«فخر» ایران با درخشش «سیمرغ»

صبح دیروز ماهواره فخر 1با ماهواره‌بر سیمرغ پرتاب و با موفقیت در مدار تزریق شد.
 نانوماهواره فخر 1 که به‌عنوان محموله جانبی به همراه بلوک انتقال مداری سامان1و یک محموله تحقیقاتی دیگر توسط ماهواره بر سیمرغ به فضا پرتاب شد، به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی، ساخته و پرتاب شده است.
این ماهواره که به‌منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید دکتر محسن فخری‌زاده، به نام فخر 1نامگذاری شده است دارای ابعاد 3واحدی (3U) و جرم آن کمتر از 10کیلوگرم است.
ماهواره فخر 1 با ماموریت اثبات فناوری‌های کلیدی در منظومه ماهواره‌های مکعبی و به‌عنوان محموله جانبی توسط پرتابگر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب شده است.تثبیت فناوری پرتاب چندگانه توسط پرتابگر سیمرغ، هدف اولیه این ماموریت فضایی به شمار می‌رود. زیرسامانه‌های کلیدی به‌کاررفته در ماهواره فخر 1 شامل، رایانه مرکزی، انرژی و مدیریت توان، ارتباطات رادیویی و دینامیک پرواز است که اغلب تجهیزات آنها در مقیاس نانو ماهواره‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، بومی‌سازی‌ شده و برای نخستین بار به فضا پرتاب می‌شوند.



ارزیابی عملکرد زیرسامانه‌های یادشده تحت شرایط اقلیم فضا، به‌منظور بررسی توانایی منظومه ماهواره‌های مکعبی در اجرای ماموریت‌های فضایی تصویربرداری و پایش طیف الکترومغناطیسی، از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره فخر 1 به شمار می‌رود.
این ماهواره بعداز جدا شدن از ماهواره‌بر، داده‌های تله‌متری که شامل اطلاعات زیر سامانه‌ها و حسگرهای ماهواره است را ارسال کرد. این ماهواره همچنین در گذر اول فرمان‌های ارسالی از ایستگاه‌های زمینی را به درستی دریافت و اجرا کرد. دریافت داده‌های تله‌متری ماهواره از ایستگاه‌های زمینی در گذر بعدی نشانگر تثبیت ماهواره در مدار است.
گفتنی است، بلوک انتقال مداری سامان ۱ بامداد دیروز توسط ماهواره‌بر سیمرغ با موفقیت در مدار تزریق شد. این بلوک به همراه دو محموله جانبی دیگر، شامل یک کیوب ست «فخر ۱» و یک محموله تحقیقاتی، از پایگاه پرتاب امام خمینی(ره) پرتاب شد. بلوک انتقال مداری سامان۱ یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا خواهد بود.