلاب آن را جزو قوانین خوب می‌داند، مسخره می‌کند. چرا قوه‌قضائیه اقدامی نمی‌کند؟
قالیباف هم پاسخ داد: نکته‌ای که در رابطه با آقای ظریف گفتید، تخلف است و خلاف قانون انجام شده و باید پیگیری شود. انتصاب غیرقانونی است و ما پیگیر اقدامات قانونی هستیم.
بیگدلی نماینده مجلس در واکنش به کنار گذاشتن مشکلات کشور توسط برخی از نمایندگان و پیگیری برکناری ظریف از معاونت راهبردی دولت گفت: مشکل این مملکت شده است ظریف، این مملکت مشکل آب ندارد؟ اصلا ظریف را اعدام کنید.

افشاگری صالحی؛ سعید جلیلی خبر داشت اما ..
مجلس را رها نکنیم و یک خبر دیگر را چاشنی این گزارش کنیم که در جلسه علنی ۶ آذرماه مجلس شورای اسلامی امیرحسین ثابتی، مشاور سعید جلیلی، از تریبون مجلس مدعی شد که «بتن‌های اراک دسته‌گل صالحی است». این درحالی است که پیشتر علی اکبر صالحی وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی پیشین ایران به این موضوع واکنش نشان داده بود.
دیروز ویدئویی از سخنان صالحی در شبکه های اجنماعی دست به دست می شد که علی اکبر صالحی در آن می گفت: جلیلی می‌دانست که ما در راکتور بتن نریخته‌ایم، اما به دروغ میگفت بتن ریخته‌اید. حالا شما مذاکره کننده ایران را بی آبرو می‌کنید که چه شود؟ متهم به خیانت می‌کنید که چه شود؟ آقای جلیلی می گوید بتن در چاله راکتور اراک ریخته اند؛ اما آن عکسی که منتشر شده فتوشاپ است؛ این حرف را آمریکایی‌ها گفته بودند!  آخر چرا این حرف را می زنید؟ تازه راکتور و ساختمانش را داشتیم می‌ساختیم؛ در افکار عمومی جا انداخته بودند که راکتور درست شده بود اما هنوز هم کاملا درست نشده! روزگاری این دروغ‌ها را به خورد من و امثال من میدادند و ما هم از روی حس اعتماد و دلبستگی به برخی افراد، بدون تحقیق و مداقه بیشتر، همین ادعاهای کذب را مطرح میکردیم و چه جفاها که به جمهوری اسلامی نکردیم با تعصب و جهالت‌مان اسماعیل! خدا از سر تقصیرات‌مان بگذرد.

چه شده که قالیباف هم مثل روسای جمهور از «نمی گذارند» حرف می‌زند؟
اما حاشیه های مجلس که تمامی ندارد. دیروز روزنامه هم‌میهن در یادداشتی با عنوان «چه کسی مانع قالیباف است؟» به این گفته‌های رئیس مجلس شورای اسلامی که: «چطور می‌شود آنهایی که قطعات وارد می کنند، بیش از ۸ میلیارد دلار در سال، قطعه وارد می‌کنند ولی جایی که می خواهد خرید خودرو انجام بشود، می‌گویند برای واردات خودرو پول نیست!»واکنش نشان داد.
این روزنامه در این زمینه نوشت: آقای قالیباف فرموده‌اند: دو سال است که واردات خودروی دست دوم را تصویب کردیم؛ چرا نمی‌گذارند خودرو وارد شود. ما تا حالا فکر می‌کردیم «نمی‌گذارند»، مختص رؤسای‌جمهور است. خاصه از نوع اصلاح‌طلبش. البته با آمدن آقای پزشکیان ظاهراً دارد این سنت ناپسند منسوخ می‌شود، اما رئیس مجلس، آن هم چنین رئیس مجلسی وقتی می‌گوید نمی‌گذارند، چه باید گفت.
رئیس قوه قضا هم اگرچه به‌صراحت چنین چیزی را بر زبان نمی‌آورد، اما آن‌قدر از سیستم قوه‌قضائیه انتقاد می‌کند که به‌نظر می‌رسد شخص ایشان مخالف بسیاری از اتفاقاتی است که در آن حوزه رخ می‌دهد، اما کسانی یا اراده‌ای مانع از تحقق همه نظرات ایشان است. اینکه در این مملکت همه بزرگان اپوزیسیون تشریف دارند و منتقد وضع موجودن، د چیز خیلی بدی نیست، اما اینکه مدام عدم تحقق کار‌ها را به گردن شخص یا اشخاص موهومی می‌اندازند خیلی بد است.
درحقیقت مصداق تشویش اذهان عمومی همین کاری است که این بزرگواران انجام می‌دهند و اگر انصافی درکار می‌بود، می‌بایست بابت همین یک فقره اتهام پای میز محاکمه حاضر می‌شدند. این شکل حرف زدن‌ها به‌نظر می‌رسد از دو صورت خارج نیست. یا یک‌جور گروکشی سیاسی است و دخلی به مردم ندارد یا اینکه حقیقتاً همینی هست که بزرگان به زبان می‌آورند.

