فرصت ایده‌ال برای گسترش همکاری‌های اقتصادی


گروه سیاسی: دومین روز از بیست و هشتمین اجلاسیه اکو دیروز سه‌شنبه 13 آذر به میزبانی شهر مشهد برگزار شد. در این نشست سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و همتایانش در کشورهای عضو حضور داشتند. روز دوشنبه نیز نشست هیات‌های کارشناسی اعضای اکو در مشهد برگزار شد و اعضا بر سر بیانیه پایانی این اجلاسیه موسوم به بیانیه مشهد به اجماع رسیدند و این بیانیه دیروز به تایید و تصویب وزرای خارجه کشورها رسید و سپس قرائت شود.
به گزارش «تجارت»، در نشست بیست‌ و هشتم سازمان همکاری‌های منطقه‌ای، دبیرکل اکو و وزیران امور خارجه کشورهای ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان حضور دارند در دومین روز این اجلاس سیدعباس عراقچی به عنوان اولین سخنران این اجلاسیه بود. در ادامه نیز وزاری امور خارجه دیگر کشورهای عضو مواضع خود را پیرامون راهکارها برای گسترش همکاری در این سازمان همکاری منطقه‌ای ابراز کردند.
تاکید ایران بر بهره‌گیری فزآینده از ظرفیت‌های همکاری در اکو
سیدعباس عراقچی به عنوان اولین سخنران این اجلاسیه، بر ضرورت همگرایی کشورهای عضو اکو تاکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته ریاست سازمان اکو را بر عهده داشت افزود: در این یک سال ‌ایران سعی کرده در راستای تعالی کشورهای اکو گام بردارد و در این نشست آخرین تحولات اکو را بررسی می‌کنیم. وی ادامه داد: خراسان رضوی زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های فراوان اقتصادی، کشاورزی، تجاری، گردشگری و... دارد. امیدوارم وزرای محترم در اجلاس در مدت اقامت در مشهد شاهد امکانات و ظرفیت‌های مشهد باشند. عراقچی گفت: همسایگی با دو کشور ترکمنستان و افغانستان نیز باعث شده که خراسان رضوی اهمیت ویژه‌ای برای نقش‌آفرینی در اکو داشته باشد. علاوه بر اظهارات عراقچی، اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز (سه‌شنبه) در پیامی در شبکه ایکس نوشت: امروز مشهد میزبان بیست و هشتمین نشست شورای وزیران سازمان همکاری افتصادی (اکو) است. ایران مصمم است که بیش از پیش از ظرفیت‌های این سازمان برای تحقق همبستگی اقتصادی بین کشورهای عضو و ارتقای رفاه افتصادی همه مردمان این منطقه بهره بگیرد.

تاکید بر ضرورت شکل‌گیری اقتصاد رقابتی در منطقه



علاوه بر عراقچی، اسد مجیدخان دبیرکل اکو در اجلاسیه وزرای خارجه سازمان اکو اظهار کرد: همه اعضا دارای هم‌خوانی‌های دینی، جغرافیایی، منطقه‌ای و پیوندهای اقتصادی هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم انسجام‌های لازم را ایجاد کنیم و بایستی تلاش‌های بسیاری در این راستا انجام دهیم تا اجلاس اکو را با توجه به پتانسیل‌های آن به نفع مردم خود تغییر دهیم. دبیرکل اکو با بیان اینکه رهبری و مشارکت سیاسی بسیار فعال به عنوان مولفه‌های اکو است، اظهار کرد: ۱۷ سال پیش، بعد از مذاکرات و رایزنی‌های مختلف سندی را تنظیم کردیم که در حال اجرا هستیم و هنوز برخی از اعضا به آن نپیوسته‌اند و ما بایستی بتوانیم انسجامی در توسعه اقتصاد در منطقه ایجاد کنیم. وی اضافه کرد: پس از سال‌ها توانستیم توافق تجاری اکو را اجرا کنیم و در موضوع تجارت خارجی بررسی‌های خوبی را انجام خواهیم داد تا بتوانیم در منطقه روابط و همکاری‌های مناسبی را شکل دهیم. از تمام کشورهای عضو می‌خواهم به این فرآیند بپیوندند و تقویت‌کننده این مهم باشند تا بتوانیم روش‌هایی را برای زنده کردن این توافق ایجاد کنیم. دبیرکل اکو عنوان کرد: ما در منطقه نیازمند اقتصاد رقابتی هستیم؛ نیازمند رایزنی‌ها میان تجار و کارشناسان خود هستیم و امیدواریم برای برگزاری گفت‌گوهای منظم میان وزرای اقتصاد عضو اکو، از ما حمایت شود.