پرونده سرم‌های آلوده هنوز باز است
بله! مجلس می تواند این آخر هفته ای همچنان خبرساز باشد. چندی پیش «مهدی پیرصالحی» با حکم محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد. او پیش از این ریاست هیأت مدیره شرکت داروسازی ثامن  را برعهده داشته است، شرکتی که پرونده باز قضایی درخصوص سرم‌های آلوده  و فوت ۷۰ بیمار دیالیزی دارد.
 «مهدی فلاح» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص انتصاب جنجالی رئیس سازمان غذا و دارو توسط وزیر بهداشت گفت: بعضی از انتصابات ممکن است به خاطر نداشتن اطلاعات پیرامونی، شکل بگیرد و بعدا به این نتیجه برسند که این انتصاب، انتصاب درستی نبوده است. قاعدتا بعضی از انتخاب هایی که صورت می‌گیرد ممکن است توسط مشاورین و هیأت انتصابات صورت گیرد و وزیر هم در جریان نباشد و فقط حکم را بنا به اعتمادی که دارد بزند. نکته اصلی این قضیه نیز همین است.
فلاح با اشاره به محکومیت شرکت دارویی ثامن به دلیل تولید محلول‌های مسموم به درجات غیرمجاز آلومینیوم و فوت ده‌ها بیمار دیالیزی در کمیسیون بهداشت بر نادرستی انتصاب رییس هیات مدیره این شرکت به عنوان رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد و گفت: الان معاون محترم غذا و دارو باید پاسخگوی مسائل قبلی خود باشد. قاعدتا این انتصاب، انتصاب درستی نخواهد بود چون کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی قبلا مسئله را بررسی کرده است و به این نتیجه رسیده که شرکت ثامن مقصر است. حال کسی که خودش رئیس هیأت مدیره و همه کاره آن شرکت است، رئیس سازمان غذا و دارو می‌شود. در واقع مسئله اول را حل نکرده که بخواهد یک مسئله کلان کشوری را هم تقبل کند.
او افزود: ما در کمیسیون بهداشت و درمان در این راستا با معاون محترم وزیر بهداشت صحبت کرده ایم، حالا ما منتظریم واکنش دولت را ببینیم و بر مبنای آن کمیسیون تصمیم خود را بگیرد.  عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به بحث تعارض منافع تصریح کرد: اولا که این انتصاب را مناسب این روند نمی‌دانم، چرا که همچنان پرونده باز ایشان، بسته نشده است. دوما بنابر اطلاعاتی که به ما رسیده است، تعارض منافع هم وجود دارد.ظاهرا ایشان در مدیریت ۱۱ شرکت دارویی نقش دارند و نمی‌تواند با سازمانی که خودش قرار است منافع مردم را تامین کند، با تعارض منافعی که وجود دارد مستقر شود.

مقاومت چند نفر در شورای عالی فضای مجازی در برابر تصمیم پزشکیان برای رفع فیلترینگ
اما بعد از موضوع ظریف و بتن‌های اراک و سرم آلوده ، نمی شود که از فیلترینگ چیزی نگوییم. علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور دیروز گفت: فیلترینگ، طرح صیانت، چه خاصیتی برای کشور داشته است؟ اساساً این طرح آیا اجرا می‌شود؟ امروز آیا فیلترینگ وجود دارد؟ اصلا چیزی هست که بتوانید فیلتر کنید؟ او افزود: من نمی‌دانم این چند نفری که در شورای عالی فضای مجازی در برابر تصمیم رئیس‌جمهور، قول رئیس‌جمهور به مردم مقاومت می‌کنند واقعا چه فکری می‌کنند.
ربیعی ادامه داد: حال جامعه بد است و با همین تصمیمات خورد شما می‌توانید به جامعه علامت دهید که ما صدای شما را شنیدیم. او گفت: اقتصادی نگاه کنید، هر خانوار الان ۵۰۰ هزار تومن برای فیلترشکن، به اندازه یارانه یک خانوار ۳ نفره هزینه می‌کند، چرا؟

یک آیت الله که در اواخر حیات خود از مردم عذرخواهی کرد
گاهی اوقات در فواصل این همه خبر ریز و درشت نگاهی به گذشته و تاریخ هم می تواند ممد حیات باشد و هم مایهآرامش روح و جان . دیروزفرزند آیت الله موسوی اردبیلی هم در مصاحبه ای در مورد ویژ گی های پدر می گوید: در هر شرایطی همیشه سعی می‌کرد دچار افراط و تفریط نشود. وقتی که جوّ علیه شخص یا قضیه و جریانی تند می‌شد، هیچ وقت خود را همرنگ جمعیت غالب که فعالیت تند و رادیکال انجام می‌دادند، نمی‌کرد؛ بلکه خود را بیرون نگه می‌داشت و سعی ایشان این بود در جاهایی که از حد می‌گذرد، اوضاع را کنترل کند و اجازه ندهد اتفاقات دیگری بیفتد.
وی با اشاره به عذرخواهی ایشان از مردم «فت: نظر ایشان این بود که مدتی در این مملکت متصدی امور بودیم و کارهایی کردیم از این رو، لازم است از مردم به خاطر اشتباهات خود طلب بخشش کنیم. این نکته‌ای بود که برای ایشان در درجه اول اهمیت داشت اما امکان دارد از جنبه‌های مختلف، برداشت‌های متعددی شود. من درصدد این نیستم که کدام یک از برداشت‌ها درست یا غلط است، یا کدام چند درصد درست یا غلط است. مطلبی است که هر کس می‌تواند قضاوتی داشته باشد.

جهش ۲۵۰ میلیونی قیمت خودروی وارداتی در سامانه صمت
بیایید در این شب جمعه از اقتصاد هم غافل نشویم و دائم روی خط سیاست ویراژ ندهیم. حتما با اطلاع هستید که تاکنون دو مرحله از فراخوان تکمیل وجه خودروهای وارداتی منتشر شده است. بررسی های موردی حاکی از افزایش قابل توجه ارقام مرحله اول و دوم درخصوص برخی از مدلهای عرضه شده در سامانه عرضه خودروهای مذکور است.
 در ماه‌های اخیر، بازار خودروهای وارداتی در ایران با نوسانات قیمتی قابل توجهی مواجه بوده است. یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در این زمینه، افزایش قیمت در فرآیند تکمیل وجه متقاضیان برای خودروهای وارداتی است که از مرحله اول در خرداد ماه تا مرحله دوم در آذر ماه شاهد افزایش قابل توجهی بوده‌اند.
در خرداد ماه، نخستین مرحله از تکمیل وجه خودروهای وارداتی آغاز شد. مصرف‌کنندگان بر اساس قیمت‌های اعلامی در این مرحله، وجوه خود را پرداخت نمودند. اما در مرحله دوم که در آذر ماه انجام شد، قیمت‌های اعلامی جدید باعث شگفتی و نارضایتی برخی از خریداران شد.
در فاصله بین این دو مرحله، برای خودروهای وارداتی مشابه، مبلغی حدود 250 میلیون تومان به قیمت‌های اولیه اضافه شده است. این افزایش قیمت بدون ارائه توضیحات کافی از سوی واردکنندگان و عرضه‌کنندگان، سؤالات بسیاری را میان خریداران برانگیخته و نارضایتی گسترده‌ای ایجاد کرده است.

قاچاق سنگ قبرهای تاریخی قشم به قطر؛ ماجرا چیست؟
اما یک موضوع دیگر که در میان خبرها مورد غفلت قرار گرفته بود ، این خبر بود که برخی ساکنان محلی در جزیره قشم از قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی گورستان‌های قدیمی قشم به موزه قطر خبر داده و می‌گویند؛ سنگ‌های قبور قدیمی دشت توریان قشم از این جزیره خارج شده و به کشور‌های حاشیه خلیج فارس قاچاق شده‌اند.
خبر قاچاق سنگ قبرهای تاریخی گورستان‌های قدیمی اگرچه از یکی از جنوبی‌ترین جزایر خلیج فارس به تهران مخابره می‌شود اما مدیر میراث فرهنگی، گردشگر ی و صنایع دستی منطقه آزاد قشم می‌گوید؛ از قاچاق این سنگ قبرها بی‌اطلاع است و اداره میراث فرهنگی قشم در تلاش برای راه‌اندازی موزه سرباز سنگ قبرهای گورستان‌های قدیمی قشم است.
به گزارش ایلنا، ساکنان محلی قشم خواسته‌اند که درخواست‌شان برای تشکیل یگان حفاظت میراث فرهنگی قشم را به گوش مسئولان میراث فرهنگی برسانند.
به گفته ساکنان محلی در دشت توریان قشم بیش از یکصد سنگ قبر قدیمی متعلق به قرن ششم و هفتم هجری قمری دارد که حدود ۵۰ سنگ قدیمی از این گورستان خارج و قاچاق شده است.
رستم گورانی، مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد قشم؛ با اعلام اینکه منطقه آزاد قشم در تلاش برای راه‌اندازی موزه روباز سنگ قبرهای قدیمی سه گورستان در قشم است، گفت: به نظر نمی‌رسد آمار مرتبط با خروج ۵۰ سنگ قبر از جزیره قشم درست باشد.
او گفت: ویژگی سنگ قبرهای تاریخی گورستان‌های قشم این است که علاوه بر احتمال تعلق آن‌ها به قرون ۶ و ۷ هجری قمری، دارای نقوش و پایه‌های قرآنی هستند و هر کدام از آن‌ها دارای لبه‌های تزئین شده با آثار معماری هستند.
او اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ سنگ قبر تاریخی در جزیره قشم ثبت ملی شده است و ۷۸ پرونده ثبت آثار ملموس و ناملموس قشم در انتظار سفر تیم دفترثبت آثار تاریخی وزارت میراث فرهنگی به این جزیره است.